12

Анонимен

преди 9 години

Балканите са скапана комунистическа ***. Факт! Гърците дори са изключителни щастливци, че Великобритания и САЩ не позволиха след гражданската им война 1944-1947 г. да дойдат на власт червените кхмери, и само и единствено благодарение на това успяха да крадат евро-фондове в продължение на 30 години. Тъпашкото им мислене обаче явно си остава и гърка, като типично мързеливо балканско *** си го тегли към провал.

11

Анонимен

преди 9 години

типичното просто комунистическо мислене и изказване! по цял свят, икономиките съществуват заради предприемачи, 'самонаети' търговци и хора, които имат търговски нюх. без тях, остава една никому ненужна администрация. не стига, че скапаната държава не прави нищо за тях, създава им пречки, лицензии, разрешителни, ами и сега те се оказаха виновни заради гръцкия мързел. за съжаление и у нас е така - нека пробват да изкарат само с държавни фирми и администрация тогава.

10

vesko02

преди 9 години

У нас държавата направи невъзможното да ликвидира малките и да ги прати на нейна издръжка

9

С теб съм Харалампи

преди 9 години

Не знам за какви *** става въпрос при положение че има толкова много минуси.Срамота е Народе!!!!Превърнали сте се в Андрешковци.Плюете по малкото нормални и почтенни хора.А на гърците им трябва Тояга и здрава ръка, както и на нас

8

Анонимен

преди 9 години

След като гръцката държава те облага с данък 26% от първото евро,80% върху данъка като капаро за следващата година,650евро бизнес данък за всяка фирма и по още толкова за всеки клон,2%върху дохода в помощ на безработицата,4800 евро на година за социални и здравни осигуровки,като по този начин ако си изкарал 10хил.евро трябва да доплатиш още 200евро за данъци,значи всичко,което си изкарал го прибира държавата,дребния бизнесмен с какво ще храни децата си, с въздух!?

7

Анонимен

преди 9 години

Аз съм самоосигуряващ се и плащам повече данък печалба от "гиганта" Лукойл България!

6

Андрешко

преди 9 години

И аз съм дребен самонает занаятчия, бачкам по 12/6 и гледам да не плащам нищо на държавата. Защото тя не си изпълнява задълженията по Обществения договор! Нейно задължение е да се грижи за вътрешния ред и сигурност. Не се грижи, плащам си СОТ! Да охранява външните граници! Не го прави-войската е от алчни наемници, които мечтаят да отидат на мисия в Афганистан за пари! Върховенство на закона. Забравете! Затова и аз отказвам да плащам и да финансирам това раково образувание на обществото!

5

Харалампито

преди 9 години

Ха! Имам поставени повече минуси отколкото плюсове! Ей за това няма да се оправи България! Защото честните хора се смятат за ***... И тогава се надявайте на истински политици, справедливо правосъдие, всеотдайни лекари, добри учители и усмихнати чиновници.... Заслужаваме си съдбата...

4

Харалампито

преди 9 години

Аз съм дребен частник, но съм изцяло на открито. Всичко си плащам към държавата, но не защото така ми харесва, а защото така съм възпитан. Това обаче не ми пречи да виждам как мои колеги и познати са изцяло на тъмно, дори нямат фирми и са много по-добре материално от нас- не само не плащат данъци и осигуровки, но не се и притесняват за проверки от държавните органи... Тази разлика е много демотивираща и сериозно ме кара изцяло да се откажа, защото не мога като другите да крада.

3

земеделец

преди 9 години

Там ме отвориха на разни данъчни "хитрини". Гръцките земеделски колеги са особено изобретателни, не случайно гръцкият зарзават се продаваше за "стотинки". Е,поне за пред НАП.

2

дедо Ташунко

преди 9 години

Южняците са по принцип мошенници. Преливат от хитрини и гяволии. Това Варофакис не може да корегира, по моето скромно мнение, без да богохулствам, дори Господ не може да промени наглостта, лицемерието и нечестността на този народ. Евреин миньор и честен грък до сега не съм срещнал.

1

вф

преди 9 години

Ха! Варуфакис откри топлата вода!Няма да му мине реформата, гърчулята не са научени да работят и да плащат, като в Европата. Още някой месец и ще им изгърмят обещанията ... обаче номера, че Португалия и незнам си кой е против тях няма да мине...Гърция да се готви да напусне Евро-зоната, лошото е, че имаме гр. банки тук и ще ни повлекат с тях ...