9

Джедай Мастър

преди 9 години

"Освен това се въвежда и възможност за намаляване на пропорционалните такси в случаите, когато длъжникът плати изцяло или частично задължението в срока на доброволното изпълнение." Какво ще ги намаляват? Ако изпълни доброволно задължението си, защо длъжникът изобщо трябва да дължи такси за принудително изпълнение - това си е чиста кражба.

8

аз

преди 9 години

Намаляват на съдебните изпълнители прехвърлят ги на банките за такси.От левия джоб та в десния.

7

Ботев

преди 9 години

Тая Мая се сетИ за ЧСИ-тата.. Добър ден, как спа Майо? Дали закона за ЧСИ не го приехте при 3-та коалиция Сергей-Царо-Доган? Не направихте ли тогава и БНБ да е над закона?

6

адъ

преди 9 години

А защо въобще ги има тези ЧСИ?Това е дейност присъща за институции, а не за банда апаши!

5

ххх

преди 9 години

Май не е най-големият проблем таксата на ЧСИ, а "тлъстите" хонорари, които си присъждат адвокатите, солидно обосновани с нормативни актове благодарение на силното лоби!

4

знайко

преди 9 години

браво мая,ама само да нее малко късно?

3

ognyanz

преди 9 години

Ако се приеме, ще бъде много полезен закон. Действително съдебните изпълнители продават жилищата на длъжници на доста занижени цени, без да ги интересува дали ощетяват длъжника или не. Така потърпевшият по правило остава без жилище и има да плаща още доста на банката. А и таксите са несъразмерни. Е, разбирам, че за някои от пишещите тук може и да е притеснително, че именно БСП го предлага. Друго щеше да е, ако го беше предложил бат'им Бойко. Тогава сигурно щяха да викат "Да живее бат' Бойко"

2

sofeto

преди 9 години

"БСП предлага да има облекчения за задължените лица"Даааа...... и жените даже да са общи!

1

vesko02

преди 9 години

Хитри ,хитри та дрънкат.Докараха народа до просешка тояга,сега ще бъдат спасители.