73

...

преди 9 години

Св.Валентин (който е изобретил любовта) и Св.Трифон Зарезан (който е изобретил виното) така и така са на едно ниво-направо може да станат Св.Св.Трифон и Валентин.Трифон и Валентин все някак си ще ги преживеем, обаче Трифон и Валентин +Задушница и Луков Марш вече става интересно. Не знам как Църквата изчислява Св.Валентин и Трифон Зарезан и Задушница, обаче при такава комплексирана празнична ситуация би трябвало да реши нещо по въпроса предварително-както и Обшината с разрешението за Луков Марш.

72

До №78

преди 9 години

Преди няколко години същата теза изказах пред покойния Варненски и Великопреславски митрополит Кирил. Човекът ми обясни, че св. Валентин е канонизиран ПРЕДИ разкола между католици и протестанти и е общ светец за всички християни.Освен това дядо Кирил тогава каза, че ЛЮБОВТА не е само секс и това преекспониране на секса не е много добре за душевното здраве. Общо взето, смисълът на тезата му беше, че не е грях сексът, а сексът без любов. Умен и човечен беше дядо Кирил.

71

Анонимен

преди 9 години

Хора,не се карайте!Просто празнувайте Трифон Валентинов или Валентин Трифонов и това е.Нека да има хубави поводи за празненство и положителни мисли.Между две чаши вино,просто кажете на жената до вас,че я обичате и така ще почетете и двата празника.Наздраве!

70

коментар

преди 9 години

Самата идея да празнуваме любовта на точно определен ден и на мен не ми допада особено, така че дори и да имаше с кого, едва ли щях да празнувам свети Валентин, но нямам и нищо против да виждам млади (или възрастни) влюбени двойки. Гледах един репортаж за ученички, които са приготвили валентинки и ги раздават на случайни хора по улиците, с което им доставят радост. Виждате ли нещо лошо в това? Аз лично не, намирам го за мило и приятно.

69

ИСТ

преди 9 години

Двата празника 2 в 1 . Айшето каза -най хубава е онази работа след втората ракия.

68

Анонимен

преди 9 години

айде на всички през деня по една млада булка,а вечерта по едно старо вино.наздраве

67

********************

преди 9 години

Дасикане рома (роми християни, български ***):християни, спазват православните празници. Говорят ромски език, а някои групи само български. Също се разделят на множество групи по професионален признак: бургуджии, калайджии, звънчари и др.

66

Анонимен

преди 9 години

da sa napiem dokak sa naserem v ga6tite , toa deto ne se e nasral zna4e ne e hristiqnin

65

Анонимен

преди 9 години

Стига с това VS . Има българска дума и това е : СРЕЩУ

64

Ясен

преди 9 години

Едното не пречи на другото!Стига сте Злобели!

63

Патриот

преди 9 години

Свети Валалентин вън от България ведно с нато и ес!

62

ДО 60

преди 9 години

До ramboНима католиците не са християни?Големи светци се извъдихте.Чак "предатели на православната вяра".Оставете си хората да си празнуват, който празник пожелаят.

61

Христо от Перник

преди 9 години

С тоа празник може много да се спекулира и Манипулира , примерно Празник на Радикални х........ алкохолици

60

Пияницата

преди 9 години

Повече познат като пиянски празник за напиване до насиране , Манталитет все пак

59

Тюрк

преди 9 години

Вместо да се заливате както го правите редовно вземете правете любов и деца, че не останаха бели хора в държавата, до празика всеки си празнува каквото иска, аз няма да отразя и двата но няма и да плюя по тези с личен избор !

58

Ста Богородица

преди 9 години

Този западен нахалник няма място на нашата трапеза.

57

Янаки Димитров

преди 9 години

Бог да прости починалите. Мир на душите Ви, и се молете за нас грешните.

56

Сандо

преди 9 години

аз ги комбинирамнарязвам се вино като прасе и после валентин до зори, може и с няколко мацие - няма грижи, накуп или една след друга - и това не е проблем

55

ТРИФОНКА

преди 9 години

До РайнаЖалко е, че хора с *** имена си позволяват да обиждат истинските българи!Човек се познава по това какво уважава и цени.Явно доста си закъсала за любов щом чакаш този празник, а пренебрегваш българския!Явно се надяваш някой "Пиян Трифон Зарезан"да ти се обясни в любов.НАЗДРАВЕ!

54

от 57

преди 9 години

Мая Манолова и Ангел Найденов ще сключат брак до края на годината. Първата в историята на парламента ни сватба между двама народни представители червената фурия! Манолова ще покаже и лятната си жълта рокля, с която пленила сърцето на Найденов. Вчера тя се появи в парламента с нов стайлинг - със стилни очила!Соцдепутатката и зам.-шефът на парламентарната група на левицата са сгодени от 3 г., но покрай работата все не им оставало време да си кажат да и официално.