267

Анонимен

преди 9 години

Сега започват провокациите от страна на ЦеРеУто.Истинската цел на краварите е руският пазар и руските природни ресурси.Наред с това искат едно световно правителство начело със САЩ.Таока ще могат да грабят повече и повече - цели държави и народи ,като три синджира роби.

266

Министър А. Иванов

преди 9 години

До Соро ами министър на земеделието и горите бе дядо ми Алекси Иванов от март 1986 до декември 1988г и Секретар на Постоянното присъствие на Бзнс от декември 1976 до декември 1989г като войник е участник в Отечествената война 1944 1945г в Първа Българска армия Югославия Унгария и Австрия и два пъти е повишен в звание Награден е с ордените Георги Димитров и 13 века България както и съветския орден Дружба между народите и медала 40 лет Великой Отечественой Войне 1945 1985 .

265

Министър А. Иванов

преди 9 години

До юбералес Това за Цариград не е така . Там Дизраели начело на Англия не е съгласен да се пипа цялостта на Осм империя. Но и Австро Унгария не е съгласна. Германия крепи Австрийската позиция и запада е против война. Ясно е че Русия иска да воюва с турците за това западните държави са готови на блъф за да не допуснат руско участие. Русия също си изиграва картите и никой не вярва че ще воюва но тя наистина обявява война. С цел да се осигури неутралитета на Австро Унгария Русия подписва в Райхщат Спогодба която регулира бъдещите граници не е все едно дали е била Русия или не .

264

украинец

преди 9 години

До >>>> Българите в руската империя са завлечени там насила от ушанките след 10-тината пъти як бой от турците.Арменците затова преживяха геноцид-ушанките ги подлъгаха да дигнат въстание-уж че ще ги освобождават и ги оставиха на турците да ги изколят.

263

юбералес

преди 9 години

До брейМнението на Осм. империя не е важно. Важно е мнението на Великите сили. Те дават правата за суверинитет. Това за Дизраели е антианглийска пропаганда- няма държава, кято да се съгласи да и вземат територия без война. Ако Русия не беше готов за война, мислиш ли,че нямаше да има други хиени готови за плячка?

262

сопотски

преди 9 години

До брейАбе, тикво, чети внимателно бе . Човека ти казва, получаваме правото всеки да ни освободи. какво толкоз не разбра.

261

Соро

преди 9 години

До министър Бай МихалЩом пра вуйчо ти, се е бил за русия, значи всичко което върши русия е правилно ..Логика, мироглед,мнения и идеи....ЧУДО. ХахахаМинистър...що ли си правя аналогия с "Цар Киро"!?

260

юбералес

преди 9 години

До Министър А. ИвановOK.Така е, но най-важното е, че България получава свободата си още на Цариградската конференция, когато светът казва: ''осъждаме Турция да даде свобода на България.'' Отказа на Турция, дава ПРАВО НА ВСЕКИ ДА ЗАПОЧНЕ ВОЙНА. Русия се възползва от ситуацията първа. Ако не беше Русия, Австрия щеше да се възползва, а защо не - Бисмаркова Германия.Правото е вечно. Така че, заслугата за нашето освобождение, си е на априлци.

259

Министър А. Иванов

преди 9 години

До юбералес Санстефанския мирен договор е официален документ и договор към 3 март 1878г смятан за такъв от Русия и Турция и той дава границите на Истинска България чак по късно западните държави като не се съгласяват с него е прието да се подпише Берлинския. Англия не анексира а само поема управлението на Кипър а го анексира 1914г с избухване на Първата световна война . Италия не е присъединявала острови на Берлинския конгрес. Тя присъединява Додеканезките острови 1912г след Итало турската война и ги губи 1947г след Втората световна война.

258

юбералес

преди 9 години

До брейОсвен това Русия отхвърля всички ограничения наложени и след Кримската война. Русия си възвръща черноморския флот. Така че Русия воюва за своето име и възвръщане на авторитет, права и немалко територии (около 50хил км2), а Българите- за своя държава. Руснаците в руската армия са били колкото руснаците в империята- около 50%.

257

Министър А. Иванов

преди 9 години

До >>> Лъжеш ти натовска ***. Повечето Българи от Бесарабските земи се заселват с цел да се спасят от турците. Много Българи стават руски офицери . Казах за Вуйчото на прабаба ми Петър Алексиев поручик от Руската армия командващ брегова рота на Одеския Гарнизон, по късно Опълченец . Награден с Георгиевски кръст за храброст лично от Император Александър Втори. Такива като тебе са предатели

256

юбералес

преди 9 години

До брейСан Стефанския договор не създава държава. Това е примирие между двете империи. Държавата се създава в Берлин от всички велики сили. След април. въстание, на Цариградската конференция- декември 1876г. Великите сили дават автономия на България. Осм империя отказва и това дава право на всяка страна да воюва срещу Турция. Русия взима територии в Кавказ и Бесарабия, Румъния взима добруджа, Англия- Кипър, Австрия- Босна, Сърбия- Моравието, Черна Гора-санджак, Гъция и Италия- разни острови и

255

vesko02

преди 9 години

До миналата година управляващите на Украйна бяха на ведомост в Кремъл.Премахването на националните предатели и проевропейската ориентация видяхме какво коства на украинците

254

Другаря Офицер

преди 9 години

До >>> Русия винаги е мислила да освобождава не да поробва Русия ни освободи 2 пъти 1878 и 1944. В Грузия през 2008г Русия правилно влезе за да изчисти *** на Саакашвили. Танковете мачкаха дори и линейките му на Грузньо . Така ги набиха че от грузинската армия не остана нищо само трупове. А Саакашвили избяга в Канада издирван от Грузия за криминални престъпления. Скоро руснаците ще го пипнат и ще му разкажат играта голяма гледка ще е трупа му. Ха ха ха

253

Краси

преди 9 години

Ммм, гледам, че тук е пълно с анонимни ***, дето се барат патриоти, а нямат елементарни познания по история.Цариградската конференция не завършва с решение на българския въпрос, султана не подписва договореностите от конференцията под които всички велики сили слагат подписите си, включително Русия. Великобритания въпреки, че подписва споразумението, тайно съветва султана да откаже да го подпише. Българското Освобождение става възможно само чрез война.

252

>>>>

преди 9 години

До Министър А. Иванов 328А бе уши много послъгваш,цялата БГ диаспора в Руската Империя е била заради 4-5 пъти минаването на руски войски много преди 1878г и подлъгването,че ще ни освобождават,нашитеса се втурнали да помагат на руснаците,но когато те се спазарят за други земи си тръгват отБГ и нашите бягат с тях,за да не им отмъстят за българската помощ на руснаците.Рунаците изселват хора от новозавладените турски погранични територии и ги дават на българите,за коетоси плащаме тук !

251

Министър А. Иванов

преди 9 години

До анонимен Рублата винаги ще бъде победител. Виждаш в Гърция Сириза победи и иска да е Гръцката държава с Русия така ще станб. А мишоци са такива като тебе. Русия има силна армия по силна от Перошенко а и украинската армия е бивша съветска както Руската армия така че никога няма да се изпълни заповед срещу Руската армия . Но виж заедно с Руските опълченци с удоволствие ще пръсне черепите на фашистките *** като Дмитро Ярош шеф на десен сектор и неговите батальони Азов и Донбас тъй като те отказват да прекратят огъня .

250

>>>>

преди 9 години

До брей 326Ами защото останалите Велики Сили "елегантно" са ги поканили да се откажат от ЗадунайскатаГуберния /вероятно непринудено са им припомнили Кримската война през 1854 г/.Извинявам се,но Васални Княжества на Високата Порта ,как ти се струва дали не сме били до 1908г към Османа?За горещата любов на Русия да "освобождават" знаят много народи,включително иКавказките/както казват задушаваща любов е Руската...и до сега много обичат народите отКавказ,скоро погалиха и Грузия !

249

Министър А. Иванов

преди 9 години

До 25 >>> точно обратно национален предател и натовски подлогар Русия винаги е била приятел на България. За това е дала подслон в Бесарабия на стотици хиляди Българи през 1829 1830г прокудени от турците от Ямбол и Северна Тракия. Повечето от синовете и внуците им стават офицери в Руската армия и по късно и български опълченци. Такъв е вуйчото на прабаба ми Петър Алексиев роден в Болград завършил Одеското пехотно училище на Руската армия и Поручик в нея по късно и Български опълченец. Батенберг е продажно ***. През 1944 1945 дядо ми се би като войник рамо до рамо със Съветската армия против

248

Анонимен

преди 9 години

До брейБягай за рубличките, мишок. Оди си взимай надника, стига си киснал тук.