30

Анонимен

преди 9 години

Събирам разделно пластмаси, хартия и найлон. Имам къде да ги съхранявам и на година-две ходя с личния си автомобил да ги предавам в пункт за вторични суровини. Да ама не. Последния път, само преди месец, ми бе заявено, че тази пластмаса не е разделена, имало ПЕТ, имало незнам си кво друго, пък били на различна цена. Не става! Найлона-също. Имало целуфан пък той не им трябвал и т.н.Кофичките от кисело мляко (ср. по 5-6 на седмица) не ги взимат щото не им трябват, имали много друг материал...

29

Цеца Секса

преди 9 години

Абе бонаци, кой се интересува от вас, и вашите бончета. Вие знаете ли че за един тон празни пластмасови бутилки мутрите с техните фирми за вторични суровини вземат по 900 евро при експорта. Цените на хартията са също толкова на тон. Защо се карат с години за новите сметища, защото от *** печелят милиони. Само вие простите българи още не сте го разбрали, че като плащате такса смет пак ви крадат. ***.

28

ДО 28

преди 9 години

Що говориш глупости? ти мислиш ли че сега не плащаш бутилката. Кой производител така ще ти продава стоката си без да включи и стойността на бутилката.Най удачно е всичко в стъклени бутилки както е било от край време.

27

еко

преди 9 години

албания,румъния, преди нас!срамота!!!

26

Анонимен

преди 9 години

Крайно време е пластмасовите бутилки да се заплащат при закупуване на стоката и при връщане на опаковката да ти връщат парите за нея. Иначе съвсем ще затънем в буклуци.

25

Тихомир Томов

преди 9 години

Понеже сме *** никой не ни зачита . Магазините ЛИДЛ и Кауфланд в България са относително "нови " , а в тях няма специалната машина за връщане на бутилки и даване на бон фиш както е в Германските им магазини построени преди десетилетия ..............................поне това можеха продажниците ни , даващи разрашения за строеж и т.н. да постигнат

24

Анонимен

преди 9 години

Най-после бе от колко време го очакваме това писна ми да гледам на всякъде по горите,поляните с пластмасови шишета.От 2007 година сме в ЕС но така не можахме да се интегрираме хората дърпат напред а ние назад заради умните ни комунистически политици

23

Анонимен

преди 9 години

Тук добрите идеи нямат бъдеще,защото 80 процента от бизнесмяните са уредени дсбоклуци и комунисти,които са толкова прости, че те бизнес не развиват, а просто източват пазара.

22

художника

преди 9 години

Това ми е идеята, може да се приложи, отделен въпрос е, че и аз самият не съм много наясно с разпределението на ДДС-то, все пак НАП е оторизираният орган, който може да преразпределя.

21

художника

преди 9 години

До пост 18Дал съм само ПРИМЕР, а не точни числа! И я се замисли ежедневните дребни разходи на човек от семейство колко са? Това е билтчето за транспорта, кафето, закуската, обяда, евентуално цигарите, вестника- това е средно 10лв./ден на човек. Отделно тока, водата, телефона, храната...Да не говорим за детски дрешки, обувки, чанти, тетрадки, химикалки. Разхода може да надхвърли 1000лв.А касовия бон не е с мастило, а се нагрява текста и химизираната хартия го отпечатва.

20

художника

преди 9 години

До ИванИзвинявай, ама не съм го описал правилно. Нали ДДС-то е 20% ? Е 15% да отиват към държавата, а 5% от тия 20% да се изплатят на хората, или 1/4. Сега май съм ясен???

19

Berlin

преди 9 години

В Германия са по 25 цента. Кенчетата - също.

18

Анонимен

преди 9 години

Много е важно бутилката и етикета да са запазени на самия етикет има обозначен знак който автомата приема .

17

до художника

преди 9 години

Кое точно средностатистическо българско семейство може да си позволи да оставя по 6000лв. в търговските обекти за 6 месеца? Да не говорим, че мастилото на касовите бележки избелява за отрицателно време, за да не може хората в някои случаи да докажат закупената си повредена стока.

16

0

преди 9 години

Крайно време е да се въведе, както и за сумати други опаковки, които също стават за рециклиране. И допълнително да се научим, че домът не приключва с тръшването на вратата и улиците не са кофи...

15

minka.georgieva.92

преди 9 години

Ако всеки започне да връща пластмасова бутилка, то тогава с какво ще се препитават бедните от гетата, всеки божи ден виждам как бъркат в кошовете за *** и търсят бутилки. Благодарение на тях пунктовите за изкупуване на пластмаса съществуват. А и колко е килограм пластмаса жълти стотинки. И не мисля, че е екологично да се приема в магазин, дори близо до магазин. Най- добре ще е да върнем стъклената бутилка, по не няма да не хвани рак, защото пластмасата е вредна за нашето здраве.

14

сибирска

преди 9 години

Най-правилно е да ги спрат от производство - нали са вредни. Кога ще спрем да мислим само за пари?!

13

Иван

преди 9 години

Г-н Художник,може би хубаво рисуваш, но по Математика-2....5%от1000 са 50... но идеята ти е мн.добра.Необходима е и политическа воля.Не е въпрос само на ПАРИ...

12

Венелин

преди 9 години

Излиза, че министърката загрява по-бавно и от албански реотан.

11

българин

преди 9 години

Браво,идеята е супер.На бас,че ако стане скоро няма никъде да видим празна бутилка!