42

Анонимен

преди 9 години

И като говорите за инвестиции, 35хил.лева в автомобил и над 5хил.лева разходи , като лиценз, застраховки и други (който иска може да му ги напиша подробно)-без горивото, за вас не е инвестиция.За да има къде да повръщате, когато се напиете, за да има къде вашите болни майки и баби , които не могат да стигнат по друг начин до болницата, да се изпикаят , за да може вашето дете да има седалка , на която да скача с обувките, когато го прибирате от детска градина!

41

Анонимен

преди 9 години

Ако вичко е така както казвате, защо не се регистират като всеки превозвач!

40

До 47

преди 9 години

В грешка си колега. Плащанията по банков път са видими и проследими със закон до 5 години от датата на плащането. Тези плащания са прозрачни за НАП и определено компанията си плаща данъците при нас. За какъв данък става въпрос при привеждане на пари от роднина?! Такси за международен превод нали е платил, за да и дойдат парите!!!Касова бележка, както и се казва, е само за касова операция, като това не са плащания по банков път.Говориш глупости!UBER са конкуренция, а това в БГ е забранено!

39

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 4За абсолютно всички приходи на юберите се плащат данъци (ДОД), защото при банковите транзакции няма скрито покрито , за разлика от бакшишите на ръка при всеки таксиметров превоз , които потъва в джобовете на таксиметровите шофьори. Да не говорим за помпите в такситата.

38

до 46

преди 9 години

Изгонени са, защотото по банков път се укриват доходи, ако на теб роднина ти преведе пари от чужбина ти плащаш ли данък, същото правят и uder.Кой от вас е получил касова бележка от uber.Всеки един лев, който uber вземе отиват на някой Джон в джоба, а той ги налива в чужда икономика.

37

до 32

преди 9 години

да,знаем,че са изгонени от тези страни,но не поради нелегална дейност,а защото предлагат неудобна алтернатива,то е като фармацевтичните компании дето не допускат алтернативни методи на лечение,които не са нелегални,а ти си просто поредният промит мозък или по-вероятно бакшиш

36

Анонимен

преди 9 години

Може, но ако използваш приложения като Такси Старс или Такси Ми ще видиш ,колко по заобиколни маршрути избира, а да се съобрази със задръствания, забрави.На практика ти сам си включваш "помпата".Да не забравим и gps-системата, която дава отклонение, особенно при лошо време и праща шофьора на съседната улица.

35

Анонимен

преди 9 години

И аз се кефя на Убер, но трябва да признаем, че тяхната услуга е по-евтина само поради една единствена причина - не плащат лицензи и такси. Ако потребителят трябва и за това да го таксуват, с Убер най-вероятно ще е доста по-скъпо от таксито.Но и таксиметровите фирми трябва да почнат да се развиват. Защо например не направят така, че да можеш да следиш през телефона си откъде си минал, а накрая просто да си платиш с карта. Хем е по-удобно, хем няма да има оправдание "Ами нямам да ти върна".

34

Анонимен

преди 9 години

Тогава да ги махнем законите и да си живеем в анархия.

33

Анонимен

преди 9 години

Всеки един нормален, здаво мислещ човек знае, че няма вариянт и да е евтино и да е хубаво!

32

ьаьаьа

преди 9 години

Да си направят такситата приложение като Убър и да се конкурират. Какво пищят само. Всеки иска да печели без да инвестира и работи. Е не става така , комунизъма свърши. Има само един закон и това е на свободната икономика и той е безплатен и работи. Другите закони създавани от държавата са за да се правят пари от въздуха. Администрация съдилища адкокати прокурори .Всичко това е едно имагинерно чудовище, което само знае да прави пари от въздуха. То не признава думата свободна конкуренция

31

Анонимен

преди 9 години

Лице , което извършва таксиметров превоз без лиценз или разрешение от общината на , която територия се извършва се наказва с глоба в размер на 1500 и задържане на автомобила за шест месеца

30

Анонимен

преди 9 години

Закон за автомобилните превози на Република България. Превоз на пътници с лек автомобил, които се извършва срещу заплащане по цена посочена от превозващия и маршрут посочен от пътника се нарича Таксиметров превоз.таксиметров превоз се извършва само от лица, които притежават лиценз и разрешение от общината на, която територия се извършва.

29

eee

преди 9 години

и бакшишите са мошенници, основно хора без професия с книжка...ревът защото някой предлага по-добра услуга от тях на добра цена ! няма помпи,няма ги тарикатските номера на бакшишите,че нямат дребни и закръглят с по 5-7 лв. в София специално и ни мислят за балъци,а ние сме хора с образование и мислим за разлика от тях

28

Анонимен

преди 9 години

Бакшишите вместо да вият, да вземат да влезнат в 21ви век. Да спрат да пушат в колите и да почнат да ги чистят, че масово са като кочини, при това разнебитени. Също така е желателно да се къпят и да спрат да мрънкат и да се оплакват.

27

богнострокулум

преди 9 години

До Някъв ***!Не , ако съм съгласен с нелицензираните таксита на Ъбър, аналогията би била, че съм съгласен с нелицензираната ракия на баща ми. И да, ПОВЕЧЕ от съгласен съм, защото е 100 пъти по-истинска от петролния дестилат, с добавени есенции, който представляват 90 % от ракиите на пазара !

26

Анонимен

преди 9 години

Между другото в родината на Uber- САЩ текат няколко съдебни процеса свързани с дейността на компанията. Как ще коментирате това убер-отворковци?

25

Анонимен

преди 9 години

Ало, философите, Убер са изгонени от Франция, Испания, Индия, Тайланд, Белгия, Канада, Дания, Германия, Холандия, Полша, Южна Африка, Южна Корея, заради НЕЛЕГАЛНА ДЕЙНОСТ, това знаехте ли го?Включете си главните мозъци, преди да тръгнете да хвалите компания с доказано престъпна дейност.

24

Някъв Прост!

преди 9 години

Ако сте съгласни с нелицинзираните черни таксита на Ъбър, значи сте съгласни ис нелицензирания алкохол на цар Киро :)

23

Някъв от България

преди 9 години

Ъбър са си чисти черни таксите, мошеници!