82

1chovek

преди 9 години

Печатането на пари всъщност е прекрасна алтернатива, особено като сме изкуствено прикрепени към еврото (днес 1 евро реално, ако няма валутен борд, вероятно е над 4-5 лв, или повече). Стига, разбира се, да има как интелигентно да се прокара - т.е. хем да си стоим в борда, хем някак да се понапечатат банкноти.Това го практикуват всички силни икономики - САЩ и тн. Разбира се, печатането на пари е лошо АКО сме извън борда, но ако сега можем - екстра, би било 100 пъти по-добре от заеми.

81

кали

преди 9 години

Държавата е ограбена !!! Хубаво беше да имаме собствени закони и собствена икономика !!!!

80

Срам за нацията сте!

преди 9 години

Има и други алтернативи, недоносче- да си подадете оставката или да ви изгони народът с камъни!

79

въй

преди 9 години

Горанов да сезира прокуратурата за разпространение на неистински парични знаци.

78

Кон

преди 9 години

До ИнфлацияХиперинфлацията по определение не може да бъде контролирана. Поради това не трябва да бъде допускана. Тя е средство за ограбване на народа от политиците, които я предизвикват.

77

ИЗБИРАТЕЛ

преди 9 години

АЛТЕРНАТИВАТА Е ПОВИШАВАНА НА СЪБИРАЕМОСТТА ИЛИ ДА СЕ ОМОТАТЕ ОТ ВЛАСТТА ПОРАДИ ЗЛОВРЕДНОСТ ЗА НАЦИЯТА

76

ВЕЩИЦАТА

преди 9 години

ДОБРЕ ЗАМИСЛЕН СЦЕНАРИЙ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ. БОЙКО СЕ БЕ ПРОВЪЗГАСИЛ ПРЕДИ ДА ГО ИЗБЕРАТ, ТЪЙ КАТО Е ЗНАЕЛ КАКВИ ПАРИ ЩЕ ОСТАВИ ОРЕШАРСКИ В ХАЗНАТА. И ЕТО ТИ ХИТЪР ХОД - КАТУРНАХА КТБ И ИЗЛАПАХА РЕЗЕРВА ОСТАВЕН ОТ ВРЕМЕННОТО ПРАВИТЕЛСТВО. ТОВА ГО МОЖЕ САМО ЕДИН ДОБРЕ ОБИГРАН МАФИОТ. И СЕГА НОВ ЗАЕМ И ПАК ЩЕ КРАДЕМ. А НАРОДА ДА ПЛАЩА КУЧЕТА ГО ЯЛИ. НАЛИ ТЕ ЩЕ СА ДОБРЕ ГОРЕ, НЯМА ДА МИСЛЯТ И ЗА НАРОДА СЕГА.

75

алтернативата

преди 9 години

Алгернативата на дълга е конфискация на имуществото на незаконно забогателите, надникване в банките на крадците на парите от разбойниците, независимо какъв цвят има оперението им. Защо досега не е направено следствие, кой обра КТБ, а направо се взе заем, за да се дадат парите на вложителите. Докато са такива партии като ГЕРБ и Реформаторите, такова следствие няма да има.

74

Анонимен

преди 9 години

някои бута валутния борд но да видим кои, преди упрекваха че били бсп но маи ще излезе че е герб , или пък са заедно

73

Анонимен

преди 9 години

Трупането на дълг води пак до печатане на пари, само че се отлага в бъдеще. 50-60 милиарда евро външен дълг на държавата означава на практика фалит при условие че няма икономика.

72

Shark

преди 9 години

"Без поемането на дълга, няма да успеем да си платим сметките и светът ще ни се смее". Че той света отдавна ни се смее бе ***! По-зле сме и от някои африкански страни.

71

Видимо Доволен

преди 9 години

НАТО-вски миротворци трябват в България.

70

Анонимен

преди 9 години

И къде са ранобудните, смелите и красивите??? за 1 млрд ореваха орталъка, сега са се скрили като мишки.

69

Анонимен

преди 9 години

През 2-3 години теглят заеми, а нашите деца после ще връщат. Техните отдавна са по елитните западни университети, уредени луксозни коли и апартамен. Стига!!!

68

Венелин

преди 9 години

Стига глупости!Печатане на пари значи да падне валутния борд. Падането на валутния бард ще значи и крах на икономиката, защото инфлацията е полезна, когато имаш производство! Когато нямаш развито производство инфлацията ще доведе до стагнация, спад в икономиката и криза. А и тези дето са зели заеми да не се радват. Заемите ще им се обезценят, но активите им ще се обезценят повече!! Най-просто казано, апартамента който сега струва 40-50 хил. Евро ще струва вече 20-25 хил., че и по-малко.

67

Анонимен

преди 9 години

Горанов, трябваше да попълвате резерва, а не да го харчите, вие сте си виновни, сега се оправяйтв!

66

555

преди 9 години

ГЕРБЕРСКА РАБОТА. Всеки път като са на власт само глупости се правят в тази държава. да пукнат дано всички гръм да удари и тях и тези които гласуват за тези тикви

65

Анонимен

преди 9 години

Горанов, за 2014 година издръжката на държавната администрация в т.ч заплати и осигуровки е струвала около 5,5 млрд лева, за 2015 сте прдвидили към 5,7 млрд, а същата тая цифра през 2008 година е била 4,7 млрд, та питането ми е, с какво администрацията ни е подобрила работата си та трябва за нея да дадем близо 1 млрд повече в сравнение с 2008 година ....Значи не е нужно да печатиш пари, напъни си малко мозъка и направете първо балансиран бюджет, от 2010 година всичките Ви бюджети са с дефицит

64

Анонимен

преди 9 години

Алтерантивата е да си ходите незабавно!!!!!!!!!! Друга няма!!!!

63

Инфлация

преди 9 години

Хиперинфлацията е едно добро средство за лекуване, но когато е контролирана. Чрез хиперинфлацията бизнеса ще изчисти дълговете си и ще може да тръгне от нула. Между фирмената задлъжнялост в момента се изчислява на 220 млрд. лева, което е 700% от бюджета на държавата. Когато пазара се успокои малкия и средния бизнес ще тръгнат на чисто. А не като сега всички приходи да отиват за погасяване на стари задължения. А после търсите ре-инвестиции. Така, че хиперинфлация. Не виждам нищо лошо.