40

Advocati.org

преди 9 години

Премълчаването на някои особености и концентрирането в подвеждащото понятие безплатно може да доведе до редица негативни последици, тъй като както стана дума по-горе цената на безплатните неща в крайна сметка почти винаги се плаща от икономически по-слабата страна. Още по темата в нашата статия Рисковете от безплатното саниране пред Сдруженията на етажните собственици от 20.02.2015 г. на този адрес: advocati.org/index.php?menu=2&podmenu=6#150220

39

vesko02

преди 9 години

Българските политици подаръци не правят,те само вземат такива.

38

До Племе

преди 9 години

Подобна ще е ситуацията и при смяната на вътрешните инсталации - ВиК, електро, парно ... Като тръгнат да сменят тръбите ще има римейк на филма "Топло" ... Като цяло собствениците ще трябва да платят от джоба си един 100 процентов вътрешен ремонт. А къде ще живеят по време на санирането? На квартира най-вероятно и то не безвъзмездно ...

37

До Племе

преди 9 години

Чети и не вярвай. Санирането може да е положително, но в никакъв случай няма да е безвъзмездно. Пример-наложи се да се укрепват заварки в апартамент, а 100% ще се наложи. Отвън няма как-трябва да е отвътре. Обачеее... фугите са запълнени и измазани, изолация има с гипскартон и вата, боядисано е, паркет има... Влизат другарите с къртача, отварят всички възможни ъгли, опъват шевовете с електрожена и си тръгват. За теб остава за развършеш кесията за да си оправиш жилището както е било ...

36

неравноправие

преди 9 години

До ПлемеАз живея в тухлен апартамент но искам да си сложа ПВЦ дограма по същата тази програма, но не мога. С какво собствениците на панелки са по добри от мен та за тях отпускат 100% а на мен ми показват среден пръст? Данъкът на моят апартамент е двойно по голям отколкото на панел същите квадрати. Къде тук е справедливостта? А и по другите точки авторът на статията е напълно прав.

35

Племе

преди 9 години

Боже боже, чета и не вярвам на очите си. Едно положително и безвъзмездно нещо да се прави и то е оплювано, очерняно и атакувано от всички посоки и с всички сили. Ако кампания за очерняне се правеше за корупцията, шуробаджанащината и потискането на свободата на медиите България щеше да е едно много по добро място за живеене но уви реагира се само срещу положителните неща.

34

az

преди 9 години

чакайте малко, какво ще рече ако някой не е съгласен да му монтират евтина дограма и изолация ?той ако има дограма или изолация никой няма да му я пипне ... ако няма и е с стара дървена на какво отгоре може да възразява ? не стига че нямаш ами и претенции ще имаш.много *** констатация

33

Цецо

преди 9 години

Имам шест апартамента за саниране ама тази програма не може ли да почака поне четри години?

32

Пешо

преди 9 години

Заради пустото му саниране Бате ви Бойко пак се завърна на власт обирът ще е огромен всики ще сме съдружници и длъжници!!!Те тава ще е баш комунизъм!

31

Анонимен

преди 9 години

който го е страх от мечки да не ходи в гората.

30

тома неверни

преди 9 години

Толкова ли са ни лъгали че вече нямаме и грам доверие на никой.Всички в бившият источен блок го направиха сега е ред на нас и Ромъния.И ще стане.

29

безпартиен

преди 9 години

Не може бившите комунисти, станали капиталисти, да проповядват с комсомолски плам в условията на пазарно стопанство безплатно саниране, ако те не откраднат "законно" поне половината от предвидения 1 милиард лева. А народът? - той не е толкова важен!!!

28

Той е

преди 9 години

До Рунтьо Сдруженията се регистрират,за да станат хората юридическо лице с нестопанска цел,разбирай,като стане нещо,да ти причопат жилището!Защото,излизане от това сдружение има по два начина - като хвърлиш топа,или го обявят в несъстоятелност,и в двата случая губиш жилището си! Общото събрание на собствениците има същите правомощия,но не могат да ти вземат нищо,затуй ти искат сдружение!Ако има будали, нека се връзват,аз няма да вляза в сдружение!

27

Анонимен

преди 9 години

САНИРАНЕТО Е ДОБРА ИДЕЯ. НО ПЪРВО ТОПЛОФИКАЦИЯ ДА СИ ОПРАВИ БЕЗУМНИТЕ ЗАГУБИ ПО ТРАСЕТАТА. ТОГАВА НАИСТИНА ЩЕ ИМА ЕФЕКТ.

26

Анонимен

преди 9 години

А то новото строителство да не би да е безопасно !??????? Да ама не !

25

me

преди 9 години

Не мога да разбера, защо се пишат такива огромни статии, за да се скрии най-важното. Тази програма не е насочена към саниране, а към топлоизолация. Санирането е предвидено само в случай, че се прецени че е необходимо, което, предвид търсената минимална цена, вероятно ще се прави само за блокове пред срутване. При останалите, просто ще се опакова всичко, и животът на блока няма да бъде удължен. А блокът ще си бъде все така потенциално опасен, защото проверката е направена на око и на хартия.

24

Анонимен

преди 9 години

Не си ли свърша сам работата ........ другото е умряла работа или както казва народа: "надай се уйче на пияна жена"

23

кирил

преди 9 години

няма как да успее народ който е негативно настроен. така беше за метрото,дунав мост-2,магистралите. нещата трябва да се случват.вижте цифрата- 1 милион панелни жилища, това е страшно.санираш си своето и се спасяваш сам,да ама не,какво става с покрива,общите части,фугите между панелите. естествено че ще има проблеми такава мащабна програма,обаче трябва да се започне. за това статията е полезна

22

Емил

преди 9 години

Аз си направих санирането с материали на Шулер и съм много доволен. Излезе ми евтино.

21

гост

преди 9 години

До Анонимен 24Хубаво, че си сменил дограмата и изолирал, ние сме направили същото, но докато стигнем до апартамента си минаваме през гето - стълбища, площадки, асансьор, кабели висят отвсякъде. Дано и това поне малко да се оправи, че ме е срам да живея в тази ***, а няма разбирателство между съседите за обща дейност по блока. Дори и кабелните оператори правят каквото си искат, няма пред кого да отговарят!