17

Анонимен

преди 9 години

G-n Hristoskov, pri tsjaloto mi uvazjenie kum Vas, ama kak stava toja nomer - edna suma, razdelena na dve (inache trjabva da govorim za dve razlichni po razmer vnoski, koeto e razlichno uslovie na Vashija algebrichen primer), kato se subere, da stane po-goljama!?! I oshte - nachisto kazano - kakva e dalaverata? Che veche 25 godini samo dalavera sled dalavera! Dano i Vie ne vuzhvalite "saniraneto"(sudiraneto). U?

16

Анонимен

преди 9 години

Не се косете,едвам ли ще има повече от 10% от населението което ще доживее до пенсия :)) ,па и да доживее то пари няма да има щото няма да има кой да бачка,то още сега няма пари де :) !

15

Анонимен

преди 9 години

абревиатурата е НОИ- защото е Институт , това Й накрая е в кината.....

14

Анонимен

преди 9 години

и едните и другите гледат как да ми вземат "законно" парите - в частния фонд поне децата ми ще ги онаследят ако Господ реши да ме прибере преди да съм се пенсионирала / не че са нещо ама от НОИ и толкова няма да видят/

13

Бисер Благоев

преди 9 години

Дали от НОЙ или капиталов фонд пенсията Ви, няма да има голяма разлика!Всъщност системата от пенсионни фондове е измислена за да осигури капитали за бърз растеж на икономиката на развитите държави.В нашия случай "Имаме бензин ,нямаме кола и го даваме на някой който има кола а, той, ако даде нещо"! В нашия случай е добре да има фонд където да се събират приходите от концесиите а фонда да има право да закупи акции до 10% в тези предприятия. Така ще имаме и" бензин и кола" и пенсии!

12

bubachko

преди 9 години

Всеки, който е достатъчно глупав за да вярва, че само с пенсията на НОИ ще е щастлив при пенсиониране, ще си заслужи страданията след години. :)

11

Анонимен

преди 9 години

В момента имам около 5000 в частния си фонд. Живот и здраве ми предстоят още 30 г. и би трябвало да станат 35 000 - 50 000. Трябва ли да си дам парите на миризливите хърхаляци и да чакам един ден те да ми плащат пенсията?

10

Анонимен

преди 9 години

На снимката- дребни пари за пенсии.

9

Доуточняване

преди 9 години

Поне можехте да изчислите , след като 10% от БВП са за социални плащания , колко те са нищожни при положение , че само пенсионерите са 30% от населението.даже можеше да не сте толкова срамежливи и да посочите числата от другите страни. Плюс това дефицита се явява от това , че 30% от социалните постъпления ги пренасочвате към частните пенсионни фондове, за бъдеще неопределено време , в тези кризисни условия , което си е едно към едно мародерство-върху днешните пенсионери.

8

Минка

преди 9 години

Истината е, че втората пенсия си е чиста измама. Защо не кажат колко пари ще получат тези които се осигуряват за втора пенсия, ще получат допълнително 10 лева. Хората не са сигурни за една пенсия, а те ги задължават за втора. Ще ви дам един пример, ако двама души работят една и съща работа, но единия е роден преди 1960 година, а другия е роден след 1959 година. Първия ще получи една пенсия, но ще е по голяма от двете пенсии на този който ще получи две пенсии, сами си направети извода кой втория

7

баба ви

преди 9 години

Къде са ви реформите,как ще запушвате дупката в бюджета? В центъра на областен град служителките(всички) на МВР постоянно(преди обяд и след обяд) са в близкия битак втора употреба!!! По-смущаващото е,че изобщо не се притесняват и не ги смущава това...

6

nobody

преди 9 години

До Алексима такси (месечни)в частните фондове

5

Гъз глава затрива

преди 9 години

Алекс, да не ревнеш като се пенсионираш, че няма пари в частните Пенсионни фондове.Да заприказваш, като някои мои познати, дето по време на Соца, си въртяха синджирчето и ни се подиграваха, че работим в по-опасни професии, защо сега получаваме по-големи пенсии и видите ли, нуждата на всички пенсионери били едни и същи, та затова трябвало равни пенсии. Ти ще бъдеш същия, ще ревеш за солидарност. Управниците се сменят, законите също, Частните фондове фалират, държавната НОИ - не. Гъ глава затрива

4

Анонимен

преди 9 години

bulgara pak boksuva ama kato nemojete nedeyte

3

Алекс

преди 9 години

До ***:*** си колкото 3ма по *** бате. Едно няма такси по удръжката за пенсия, второ единствено себе си наказваш като си прехвърлиш парите от частния фонд в НОИ, защото с това действие НЯМА да ти се вдигне пенсията накрая, и трето точно оперирането с парите ти осигурява %-та доходност с които ти расте пенсионната сметка - да не мислиш че парите ти се увеличават от въздуха.

2

Мунчо

преди 9 години

Аз пък ще си прехвърля всичко в НОИ, за да НАКАЖА фондовете, които ми вземат безумните такси от 5% на вноска. И без това не мисля, че ще получа нещо от часника като дойде време да плаща!Другото, което ме е яд е, че цял живот внасяш във фонда и накрая ти дават някакви подаяния от тази сума всеки месец, а не на веднъж т.е. половин живот ти оперират с парите без да си им разрешил, а чрез лобизъм са си прекарали закон, който да ти вземат законно парите и да ги въртят!

1

...

преди 9 години

otdavna triabva6e da se postavi temata