11

ognyanz

преди 9 години

Още един проблем с конкурсите, за който си струва да се помисли: има вратичка в закона, който позволява да се възлагат обществени поръчки без конкурс - при т.н. неотложна сила, т.е. когато има по-малко от три месеца от датата, в която обязателно да започне да се изпълнява съответната дейност. Схемата за заобикаляне на конкурса е проста: Отлага се датата на конкурса, докато останат по-малко от три месеца, и след това без конкурс (през вратичката) поръчката се възлага на този, който даде рушвет.

10

Правене на нищо

преди 9 години

Никакви конкурси няма да решат проблема с назначаването на наши хора, докато това не започне да става с решение на служителите. Те трябва да предлагат и излъчват най-достойните и отговарящи на критериите за израстване. Така трябва да бъде във всички държавни учреждения и ведомства, за да се спре назначаването на "парашутисти" и послушковци, които в 99 % нямат и хал-хабер от службата, в която ги "спускат" да ръководят. За частните дружества е друга бира - там собственикът може да прави каквото си

9

Как да проверим?

преди 9 години

Хвърлят се едни числа от трибуните. Докато този Танев развива теории, реформаторите си назначиха активистите. И сега естествено, понеже предишните са били лоши, ние ще въведем ред.

8

Анонимен

преди 9 години

Много съм ***...Толкова години минаха, а така е не разбрах защо при соца партийните назначения водят до разруха, а при капа партийните назначения водят до разцвет...И защо партийните назначения при соца са укорими, а при капа са връхта на демократичните ценности...

7

промяна?

преди 9 години

Това което пише в статията е хвърляне на прах в очите....Знаете ли как става вече по новому?Действително има конкурс, но той е неизвестен за хората---или не се обявява изобщо, или се обявя в последната секунда, и на място на което никой не може да го прочете. Или има само един два дена за подаване на документи и за подготовка на конкурса, на който избраните знаят и темите и отговорите. Нищо няма да се промени.....Докато не започнат да влизат в затворите.Само в ЕС е надеждата и натиска им.

6

Анонимен

преди 9 години

а бивши проституки икомпанионки как ги назначавате , защото има една която е даже заместник областен управител а умственият и багаж е под нулата

5

Портиер

преди 9 години

Разбира се , че ще затворят вратичките на закона , нали за тази дейност ще бъдат назначени още чиновници !

4

бай Иван

преди 9 години

На това му се казва "след дъжд качулка".Дори и да промените закона какво става с вече некомпетентните роднини назначени на работа?

3

HC

преди 9 години

zeusСпоред проектозакона чистка ще мине и за вече назначените служители. И да са се възползвали РБ, няма да е за дълго.

2

zeus

преди 9 години

Ами РБ са малко, назначиха родата и любовниците, сега реват да променят закона и да ги бетонират. Интересно ми е дали избирателите им не се чувстват излъгани?

1

Анонимен

преди 9 години

Крайно време беше.