254

Ха-ха

преди 9 години

В Грузия почти бяха униюожени няколко руски елитни части. Русия спеШели само с масовостта си, и след няколкото загуби на самолети, даже се отказа да използва авиацията си. Дрънки за армията им.

253

Beasta

преди 9 години

Само ни плашат с тая руска армия, която от няколко месеца не може да превземе Донбас, и даже за едно малко градче - Дебалцево, й трябваха няколко дни след премирието. Да идват корабите и танковете на НАТО, оюе по-добре правителството ни най-после да закупи нащи, че ония да не си разиграват коня из Черноморието ни. дори ида станат в Русия пенсиите и заплататите колкото българските, пак няма да им искам Евроазиатската корупциа и диктатура.

252

Иван Сотиров

преди 9 години

" Руската армия е сянка от армията от съветско време и способността й да се придвижва дори при минимална съпротива е ограничена. " *** Василева Русия разплага с толкова силна армия, че ако водеше война срещу Украйна то тя щеше да превземе страната и да победи за броени дни, заяви главнокомандващия на силите на алианса в Европа. *** да те взиман в НАСА за комадваще на Джар Джар Бинкс

251

хитър потър

преди 9 години

КЪДЕТО СА ОТИШЛИ ДА НОСЯТ"ДЕМОКРАЦИЯ" АМЕРИКАНСКИТЕ НАЕМНИЦИ ,КРАВАРИ СА ДОНЕСЛИ САМО КРЪВ,ГЛАД,МИЗЕРИЯ,РАЗРУХА....АМЕРИКАНЦИИТЕ СА ПРОСТО АГРЕСОРИ....ТОЛКОВА Е ЯСНО И ПРОСТО....ОТПУШЕТЕ СИ УШИТЕ И СИ ИЗМИЙТЕ ОЧИТЕ ГОСПОДА,ПОЛИТ-ВОЕННИ ЕКСПЕРТИ....

250

Аз

преди 9 години

На вас воюва ли ви се? На мен, НЕ - ама никой няма да ни пита, както не ни питаха, когато ни вкараха в НАТО! Оставиха ни да си дращим по форумчетата, на кой какво му е мнението и толкоз. Дано поне като през Септември 44-та се сетим да излезем от пакта преди да влязат...

249

Анонимен

преди 9 години

Ало! Полицията ли е?- Да! Какво има?- В домът ми влезе Бойко Борисов! Говори глупости и вика непрекъснато! Какво да правя?- Отидете веднага до чейндж бюрото, купете долари и направете пътечка от банкноти от Борисов до вратата ви! Борисов би трябвало да излезе!- Ало! Полицията ли е?- Да. Какво стана със Борисов?- Ами ... купих долари, направих пътечка от вратата до Борисов ... и в къщата ми влезе и целия парбаменти и правителство, начело с призидентъ!!!!

248

Анонимен

преди 9 години

Руската армия може добре да се придвижи , драга ми готвачка *** , защо не пишеш готварски статии , запада призна , че бил изненадан при Крим , с каква модерна техника са си модернизирали армията , която превъзхожда натовската . Също при Руските ядрени арсенали , придвижването на ядрените ракети е безпрепятствано . *** , готварските книги не са се променили , така че пиши статии в тая насока , да не се излагаш тъпачко , а начина на война от Първата Световна война до сега се е променил.

247

вестители на свобода

преди 9 години

После казват, че американците са носители на ценности и свобода. Ами Сноудън, ами изпращането на войници в Украйна, ами отделянето на 1млрд. долара за въоръжение на украйнската армия. Сега кой не испълнява минските съглашения. Явно интригантът не е Русия ами Съединените щати, на които не са й нужни нито мирът и животът на населението, основната цел е да се убие руската икономика и да се направи цветна революция в Русия и да се махне от управлението Путин. Кой им дава моралното право на геноцит

246

ASD

преди 9 години

Оригиналната статия е на Стратфор, и е предназначена преди всичко за пропаганда в САЩ. Реално прогнозите на Стратфор никога не се сбъдват, а мненията и капацитетът им по реална преценка на ситуацията и изработване на дългосрочни печеливши стратегии определено не им е силна им страна /меко казано/. Грузия ги послуша и остана без армия за 5 дни. Украйна послушя съветите им и е реално без армия в икономически колапс. ВЪПРОСА Е ДАЛИ НИЕ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ГИ ПОСЛУШАМЕ?

245

ASD

преди 9 години

Първо не съм писал в Дневник от 2 месеца. Второ ако бяха глупости ,как се оказаха два джипа Хамър нъбляскани с военна комуникационна техника в руснаците, по време на войната в Грузия 2006? Подобни пропагандиски мнения за слабостта на Руската армия са полезни политически, но в реалността ВОДАТ ДО МНОГО ЖЕРТВИ. Искренно се надявам България да не бъде въвлечена в война с Русия, че ще изгорим покрай американците за едното нищо.

244

НЕТОЧНОСТИ В СТАТИЯТ

преди 9 години

1. След ученията в Грузия през 2008 г. в Грузия останаха около 400 американски военни които командваха и координираха. На петия ден след започване на конфликта тях ги нямаше , но не защото си бяха тръгнали.2ВТОРО Руската армия постоянно си обновява въоражението. Постоянно се провеждат военни учения, които усигуряват високата и мобилност и сила. Към момента нито една армия в ЕС няма нито количеството нито качаството да я спре, дори Англия си призна за това! ПОПИТАЙТЕ МОРЯЦИТЕ ОТ ДОНАЛД КУК.

243

Bialoto Bratstvo

преди 9 години

Voinata vece zapocna,iluminati iskat kontrol nad vsicko,edinstveno Rusia e v sastoianie da se protivopostavi i da varne balansa.

242

Анонимен

преди 9 години

Престъпникът си е престъпник,лъжецът-лъжец!Кой лъже- самунистите Плюнчалиев и Тиквоний- че не участваме в учения на НАТО-или ***:"... Същевременно започват военни учения в Черно море с участието на американски боен кораб и крайцер, както и на румънски, български и турски ефективи."

241

acca

преди 9 години

304 - щом си участвал в окупацията на Чехословакия, значи сега си на 60+, което значи, че голяма част от роднините ти са в гроба. Пожелавам ти скоро да се съберете в отвъдното.

240

Димитър

преди 9 години

И аз подложих на съмнение въпросното изречение с примери. Например придвижването на руската армия в Грузия и как някой след това яде вратовръзки, как Втора и Четвърта (най-мощната в грузинската армия) бригади са били почти изцяло унищожени. Коментарите ми бяха изтрити, два пъти! Толкова за това дали тук има цензура или не. Жалки са :-).

239

офицер

преди 9 години

Руската армия е сянка от армията от съветско време и способността й да се придвижва дори при минимална съпротива е ограничена... ***,ти си най-тъпата журналистка,краварка и разлайваш само кучетата.Имал съм удоволствие- то да познавам руската армия и участвам заедно с нея в окупирането на Чехословакия,когато краварите не успяха да съборят режима в източна Европа.НАТО провеждаше занятия на запа- дната граница на Чехия,но не посмя да направи нищо.Защото се изненадаха как Русия успя за 24 час

238

някой

преди 9 години

Следващата Световна война ще бъде изучавана в учебниците по история като Тридневната война - три дни след като Путин засади Тополите пред Белия дом и хамериканците ще развеят байрака.

237

някой

преди 9 години

Военният потенциал се определя, като се взема под внимание 1. въоръжение и материална част 2. доктрини и нормативна уредба и 3. боен дух и морал. САЩ може да имат известно предимство в техническо отношение, но бойния дух ше падне лавинообразно с първите затворени ковчези, които ще се върнат на тяхна територия. При руснаците обратно, когато е по-тежко бойният дух се покачва.

236

Той е

преди 9 години

Наши селяни отупаха елитни френски командоси, трактористи и миньори разказват играта на украинската армия, за какво говорим изобщо? Каквото и оръжие да дадат САЩ на хунтата,няма ли го бойния дух, пиши я бегала!А нямат боен дух, защото знаят,че се бият и умират за шепа олигарси и техните западни господари.САЩ пращат войска,не за да се бие в Донбас,а да реагира в случай на нов Майдан,да пази слугите си от народната любов!

235

Йово

преди 9 години

Не Русия а ОДКС прави учения но това е неизгодно да се пише в българските медии затова се пише само Русия.