168

За тея 500 евро

преди 9 години

За тея Eur 500-700 разрешавам да ме хванете за *** и да движите, или да Ви роня чубрица.

167

ит

преди 9 години

Докторът от втория етаж го няма от две години. Вчера видях,че прозореца им свети. Вътнал се е. След няколко дни май,пак ще заминава. И пак две,три години няма да го видя.Ромите се множали и те щяли да стават лекари,инж. и ит специалисти. Щяли да плащат данъци и дори ще станат войници и ще защитават България от Русия.СМЯХ,СМЯХ,СМЯХ... СМЕЯ СЕ,ЗАЩО ЗНАМ КАКВО СЕ СЛУЧВА И КАКВО ПРЕДСТОИ.Скоро,кризата ще свърши. В Америка започнаха сериозни промени. Скоро балона ще се спука. То не бяха домейн м

166

бро

преди 9 години

Абе таралясници, липсват ви инженери ли?При заплата 600 лв , по добре да работят като бармани или сервитьори. Дайте им стимул бе!

165

Анонимен

преди 9 години

Не е вярно че има недостиг на кадри. Има стиснати работодатели. В България еди IT специалист я му дадат 2000 лв. я не му дадат а в Европа без да се пазари ще взима 5000 евро. Ако дават в България тия пари ще има интерес.

164

Оферта

преди 9 години

До всички "бизнесмени", дето не им стигали кадрите - който от вас се навие да ми плаща над $100 на час (айде, преди данъци да е), веднага ще се върна в БГ да работя за вас. IT специалист/мениджър с над 15 години международен опит. И съм наистина, ама наистина много добър. Няма да съжалявате.Айде да ви видим...

163

vesko02

преди 9 години

Търсят се сто и петдесет хиляди яки мъжаги,смели и решителни да вкарат страната в правилната посока.Всичко останало ще си дойде на мястото си впоследствие

162

партиен член

преди 9 години

Бизнес¿???Бизнесмени ????Такова нещо в България няма.

161

1chovek

преди 9 години

Абе не знам откъде вадят тия невероятни числа. 10 000 ИТ специалиста? Сериозно? И къде трябват? На кого са необходими? За?А наскоро отваряли ли сте сайтове за работа - там и 1000 обяви няма да намерите за ИТ.....Не знам защо се лансира такава теза, но мисля че тя рязко контрастира с реалността.Другото - тук някои плюят бизнеса. Ама чакайте малко - това са олигарси, мутри, престъпници. Бизнес е съвсем друго! Малките фирми фалират, а без тях няма икономика, данъци, пенсии - нищо. Мислете!

160

Priest

преди 9 години

Това се нарича структурна безработица. Доста лош показател е. В САЩ в момента вилнее същият феномен. Единственият начин да се оправи е преструктуриране на икономиката. Как точно е въпрос на това какво им се работи на българите и от какво смятат, че ще спечелят най-много олигарсите, техните лобисти в Парламента, както и за какво точни ни готвят Великите сили. Кютайте си спокойно. Пийте по една ракия и пейте патриотични песни....:))))

159

Анонимен

преди 9 години

Почасово заплащане поне колкото в Гърция, и то във всички райони на БЪЛГАРИЯ,ДА Е ЕДНАКВО..Тогава ще има всякакви специалисти и няма да има бедни райони ,като северозапада.Ако някой политик чете тези коментари,да се замисли.Ако се внесе подобно предложение в парламента,и се гласува подобен закон,това е шанса за борба с бедността.Бизнеса ,да не реве след време,че няма,кой да наеме на работа ,машинитеи цеховете,които купиха с жълти стотинки,от приватизацията,ще останат празни след време.

158

Анонимен

преди 9 години

Бизнесът е виновен за над 2 милиона българи,работещи в чужбина.Когато плащате по едно евро на час,държите на качество на продукция,която е за износ,за една дреха ви се плаща 100 пъти повече от поръчителя,ползвате еврофондове,която част от парите са за работника,които не получават например ваучери за храна.Дори и за кофичката мляко се стискате,защото в цеховете за дрехи е ад от пара и прахоляци.Не поносима норма.След това вината е в политиците,защото те идват от бизнеса,синдикатите също лапат.

157

i

преди 9 години

Когато се гласува закон за почасово заплащане,еднакво в , както в другите европейски страни,до тогава ще има недостиг на кадри във всички свери на икономиката.Бизнесът отчита ръст на икономиката за 2014 година.Значи положението,не е толкова трагично в производството.Работя в леката промишленост,и ми се плаща на нормовреме 4 стотинки на минута,и е направено така,че да се скъсаш да гониш норма и тях не можеш да ги изкараш.И като ти вземат плосък данък и осигуровките от тях няма и едно евро на час.

156

стоян

преди 9 години

до 216. ти си разумен производствен човек. Новият световен ред иска да доликвидираме и малкото машиностроително производство и да пише-България била ИНДУСТРИАЛНА държава. 17 год работих във промишлеността,и рева за това пак да работя в завод,ама годините ми станаха много/60/.все ми е едно ,ако съм жив,да се възроди машиностроителното и инстументално производство,защото ще съм тор на червейте.който не е работил в завод ,не знае красотата на индустриалният промишлен труд.

155

илко

преди 9 години

за всичко съм съгласен с казаното от теб, но частта дето ако баща ми е кравар и аз трябва да продължа по този път, щото едва ли не имам лоши гени Е ПЪЛНА БЕЗСМИЛИЦА.Проблема на нас българите е че сме закостеняли мозъци и не се движим по принципа печеля аз печелиш и ти.. а по принципа ВСИЧКО ЗА МЕН!

154

Анонимен

преди 9 години

Товарищи червени капиталисти, ако искате специалисти и сериозен бизнес вместо да пилеете пари по коли, вили, жени и откровени простотии, ги дайте на тези, дето искате да дойдат. Ако смятате да наемате някого, за да го превръщате в абонат на социални грижи, скоро дори и работещите пенсионери ще емигрират.

153

колио

преди 9 години

Проблема в българия не е липсата на АТ специалисти,а липсата на стругари и трактористи.За направата на сериино изделлие в електрониката ти трябва1инстроменталенцех с 20 работника стр,фрезисти шлаифисти,ерозиичици и тн.2пресов цех с 5 6 човека 3линия за спояване с трима души песонал4Инж констуктор и 1 АТ специалист.Тези АТ специалисти дето ги турсят са телефонисти за коуцентрове.

152

Анонимен

преди 9 години

Какво му хейтвате младите завършили бе *** парчета. В университета се учи една специалност, която има много направления. Като започенеш работа няма да работиш във всичките направления, а само в едно. И *** парче(работодателя) иска новозавършилият човечец да знае всичко в направлението, в което работи фирмата.... ама няма как да стане. Примери много мога да дам. Вие като знаете много къде сте учили? Или сте със средно образование?

151

Ози

преди 9 години

Интересно тогава, след като има такъв остър недостиг на ИТ и всякакви други специалисти, аз какъв все още го крепя в чужбина и защо още не съм се върнал в тази най-богата страна на стария континент, с най-мощната икономика, с най-високите заплати, с най-добрата инфраструктура и с най-ниския криминален рейтинг... За ерудицията и интелекта на управляващите я да не говорим...

150

Old

преди 9 години

с програмиране. В София - Не мерси.От всички мои колеги в спец.Икономическа Информатика в университета, само 1 си намери работа след 4 години търсене( и то с връзки). Всички останали ......в кюпа.Сега вземам над 1000лв, Но жената работи за 350лв (застраховки) = не стигат. Последните години се образовахме с курсове по Английски. Сега си мисля да започвам ли да уча програмни езици ? ...- всичко съм забравил, или съм вече съм стар (40-те

149

Old

преди 9 години

Здравеите Имах мечта да стана програмист. Единственият начин бе да завърша Университет ... завърших. (Информатика) , паралелно си търсих и работа по спец-та, но уви нямах стаж. Ходил съм по интервюта много, но искаха СТАЖ , е КАК ? Накрая им казвах ще работя без пари и ако не ме харесат до 2-3 месеца ще напусна. Само и само да натрупам стаж. Но през 1999-2005 нямаше много фирми в града (Варна). Тогава имаше интернет зали и рекламни агенции (не плащащи ). Естесвено работих във фирма, но не по спец-та и се издигах, но до там.. Поне за Варна преди години нямаше много фирми занимаващи се с