8

Много сте прости

преди 9 години

1940г. при опитите да се пречисти уран за атомната бомба се налагало да се разработи съд, в който да се съхранява газообразен уранов оксид . Той бил толкова реакционен, че влизал в съединения дори с керамиката и стъклото. Междувременно , в Duppont , по погрешка (вж първия коментар) откриват тефлона, който се оказва тотално инертен - само той не влиза в реакция с ужасия уранов оксид.

7

ACID

преди 9 години

Вече всичко е на керамика, тефлона е демоде. Иначе ако сте тръгнали да махате вредни неща от кухнята може да започнете с микровълновата печка и пластмасовите съдове. Откакто си държа всичко в стъкло и си топля яденето във фурната ми е доста по-добре!

6

Шоп

преди 9 години

E затова в Русия произвеждат само чугунени ***. А тука - ГМО+ПТФЕ...

5

Анонимен

преди 9 години

От 10Поправка! Съдовете се наричат всъщност Тигели.

4

Анонимен

преди 9 години

Тефлонът е инертен материал. Следователно не е вреден. Аргументирам се: Има едни лабораторни съдове, наречени кювети. Те са порцеланови, покрити с тефлон. Използват се при елементен анализ на стопилки на метали. Защо са покрити с тефлон обаче. Защото драги ми журналисти, тефлонът не излачва нежелани емисии и така не създава излишен "шум" при отчитане на спектрите на елементите в стопилката. Капиш?

3

456

преди 9 години

Аз да не го ям тоя тиган, че да се натровя от него... Не е по-вреден от автомобилните газове, или от нитратните зеленчуци, нито от нитритната сол с която блъскат колбасите... Я фак оф!

2

Vesko

преди 9 години

Като е вреден, защо от навлизането му 80-те години, чак сега 35 години по късно, почнахте да говорите за него. И то точно след появата на керамечните покрития. Да не би след 35 години и керамичните покрития да са вредни ?

1

ha ha

преди 9 години

аз и за това ползвам гранитни и керамични ***, тефлона отдавна замина в кофата.