42

Немо

преди 9 години

Просто задължително е да имаме втори кабинков лифт в 21век живеем.

41

ски

преди 9 години

това ли е най важното у нас, с което МС да се занимава на специални заседание?някои хора бързат да се налапат.

40

Чоко

преди 9 години

Дано този път са намерили балансирано решение, което да позволи строежа на нови съоръжения за ски, като в същото време се спазват всички екологични норми. В цял свят го постигат напълно успешно, сигурен съм че може да се направи и у нас.

39

*бати как се клати

преди 9 години

Дървото само по себе си е консуматор на вода, при валеж част от водата остава по короната му. От друга страна то смучи влага от почвата чрез кореновата си система, която пък от друга страна е един доказан "крепител" на почвата. Сечете наред и спете спокойно, някой после ще дойде да ви спаси, ако оцелеете разбира се.

38

Анонимен

преди 9 години

Няма край лакомията! Банско сами ще се прецакат - ще стане като в Слънчев Бряг...

37

Един Българин

преди 9 години

А аз като не карам на Цеко на курортите да не съм умрял? Карам вече 32 години (на 35 съм) и не помня кога не съм карал. Старая се да карам в България за да оставям пари при нашия род, а не при богатите европейци. За съжаление малко останахме принципните скиори (и то запалени - винаги когато има сняг аз съм на ски), но това не ме спира да отстоявам позициите си:Ако има втори лифт => повече сеч, наводнения и по-малко питейна вода, по-мръсен въздух, повече БЕТОН =>3ти лифт,още сеч=>?

36

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 9 години

Проблемите на Банско ще се решат с оформянето на теснолинейката като ЖП пръстен и се свържат селищата в разложката долина: Белица, Якоруда, Разлог, Банско, Добринище.... Влакчетата по "Пръстена" да бъдат луксозни, с отопление и най-важно -начесто. При лошо време е неземно удоволствие за скиора, да разпусне в минералната баня на Добринище, а и други минерални извори има в долината които могат да се използват. Същевременно ще се ползват от скиорите и съседните ски зони.

35

дрън-дрън

преди 9 години

Отдавна минаха времената, когато се стряскахме като чуем "Какво ще кажат за нас чужденците". Чуждите туристи отдавна са разбрали за какво става дума тук и идват заради определени неща. За нас остава да се лъжем как туризмът дава поминък и колко е важен за икономиката. Точно толкова, колкото земеделието - субсидират се основно зърнопроизводителите, определени фирми изнасят зърното и прибират печалбите. Голям туризъм, голяма икономика в милата ни татковина.

34

Анонимен

преди 9 години

"съсипаха ни с тия опашки, да го правят тоя лифт и да се приключва."Приятелю, не те познавам и не знам колко добре караш ски. Но като човек, който вече 15 години кара ски, мога да те посъветвам да си вземеш 2-3 дни отпуска и да отидеш да караш през седмицата. Чувството е коренно различно - няма опашки, няма навалица, неможещите да карат са в пъти по-малко и съответно пистите са много по-малко изровени.

33

Куче влачи влак

преди 9 години

До КопчеЗа целта трябва да се елиминира протекцията над ДПССега пък и аз политизирах темата...

32

КоШутка

преди 9 години

*** въпрост: Ако 1 лифт с Х м. дължина е със 100 бройки седалки за по 4 човека и времето за качване от точка А-долна станция до точка Б-горна станция е 10 минути, колко е капацитета на лифта? Ами не можахте да познаете, щото не взехте предвид, колко пъти ще ти се заяжда охраната, че не си с твоята карта, или пък колко седалки вървят празни щот тоз чакал оня и тез били заедно пък единия го нямало...А и колко пъти спират лифта ей тей, щото тей....

31

Анонимен

преди 9 години

"Една седмица платен отпуск и газ до дупка към Алпите."Като си вземеш 1 седмица отпуск, спокойно можеш да отидеш на Банско - през седмицата няма абсолютно никакви опашки. Не знам защо толкова много се пресилва този проблем.Друг обаче е проблемът - че на ден карта + спане + храна излизат минимум 120-130лв на човек. И това при случай, че се циганиш и пестиш от всичко. Е да ме извинявате, ама при средна заплата 800лв тези цени са безумни.

30

Анонимен

преди 9 години

ПС: а скиорите знаят генералното решение на проблема - една седмица платен отпуск и газ до дупка към Алпите. За сравнение пътят е 11-12 часа (с кола) - точно толкова, колкото ще ви отнеме пътуването до Банско + реденето на опашка за карта и лифт. Цените всички вече ги знаят - сравними са. Емоциите - обаче НЕ!

29

Анонимен

преди 9 години

Значи трябва малко ум и гъвкавост, а не сеч и лифт , който ще стои 11 мес. неизползваем.

28

Анонимен

преди 9 години

Изсечете цялата гора, а от дърветата направете бараки за скиорите. Втори лифт? Защо толкова скромно? Мисля, че трябва да има поне 5-6.Да живее герберастката мафия, целият бг народец я подкрепя - тя затова се и чувства толкова силна и недосегаем.

27

Анонимен

преди 9 години

Втори лифт на Банско е си е далавера,ама за кого.

26

тайна

преди 9 години

Разбира се ,че няма да ходят хората в Банско и ще има отлив на туристи-защото шепа новоизлюпени хотелиери искат да се сравняват със западните и на какво отгоре-кога станаха калайжий и кога им почерняха задниците-никакви лифтове ,никакво изсичане на дървета и никакви пари от държавата-когато спонсорират мароприятието-тогава да си правят колкото си лифта искат-ако зелените разрешат-казах.

25

Един от зелените

преди 9 години

До до зеленитеА някакви аргументи към пожеланието, няма ли?

24

Анонимен

преди 9 години

Герберасткото лоби отново ще прокара интереса на олигархията - дреме им за материяла. Като е *** да продължава да си гласува за тях.

23

Анонимен

преди 9 години

"Нали искате да се развива България, туризма е един от шансовете за развитие на държавата"Точно, всички искаме туризма в БЪЛГАРИЯ да се развива, а не конкретно туризма в БАНСКО. Нали се сещаш, че ако в Банско се построят още 1000 км писти, никой няма да отиде да кара ски на Мальовица, Семково и по-малките ни курорти.Като искаме развитие, нека да има конкуренция. Всички лифтове в Пирин и във Витоша са под покровителството на един и същ човек. А така се развива олигархия, но не и туризъм.