62

шофьорка

преди 9 години

БРАВО ЗА ЕКСПЕРИМЕНТА!Но все пак има светофар.А отидете в Младост4 на пресечката на Атанас Москов с улицата идваща от Фантастико и към Бизнес парка.Няма повдигната пеш.път.,няма светофар и е голям ужас.Дано направите и там експеримент,та общината да предотврати някой инциденти на това място.Мн.е рисковано,проверете!!!!!

61

ля ля

преди 9 години

не гледаме да минем два метра ами да минем първи и възможно най-отпред!!! масово не се използват мигачите!!!! на светофарите си бъркаме в носа вместо да помислим че има още хора отзад и те искат да минат!!! ние си блеееем! грозотия е да видиш камиона наредил се от три светофара в лява лента за завой наляво обаче му звъннал телефона на втория и той решил да мине надясно на третия ако ме разбирате !!! е как да не го препсуваш егоиста смотан! трябва съобразителност!!!

60

сб

преди 9 години

Светофарите не са само проблем на софиянци! В цялата страна има проблеми с тях! Но на кой му пука? В Пловдив много светофари не излъчват нужната светлина, защото през лятото слънчевата светлина не им разрешава!? Просто няма кой да обърне внимание. Там няма КАТ, пътно управление и община. Същото е и в другите градове на България. Няма желание да се оправят нещата. Друг е въпросът, че част от шофьорите /особено от ромски произход/ и липсата на култура ги прави даже агресивни!

59

Смърф

преди 9 години

На Опълченска и Кавала пред църквата още по средата и вече е червно!!А миналата седмица на Ботев и Т.Александров даваше,че остават 7секунди на зелено и шаат..стана червено!Е хайде *** и разбери на какъв принцип работят ???

58

шашко

преди 9 години

Аз така и не разбрах защо наистина има два вида пешеходни пътеки ? И защо изобщо има ?

57

Анонимен

преди 9 години

Ква война? Ако се спазва Закона за движение по пътищата, няма да стават никакви инциденти. Ама ние все сме тарикати и гледаме да минеме метър за всичко и навсякъде.

56

до флор

преди 9 години

Не, България стана страшно място за живеене, защото вината се прехвърля между шофъори и пешеходци, а държавата само държи кочана с глобите и размахва осъдително пръст. И естественно тя е невинна в тази война.

55

Анонимен

преди 9 години

Държавата ни се ръководи от посредствени хора с посредствен професионализъм и неадекватно мислене.Впрочем единствената адекватна мисъл на чиновници,бюрократи,"държавни специалисти" и т.н. е как да си "чопнат"повече пари.Едно време бяхме народ,а сега сме просто тълпа ,ръководена от некадърни чиновници и държавници,които освен това мислят само да задоволят лакомията си за пари.

54

до 123

преди 9 години

Когато имаш непрекъсната линия естествено, че неможе да се пресича там. Незнам в какъв смисъл го казваш? Това не отменя задължението на водачите да пропускат пешеходците на местата, където е разрешено пресичането.

53

до 54

преди 9 години

То тоя светофар е от преди 20 и повече сигурно години или поне 10. Няма никакво значение кой го е построил дори, а и той работи нали? Каква поддръжка търсиш тука hahhhA. Въпроса е да подаваме сигнали за нередностите, за да бъдат отстранени.

52

?!@

преди 9 години

Има ли нещо нормално в нашата държава?

51

Анонимен

преди 9 години

свети му фара на светофара за вас

50

Пешеходка

преди 9 години

Аз съм здрав прав човек на средна възраст (45г). Въпреки че бързам, не успявам в рамките на зеленото на светофара да пресека на някои кръстовища в София. Вярно, "от село" съм, но смея да твърдя, че не се разхождам по пешеходната пътека. Направо си бързам. Признайте ,че има проблем и сигнализирайте, където е необходимо. Не си представям възрастните как пресичат.

49

ниКОЙ

преди 9 години

А кой ги поддържа светофарите ? Да не са приятелите на любчо

48

до 43

преди 9 години

Това е добре, ама нали знаеш в пиков час какво се случва без светофари? Всеки се бута и стават катастрофи, тия светофари не са там за красота, а за да направят кръстовищата по-безопасни. Иначе естестено, че без светофари направленията с предимство ще са празни, ама другите дали няма да са 1000 пъти по-зле? Ако визираш само Малинов добре, ама там са важни включванията в Малинов... Все тая то българина разбира от всичко, футбол, политика, жени, светофари, транспорт,само тия пусти закони не разбра!

47

Флор

преди 9 години

Който твърди, че при някакви условия (каквито и да са) МПС е с предимство пред пешеходците, трябва да си хвърли книжката веднага! Заради такива като вас България е станала страшно място за живеене!

46

Христо

преди 9 години

До АнонименТова не го открих нито в закона, нито в правилника. Поне в действащите. Не си правих труда да ровя в неща от преди 20 години. В крайна сметка ВСЕКИ е длъжен да знае действащия закон, а не а кара по спомени от времената, когато е държал изпита.

45

plamenbv

преди 9 години

До 43. И аз имам такъв спомен - от преди няколко месеца. Ти явно си карал по самият Малинов и затова ти се е сторило OK. Аз трябваше да свиял на ляво от Сахаров по Малинов и чаках толкова много, че накрая реших да обиколя през Младост 1A.. :D

44

Leo

преди 9 години

В този случай авторът на репортажа не е прав. Пешеходецът навлиза на зелен сигнал. В един момент светва червено,но това червено се отнася за тези,които имат намерение да пресичат след него,като ги предупреждава да не навлизат в кръстовището. Тези,които са навлезнали се изтеглят и много ясно се вижда,че на съседната пешеходна пътека свети червено за останалите пешеходци. Все още не свети зелено на автомобилите,идващи от Хладилника. Проблемът е с колите,които правят десен завой, вероятно на жълто.

43

Анонимен

преди 9 години

Този феномен не е само в София!