37

Анонимен

преди 9 години

До АнонименСамо ти ли не разбра, че точно *** плюем, щото под различни имене ни "управляват" през последните 25 г.

36

Анонимен

преди 9 години

аре престанете бе, вие напра'ихте партизаните - академици, сега за един доц. се 'фанахте! ***!

35

do 43

преди 9 години

По зле е, дори не минават на първична рецензия, пишат глупости, добре че са на български. Като дойдат международни оценки крият това на български, за да не се излагат и сменят плочата за малко - изведнъж признават само имапктните работи, но за малко, после пак.

34

Анонимен

преди 9 години

Ето един "мозък", който няма опасност да "изтече" зад граница...

33

ha

преди 9 години

. Импактност на дадед труд означава, че е минала на международна рецензия от специалисти в областта и е приета за научен принос. В бг-то правят някакви конференци, самозванци определят какво да излиза и какво не и в крайна сметка - няма наука тук. Разни хора без никакви реални начуни приноси си присвоявят титли. Чудя се не са ли наясно с критериите за това, от глупост ли го правят или са болни амбиции без покритие. Не е добре това.

32

Анонимен

преди 9 години

Къде са младите и красивите от протестна мрежа? КОЙ ???? КОЙ???? Кой помогна на Лъчко да стане доцент ? На човек кой хванаха да фалшифицира закон и да разреши рекламата на марихуана. Е вярно тогава го махнаха от зам. председател на народното събрание.

31

Анонимен

преди 9 години

активните борци си бяха живи нещастници в сравнение с тия алчни продажници

30

До 33

преди 9 години

Не е чакала бездействайки, а се е занимавала с изследвания.Такава продукция не се създава лесно. Някои не просят милост от посредствени шефове.И аз знам подобни случаи, макар и не точно такива. В Бг няма по 10 научни институти по една и съща специалност, а не всеки хуква по чужбина - някои имат лични ангажименти тук.Ще не ще е търпяла Ти сигурно си под 30 г. и морето ти изглежда до колене.За другото си прав. От 1991 до днес едва ли е все така хубава. То и да си хубав у нас е проклетия,завиждат

29

Анонимен

преди 9 години

До аззДнес видях една от ранобудните, преписваше на един изпит.

28

Анонимен

преди 9 години

Не им желая лошото, ама тези на снимката заслужават мозъка да ги лекува. Що са го направили доцент значи му имат доверие. След като тях излекува да почне наред да лекува правителството и след като излекува всички управляващи да почне наред да лекува и останалите малко в опозиция. Едва когато излекува България от политиците и остане сам политик, може и премиер да го направим, все пак ще премахне най-голямото зло от нашите земи.

27

Лелеее

преди 9 години

За тази "хубава и умна, че даже и свястна" жена, дето чакала от 1991 година нов закон - що закони приеха, баси чакането е ударила. може да е била хубава през91, дори и свястна, но е била 100% глупава *** да чака на празна ясла.Не пишете глупости!!!!

26

Пояснявам за онези,

преди 9 години

които не са в научните среди - ако си обикновен висшист в БАН, това означава, че си научно-помощен персонал. Такава беше и жената, за която писах по-долу. Онези, които й попречиха да стане асистент, са хабилитирани с научна продукция, по-малка от нейната, която, както написах, е с обем около 2000 стр.Пояснявам също, че за да станеш асистент /най-ниската научна длъжност/ е достатъчно само да имаш висше образование, не се изисква научна продукция.Така злобата прогони още една кадърна. Не е сефте

25

И в СУ като в БАН. 2

преди 9 години

При нас работеше една хубава и умна, но и свястна жена. От злоба няколко лелки й пречеха да стане редовен аспирант /докторант/. През 1991 г. тя реши да чака новия закон за академ.развитие. Никой не очакваше, че ще го бавят 20 г. Щом го приеха, тя подаде молба за най-най-дребното - за длъжност "асистент", а имаше около 2 000 стр. научна продукция. Някои се задавиха от злоба - ако имаш 2 г. стаж на научна длъжност, можеш да се хабилитираш /да станеш доцент/.Е, не я направиха асистент. Тя напусна.

24

И в СУ като в БАН. 1

преди 9 години

Остана ли някой, който да не е наясно, че научните степени и звания в България не рядко се "раздават" като услуга, срещу заплащане или по партийна линия? Вярно е, че има и хора с напълно заслужени научни степени, но и другите не са малко.Не го знам Лъчо Иванов какви приноси има в областта на науката, но работейки в БАН се нагледах на какво ли не. В следващ коментар ще разкажа накратко едно от последните безобразия, защото и в СУ стават подобни, пък и не само там.

23

Анонимен

преди 9 години

Този е уникално тъпо и нахално същество. По акъл Лъчо-"мозъка" може да се мери само с Боко-"тиквата", но нали и той е с докторска титла....

22

Анонимен

преди 9 години

Лъчоооо, как се покажеш - сейр прайш! Нямаш вид на толкова *** човек, ноооо външността лъже! Преди направи селската изцепка с телефона Клаус Барби - на гювеч да го вземеш, ама то било фалшименто целата промоция, демек за шарани. Сега пък ползваш чужда дисертация :)))) Ейййй, ти излезе от ония безочливи нашенци, които Алеко осмиваше едно време. Хептен ще вкараш Бойко в кереча! За него съдиме по такива като тебе, не го забравяй! Демек не резилиш само себе си.

21

До 20

преди 9 години

Имаш в предвид младите червейчета, както сполучливо са ги нарекли в една разработка на МВР?Ами много просто, ГЕРБ и Американското посолство вече не им осигуряват торна почва, в която да растат и да се развиват.Не са им нужни в момента.Затова ги няма никакви.Щом някой свестен дойде на власт и започне да прилага политика в полза на България и в интерес на Българите, веднага ще ги подхранят и отново ще изпълзят от дупките, където са се свряли в момента...

20

Анонимен

преди 9 години

Така нареченото Висше образование и така наречените "научни" титли и постижения в съвременна България са една жалка картинка...Като погледнем какъв екземпляр е министъра на просветата, какво да очакваме надолу?!?То вече няма наука и образование, това е един безкраен цирк!

19

Бранник

преди 9 години

До АнонименСтига бе т.н. доцент е акушер генеколог. Кога Боко забременя.

18

Анонимен

преди 9 години

Помня, че младите и красивите протестъри, разпнаха на кръст преподавател за това, че се е почерпил с колеги по повод. Къде са сега ранобудните наркомани, няма ли да окупират някоя зала?!?