21

оцеляваща българка

преди 9 години

И АЗ НЕ СЪМ СЪГЛАСНА.ВЕЖДИТО ДА ГИ ДАДЕ ОТ ЗАПЛАТАТА СИ.АКО СА БОЛНИ И ИМАТ НУЖДА ОТ ПОМОЩ-СЪЮЗЪТ ИМ ДА Я ОСИГУРИ.ТОВА СА МНОГО ПАРИ ДО 700 ЛВ.НА МЕСЕЦ...БЕЗОБРАЗИЕ!ДОБРЕ СА СИ ВЪРШИЛИ РАБОТАТА.Е А КАТО ПИЯТ ДО НЕСВЯСТ....АЗ КАТО СЪМ РАБОТИЛА СЪВЕСТНО И СЪМ ИНЖЕНЕР КАКВО?МОЯТА ПЕНСИЯ Е 172ЛВ.ХОРАТА НА ИЗКУСТВО ПО ВРЕМЕ НА ЛЮДМИЛА ЖИВКОВА ИМАХА ГОЛЕМИ ПРИВИЛЕГИИ.ВСИЧКИ ИМАТ ИМОТИ И КАКВО ЛИ НЕ....СЕГА КАТО ОСТАРЯХА И СА ОЩЕ ЖИВИ НЕ МОГАТ ДА ЖИВЕЯТ С МАЛКО.АМИ ДЕЦАТА ИМ ДА ГИ ИЗДЪРЖАТ!

20

Анонимен

преди 9 години

"Това са били кумирите на това общество, те са били мъката и радостта му", каза преди връчването на наградата Рашидов.Само дето тогава мъка нямаше или поне,не като сегашната,бай Веждьо!Истинската мъка дойде,когато набедените политици,кръвопийци и народни изедници започнаха да се правят на демократи!

19

и каква стана тя,

преди 9 години

тези,които са спазвали законите и са се осигурявали-150,200 лева пенсии.Тези търтеи,лапачи и тунеядци-по 700 лева.Добре,ама да ги дават от джоба си министрите,а не от нас.Грехота е,селяните умират с 100 лева пенссии,и са си спазвали законите.

18

демократ

преди 9 години

Тия взеха заем (който ние сме поръчителите) и почнаха да го раздават на некадърни певци рециклирани от соца. Ако бяха кадърни българите щяха да ги слушат и да са богати.....

17

Анонимен

преди 9 години

Отиде си куклената актриса Лина Бояджиева. Поколения българи ще запомнят песничката на Сънчо с нейния глас.vbox7/play:9a289e3f Също и песента https://youtube/watch?v=D5837UDViPY от "На всеки километър" с Митко Бомбата в ГръцкоВежди тва за наградите хубаво но не пропускаш ли нещо (в днешното бездуховно време).опс от vesti.bg

16

Ние

преди 9 години

Да,талантливи са,но това не е привилегия,ако неса си внасяли осигуровки--несправедпиво е!Кога земаха чувалите с парите се смеяха,а га доди ред за пенсия-заплакаха/че не получава тпенсия/!

15

Анонимен

преди 9 години

Отиде си куклената актриса Лина Бояджиева. Поколения българи ще запомнят песничката на Сънчо с нейния глас.vbox7/play:9a289e3f Също и песента https://youtube/watch?v=D5837UDViPY от "На всеки километър" с Митко Бомбата в ГръцкоВежди тва за наградите хубаво но не пропускаш ли нещо (в днешното бездуховно време).

14

Сократис

преди 9 години

Имам комшия музикант който свири и пее по пиано-барове и клубове и дори в момента е за няколко месеца по договор в Германия във техни клубове.Печели много добри пари и живее добре-напълно заслужено.Един път като ми беше на гости го попитах дали се осигурява а той отговори,че си плаща само здравните осигуровки а пенсионни-не На въпроса какво ще прави като дойде време за пенсия се усмихна и каза-Да сме живи и здрави,като дойде ще му мислим.Е,така са разсъждавали и тези певци а сега се оплакват...

13

Против

преди 9 години

Това не е справедливо. Доста от артистите сами казват за себе си, че са бохеми. Ами като са такива, кой е виновен, че нямат пари. Нали уж казваме, че няма срамна работа. С това решение показваме точно обратното. Това, че са прекрасни артисти, певци и т.н. не прави трудът им по-достоен от трудът например на една чистачка.

12

1111

преди 9 години

Какъвто и принос да имат за културата, все пак си мисля че въпреки , че държавата не се е била погрижила за тях,те самите е можело да се погрижат за себе си.Имали са доста добри за времето си доходи, можело е да спестяват,да инвестират после примерно в имот,който да отдават под наем на старини.Не са мислели, ден за ден са живели.С техните контакти, пътувания и опит,грехота е че не са подсигурили.Знам че има такива като В.Найденов, Ритон, Лили Иванова които са били далновидни, т.е. до човек си е.

11

Анонимен

преди 9 години

защо тези са работи без да се внасят осигуровки за пенсия по време на комунизма

10

Петър

преди 9 години

До льжатаИ на децата и на внуците също пожизнена пенсия.Горките те!

9

Анонимен

преди 9 години

това няма да важи за чалгаджите нали. освен че нищо полезно не са допринесли са пряко отговорни за западака на котурата и деградасията на младеща. надявам се това да е нещо наистина направено за творците не просто някой политици да пишат закони за да изхранват любовниците си.

8

Анонимен

преди 9 години

Комунизма в България за някои хора не е свършил и подаръците продължават

7

Петър

преди 9 години

Дайте разбира се на Васил Найденов, че милиона му изгоря в КТБ, на Баба Лили за още една къща на "Оборище" и на Стоянка , да гледа детето Муки (60+).А милион и повече, работили,но пенсионирали се при по стари условия да живеят с до 286 лв.

6

Е - Ник

преди 9 години

До АнонименДо 1: Ами тогава си беше комунизъм, така или иначе! И тогава, ако щеш вярвай, Борето Гуджунов пееше песните на Том Джоунс (респ. капиталистически поданик, награден от Кралицата), ама ти сигурно не си бил плануван за зачеване още...

5

Анонимен

преди 9 години

това е все едно след 20 г. мара отварачката, да получи държавна награда за заслуги към културата

4

Анонимен

преди 9 години

който не си внася осигуровки, не получава пенсия

3

Анонимен

преди 9 години

Nali sa izvestni, prodavani, vsichki v Bulgaria gi znaqt. pulnili sa zali I stadioni, sega chakat milostinq or durjavata. Vse edno Madonna da chaka prezidenta da I dade pensia

2

льжата

преди 9 години

Най-после.Наистина всички заслужават достойни старини,а не мизертята в която живеят.Дьлбок поклон пред всички които ни веселиха ,радваха и разсмиваха.Благодаря Ви