9

Jak

преди 9 години

Тази програма за съдържание на радон в жилищата е закъсняла. Много от жилищата особено панелните са строени със скални кариерни материали, в които има значителни съдържания на радий-226. Радонът при разпадането на ядрото на радия ексхалира от стените, бетоновите плочи, перлитовите изолации на жилищата и в помещенията концентрацията му става по-голяма, което е и причината за измерване на по-голям радиационен гама фон. При това нараства и дозовото натоварване от гама лъчение на обитателите.

8

Анонимен

преди 9 години

Всичката мара втасала---- си сресала, е сега като измериме радона и ,че се опраиме, никой нема да боледува и затваряме болниците, построихме светлото бъдеще, слагайте каските,че ще валят материални блага

7

Анонимен

преди 9 години

до до 5 се отнася до 6 ку-ку непросветен

6

Анонимен

преди 9 години

До до 5 Ограмоти се малко .Японците не са ку ку.Радиестезията се изучава в много западни университети.Явно още си в петолъчката и не възприемаш нищо друго освен тезисите на др.Тодор Живков.

5

до 5

преди 9 години

Остана да строим жилищата си по фън шуи,ку-ку.

4

Анонимен

преди 9 години

Сивият чакъл използван основно за бетоните във Варна има наличие на радий.Кога ще се въведе и радиестезията преди да се отпочне строителство на сгради? В Япония преди да започне проектирането се правят радиестезични замервания и карта на парцела с геопатогенни зони,причинители на много заболявания.Елеминирането на такива зони става с алуминиево домакинско фолио положено под паркета или теракота.Най опасно е,ако леглото ви се намира над такива зони,причинени от магнитно поле от подпочвени реки.

3

читател

преди 9 години

Да уточним : радият е 226, а радонът, 222.Няма "издърпване" на радона, той еманира от всичко, където има уран, респективно радий-226.От скали, почви, бетон с гранитен филц, от гранитни облицовки и др., от термални води и т.н.В София е фонът много по-висок, а на Витоша, край морените, няколко пъти още по-висок.

2

Анонимен

преди 9 години

До БулшитХич не са глупости.

1

Булшит

преди 9 години

*** какви са тия глупости?