23

Ноа

преди 9 години

Незнам защо бай Фицо си мисли , че думата баш на Словакия тежи пред някого в ЕС...

22

!

преди 9 години

Предлагам Гърция (ако настоява!!!) да излезе от ЕС а на тяхно място да приемем братска славянска Украйна ( те хората поне са искрени!).Разбира се, преди това гърците да си платят дълговете до последната драхма, пък после да ходят където искат.

21

Анонимен

преди 9 години

За Еврозоната не е проблем излизането. GREXIT-а го проиграха и се оказа, че ще е по-евтино, ако напуснат от това да им се дават безвъзмездно пари. БВП на Гърция е 230 млрд, а на ЕС 12 270 млрд. и не няма да има големи трусове. Не могат да ги накарат, но ако фалират автоматично ще напуснат. И сега се спори колко са верни данните на Гърците, защото се оказа, че при проверките и излетите пари, се оказа, че реалните данни са около 30% по-ниски. Всъщност на бедните им писна да дават. Богатите те...

20

Анонимен

преди 9 години

До АнонименГърците ще се изметнат към Русия и пак ще са добре.----да бе също както в Лугандон :)

19

Анонимен

преди 9 години

Преди да плюете Словакия и нейния министър-председател, замислете се колко от нашите политици се опълчиха на поредното финансиране на Гърция с европейски средства . Защото още на предишния транш тогавашният премиер Ивета Радичова се опита да се противопостави на финансиране, необвързано с реформи и бюджетни икономии, защитавайки страната си, която реално повече от Гърция се нуждае от помощ. Гърците обаче излъгаха убедително и получиха пари.

18

Анонимен

преди 9 години

До АнонименИ защо да няма? То ако конкретна процедура не е предвидена, нещата много лесно ще се решат с гласуване от страните членки. И си е много прав човека, откъде накъде цяла Европа ще влачи Гърция на гърба си? И ние сме зле, ама никой не ни подарява пари, щото видиш ли, нямало да можем да ги върнем. Подобна политика е бомба със закъснител, ами нали като позволят на гърците, утре и Португалия, и Италия и още няколко други ще ревнат, че им е трудно да си плащат заемите!

17

Анонимен

преди 9 години

гърците пийнаха , хапнаха , сега ще излязат от еврото и пак ще са си добре , това евро докара криза в Южна Европа , каквато не е имало поне 30 години , на ли уж бе по-добро , а какво стана , по-добро но за германците и за някои от свеврните страни

16

Учуден

преди 9 години

Ако може някой бълг.журналист да публикува отговора на Агенцията за управление на държавния дълг на Гърция,даден писмено на запитване от народния представител на ДИМАР Мария Янакаки,който е качен на доста гръцки сайтове,за да видим как е разпределено обслужването на държавния дълг за периода 2013-2030г.по вноски.примерГод.2016-вноска-7.075,лихва-6.028Год.2017-вноска-7.480,лихва-6.405Год.2018-вноска-4.672,лихва-6.590..Год.2022-вноска-8.873,лихва-24.489Год.2023-вноска-11.186,лихва-17.551

15

Цецо

преди 9 години

До ЕЛЛПърво се научи да пишеш грамотно и чак тогава се впускай да коментираш...!

14

Анонимен

преди 9 години

Някой червен китайски мандарин би и м дал пари, но срещу остров...:)

13

Анонимен

преди 9 години

Възмутително, не може див народ като Словакия, да се сравнява с Елинистичната култура, на най-старата държава в Европа.Рано или късно ще отстъпят и ще приемат условията на Гърция, и Меркел и този са прекалено страхливи.

12

Анонимен

преди 9 години

Бе като сте толкова ербап и големи що жените ви перат на*ани гръцки ***? И то само половината,

11

Берлин

преди 9 години

Е, нали гърците си избраха единодушно ***, а и размахваха плакати "Долу ЕС"?! Не разбирам защо искат пари от Европа, а не от Русия?!

10

ЕЛЛ

преди 9 години

Като гледам коментарите, нещо не сте доразбрали! На помяра му е предостатъчно една кучешка колиба, други удобства не му трябват! Това не важи, за хората, те имат други изисквания! Къде сте пръгнали пък вие да лаете, с вашите кучешки претенции? Кучета сте и кучета ще си останете! Робски народ...!!!

9

Анонимен

преди 9 години

Гърците ще се изметнат към Русия и пак ще са добре.Руснаците ще ги прилапат и бази ще си направят по островите.

8

****

преди 9 години

Нека Гърците да излизат,че да започва да се разпада тази *** клика,съставена от еврочиновници,които изпиват кръвта на малките и по слаби държави,като им налагат разни забрани свързани с икономиката им.

7

оптимист

преди 9 години

Ех защо не съм грък.Паралел м/у Бг и Гърция .Зад Ципрас-70%от хората.А в БГ???Гърците искат опрощаване на 240млд дълг +20 млд год финансови инжекции.Бг-8 млд заем за изплащане на стари дългове и никакво опрощаване на старите.Гърция-14-15-та пенсия Бг- 20 евро добавка за някои.Г-запазване на доходите ,БГ-някакви доходи-200-300 евро.Безплатно здравеопазване в Г-в БГ-платено.Гърците случиха на политици ,А ние....Някои груг път.

6

Браво на гърци!

преди 9 години

Българите, които дават на концесия златните си находища за най-мизерните в света 0,7%, пък изобщо да не се обаждат с критики към съседните държави.

5

Глупости...

преди 9 години

Гърция е като болно дете на Европа и винаги ще бъде подпомагана, дори и за сметката на другите

4

Анонимен

преди 9 години

Гърците са нагли и никак не са бедни !Меркел са спре кранчето вече ! България е на светлинни години от техния стандарт на живот !