19

Само за мислещи

преди 9 години

Чудна галерия! Добре е да я видят червените чугунени глави! Вижте как са живели на запад преди 60 години! От снимките се вижда стандарт на живот и техника, непостижими и в момента в страните, където е минал социализма! Понякога не са нужни думи, достатъчни са снимки!

18

Койчо

преди 9 години

Това е кухнята на един приятел от Каспичан. Родителите му си вдигнаха къща, но впоследствие не живяха в нея. И той днес обмисля да се върне в града и да си ползва къщата.

17

Анонимен

преди 9 години

Телевизия в Хамеричко има от 1925-1929г !

16

рв

преди 9 години

Рачо,това е миална машина 100%. даже и препарат има!

15

1

преди 9 години

Съветските кухни - най - хубавите кухни на света !Който спори бива извикан в партията и бива убеден.След това не спори !

14

бургазлия

преди 9 години

Кухнята е накъде в САЩ. Прозорците са типично американски, техниката е "Дженерал Електрик",а ако увеличите, ясно се виждат типичните американски ел.контакти. Според мен тази кухня има голяма колекционерска стойност и е глупаво да се продава.

13

Анонимен

преди 9 години

Вижте най-горната част на сн.1 - отляво, отдушници ли са това? Каквито се появиха у нас по заведенията след промените. У дома, и да искаш, няма как да монтираш такова нещо, ако живееш в апартамент, в който стаите са със стандартната височина 2.65, наложена задължително у нас през социализма.

12

У нас през 1956 г.?

преди 9 години

През 1960 г. са се записвали и са чакали ред, за да си купят български хладилник "Мраз". 8-9 години по-късно все още са се записвали, за да им дойде реда да купят така наречената "нафтова" печка за отопление.А тук виждаме хладилник, вграден сред стенните кухненски шкафове. У нас подобно чудо е могло да се изпише по каталог чрез "Кореком" в последното десетилетие на социализма. Разказвали са ми, че цветен хладилник и кухненски печка са си донасяли само онези, които са работили в чужбина.

11

Анонимен

преди 9 години

11,Може и да си прав. Като гледам капакът, който се вижда на сн.9, пасва на миялната от сн.10.

10

До Рачо

преди 9 години

И аз се почудих. От начало помислих, че това е миялна машина, но като обърнах внимание на капака, стигнах до извода че може би е контейнер за кухненски отпадъци. Не знам, може и да бъркам.

9

Анонимен

преди 9 години

Съжалявям,имах предвид коментар #6

8

Анонимен

преди 9 години

5,тези,които са Ви разказвали за 1956 са били сред държаните много далеч от истината,а те са огромен процент,разбира се

7

Рачо

преди 9 години

Добре, де, това на деветата снимка какво е?

6

До 5

преди 9 години

Кои по-точно?Домовете на някогашните богати семейства са били вече съсипани или в най-добрия случай - амортизирани.В някои посолства може и да е имало донесени от чужбина оборудвания."Асовете" на червената ни външна търговия и дипломация през 1956 все още не са се били замогнали достатъчно, за да си внасят пълни обзавеждания.1 е обикновен разсъждаващ човек. Не знам защо 3 го сочи изобличително. Или може би мисли, че трябва да сме доволни от всичко, което ни се натрапва.

5

Анонимен

преди 9 години

Коментиралите по-долу не допускат,че през 1956 някои в България може да са имали такива кухни,но те много грешат

4

EU

преди 9 години

ABE , DA SE MOLIM ZA ZDRAVETO NA PUTIN !!!! AKO NE E RUSKATA MILOST .............. TOVA E.... KOMUNIZMA UBI BALGARIA , NO SME ZA *** !!!

3

Анонимен

преди 9 години

Номер 1 нещо не е разбрал за какво иде реч ,но той коментара му показва от кои е

2

Георгиев

преди 9 години

Аз живеейки и работейки в България през 2015г. мога само да си мечтая да имам кухня, като на този човек от 1956-та година. Харесва ми. Жалко, но факт. :-(

1

:(

преди 9 години

Гледай, червен Трольо, какви кухни са имали хората преди 60 годинии после ми обяснявай какъв късмет сме извадили, когато са ни харизали на Сталин!