227

seira

преди 9 години

До Анонимен 350:ПЪТЯТ ЗА ЕС Е НЕГОВОТО ПРЕОБРАЗУВАНЕ В СЪЮЗ НА СУВЕРЕННИ ДЪРЖАВИ, КОЙТО ОТСТОЯВА ТЕРИТОРИАЛНАТА ЦЯЛОСТ И НЕЗАВИСИМОСТ НА ОТДЕЛНИТЕ СТРАНИ - ЧЛЕНКИ.В ТАЗИ ВРЪЗКА ВСЯКАКВИ ОПИТИ ДА СЕ СЪЗДАДЕ ОБЩА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА, А ОТ ТАМ И ОБЩИТЕ Й АТРИБУТИ (В Т.Ч. И ОБЩА АРМИЯ) Е ПРЯКО ПОСЕГАТЕЛСТВО ВЪРХУ СУВЕРЕНИТЕТА НА СТРАНИТЕ - ЧЛЕНКИ!С ДРУГИ ДУМИ: КЪДЕ ОТИДОХА "СВОБОДАТА" И "ДЕМОКРАЦИЯТА"?!

226

Анонимен

преди 9 години

Ахах ЕС бил разединен, те и САЩ са разединени! Всеки щат си има автономия, законодателство, пълно е с ***, араби, латиноси, руснаци, гета и тн., но това не пречи на САЩ да тупца Русия в дупето където ги хване :)) Ако не искате в ЕС, заминавайте за Русия! България вече е част от ЕС, и ние Българите ще се борим до смърт за благото на ЕС, ако трябва ще ви пратим при черните души до един!

225

Анонимен

преди 9 години

Ще покаже на Русия, че сме сериозни в защитата на ценностите си-----------------------Хомосексуализъм, инцест, педофилия..... малка част от бранените ценности

224

до 351

преди 9 години

Войнишкото въстание е потушено от кадетите на Софийското военно училище.Има морски битки между Червената армия и армията на Царство България.Нито един войник не стреля по съветите, защото има решение на Министерски съвет, одобрено от министър- председателя Константин Муравиев. Много интересно, ако теорията ти е вярна то да ти припомня,че през Първата световна война българската армия пленява бойните знамена на две казашки дивизии в Румъния, а Васил Радославов подписва Брест-Литовския мир.

223

Анонимен

преди 9 години

Това е пътя! Единна армия в Европа, ще гарантира световния мир! Виждаме какво става в момента като няма балансьор - САЩ и Русия си правят каквото си поискат! ЕС може да има най - силната и богатата армия в света ако се обедини!

222

Анонимен

преди 9 години

Русофилите отново си мислят, че света се върти около тях и тяхното диктаторче! ЕС трябва да има обща армия, защото се превръща в единна държава! Въпреки продажните политици като Льо Пен или Укип, ЕС ще бъде единен и ще налага разум на САЩ и Русия, който са империалистически фанатизаирани диктатури! Все пак ЕС е над 500 милиона и е официално най - богатия геополитически субект в света, нямам как да се пренебрегне! Бъдещето ще покаже, но тази армия ще гарантира независимоста на ЕС от НАТО и САЩ!!

221

Анонимен

преди 9 години

Нищо не сте разбрали от написаното. Просто НЕ ИСКАТ ДА ИГРАЯТ ПО СВИРКАТА НА САЩ !!! И се чудят как да ги изгонят.

220

Анонимен

преди 9 години

И за какво ще воюва тази армия? За европейски ценности? Знаем ги тия европейски ценности. Украйна е доказателство до къде може да докарат един народ с теxните ценности.

219

Анонимен

преди 9 години

Независима Европа, трябва да има собствена армия! Ако се заделят 2% от БВП на ЕС за армия, ЕС ще бъде с най - големия военен бюджет в света! Отделно обединена армия на ЕС, би конкурирала САЩ и би поддържала баланса! Така или иначе Русия вече не е никакъв фактор, трябва някой да балансира, а това може да бъде само Европа!

218

Брaнник

преди 9 години

Европa неминуемо ще стaне унитaрнa държaвa с общa aрмия, съд, дaнъци и бъдеще!Бог с нaми, чест ще е дa служa в ЕU. Army!

217

До 340

преди 9 години

Може и да е дъртофелник, но да сложат *** на такъв европейски пост не е много вероятно. Просто чрез него (на мен така ми се струва) говори самата Меркелче. Тя си го постави на поста и сега той да говори неща, които ТЯ не одобрява е НАПЪРНО НЕВЕРОЯТНО! Затова и идеята беше подета веднага от немската преса (чета я редовно!), холандцити и финландците също!? Или е разкол в нато или е нещо много по-сериозно!

216

До 341

преди 9 години

Да, от една страна подобно нещо може да отслаби позициите на нато-нациките. Но от друга, ако немците се съюзът с французите и всички останали, не ти ли напомня нещо? Прусия, фашистка Германия! И целия "европейски елит" срещу Русия!? Тия съюзчета Русия ги е видяла вече два пъти. Четох някакъв руски политолог, разправя - "Тия какво, пак ще ни канят в Берлин?????" Немците са хазартна, военна нация, а тоя нов "светски европейски съюз" освен да се репчи на Русия, в историята си няма друго!

215

Анонимен

преди 9 години

Мумията проговори

214

ISTORIK

преди 9 години

Идеята ЕС да има общи въоръжени сили не е нова. en.wikipedia.org/wiki/Military_of_the_European_Union

213

Аз

преди 9 години

Ако помните, навремето имаше нещо подобно - ЗЕС Западно-европейския съюз. Не сработи особено успешно, защото просто НАТО го задуши. Ако сега тази евро-армия доведе до обезсмислянето на НАТО - гласувам с 5 ръце за проекта. Който може да мисли, ще вдене, че този проект не е срещу Русия, а срещу хегемонията на САЩ - май това искаше и Русия?

212

tgew

преди 9 години

Юнкер го е хванала дъртофелническата болест - плещиш без да разсъждаваш, дали това, което се е появило в главата ти има нещо общо с реалността...Като има мерак за армия - да си я отгледа, като плаща от собствения си джоб, обаче да се мъчи да ни натресе още повинности - не, мерсиПо-добре е да го пенсионираме да си гледа бабата и внуците, а не да бърка политиката с военщината! ЕС НЕ Е ЗАМИСЛЯН като организация с имперски амбиции, за това си има НАТО и Европата е вътре, ама пуста дедовщина!

211

хаха

преди 9 години

А Руските "ценности" ?Неудобните разстрелвани на улицата, килимче на стената и одеколон за закуска.

210

Анонимен

преди 9 години

Ох. ХахаГерманците още не им е минало от предишния път когато руснаците ги стъпкаха. Пак искат.Не ги разбирам.И с какво точно ще ги бият? С бабичките които българите ги обгрижват ли

209

Анонимен

преди 9 години

Гей браковеТрети полТрима родителиПедофилствоКанибализъмИ др извращения показани като ес ценности

208

Анонимен

преди 9 години

Кончита с вурста генералка на ес алеале