30

НаблюдателЕE

преди 9 години

До П.Петров:Много си елементарен, пич! Съветвам те да пишеш по теми, от които НЕЩО разбираш. От дрънканиците ти личи, че нямаш жизнен опит о не си на повече от 15-16 години...Маркетингът е достъпен на всички фирми. Знаеш ли колко повече харчи Samsung за маркетинг от Apple?

29

П.Петров

преди 9 години

До НаблюдателЕEЯсно е, че Apple продават толкова скъпо, колкото могат, а могат, защото маркетинга експлоатира човешките слабости - алчност, завист, глупост, снобария, комплексираност.Продуктите на Apple ( а и не само) не задоволяват реални нужди, маклетингът им "създава потребност" в интелектуално и психически слаби потребители, които не могат да се противопоставят на системата за манипулация и са се превърнали в първосигнални консуматори.

28

НаблюдателЕE

преди 9 години

До П.Петров:Изделията на Apple са:- МНОГО ДОБРИ- клиенте на Apple са доволни и:-- ги купуват-- като ги купят, са още по-доволни и купуват пакСлед като iPhone се продава най-много по-света, значи СИ СТРУВА, цената е СПРАВЕДЛИВА, даже и СРЕДНАТА цена на iPhone да расте...Ако не си чувал, за да има бъдеще една ФИРМА в електрониката, продажната цена на едно изделие следва да е поне 3 пъти по-вече от себестойността му. И не само в електрониката, колко мислиш, че е себестойнстостта на BMW?

27

НаблюдателЕE

преди 9 години

До П.ПетровОсвен това, да не мислиш, че Samsung, HTC и компания са различни от Apple и мечтаят да продават евтино за да ти правят кеф на бюджета:- всяка фирма продава толкова скъпо, колкото може да продаде- всяка фирма е принудена да продава толкова евтино, колкото е възможно- смисълът на съществуване на една фирма е да работи на печалба, за да се развива и нахрани собственици и служители

26

НаблюдателЕE

преди 9 години

До П.Петров:- проектирането на процесор с 2 миллиарда транзистора като A8/A8X струва МНОГО ПАРИ!- през последните години Apple инвестира около $10 милиарда капитални вложения, знаеш ли основно за какво:-- за машини за производство, машините в линиите на FoxConn са главно собственост на Apple-- тези машини работят 8-10 месеца и се амортизират

25

НаблюдателЕE

преди 9 години

До П.Петров:Освен това, като инженер би трябвало да разбираш поне малко от икономика на производството, а ако ли не, да си ремонтираш електрониката и да не пишеш глупости, а да задаваш умно въпроси, за да научиш нещо!Така, че:- проектирането на едно супер-едро-серийно изделие като iPhone (100 милиона за 3 месеца) СТРУВА МНОГО ПАРИ!. Да не мислиш, че Apple назаначава близо 100'000 служители за да им плаща само заплати? Ако разбираш от числа, направи сметчица за издръжката на тези служители

24

НаблюдателЕE

преди 9 години

До П.Петров:Драги ми глупчо:- може да се занимаваш с ремонти, докато аз съм се занимавал с дизайн на компоненти, от повече от 30-ина години- аз съм инженер по това, по което пиша, микроелектроника и се считам за достатъчно квалифициран за да те квалифицирам като неук профан по това, което пишеш- себестойността на ПРОИЗВОДСТВОТО на iPhone 6 (сумата от предполагаемите цени на компонентите + цената на асемблиране,тестване, screening и опаковка) за iPhone 6 16GB надхвърля $225

23

П.Петров

преди 9 години

До НаблюдателЕEДраги ми Смехурко, за разлика от теб съм инженер електроника, магистър телекомуникация, специалист телекомуникационни мрежи. Професионално се занимавам с ремонт на компютри, таблети и телефони на ниво елементи от над 20 години, видял съм повече продукти на Apple отвътре, отколкото ти си видял отвън. Колкото и добре да са направени, вложеното в тях е далеч под пазарната им стойност и съвсем не заслужава парите си. За половината пари има неотстъпващи конкурентни продукти!

22

НаблюдателЕE

преди 9 години

До 18:Нито едно от твърденията ти са верни! Нещо повече, истината е точно обратна:- Пазарният дял на Apple световен мащаб нарастна за сметка на Android- Apple е No. 1 на пазара в Китай за последното тримесечие. Всъщност, Apple е продал повече smartphone в Китай, отколкото в САЩ :)

21

НаблюдателЕE

преди 9 години

До П.ПетровНе пиши глупости! $150 е себестойността на китайското smartphone-че, което купуваш за $250 от alibaba!

20

П.Петров

преди 9 години

Съвсем наскоро обявиха себестойността на iPhone 6 - 150$, следователно, купуващите си iPhon си купуват телефон за 150$ и плащат още 570$ за реклама и чиста печалба на Apple, а като "бонус" потребителите им стават "крепостни". Да им е честито!На Android пазара има телефони според нуждите на всеки, iPhone и xOS са това, което даде Apple и нищо повече.

19

...

преди 9 години

В България е нормално смартфона да губи пазар. Особено тези които са към Теленор. За какво ми е тоя смартфон, след като не мога да ползвам функциите му? Та аз дори обхват нямам като хората... ходя като едно време из двора и търся обхват. К'во напрайха от Теленор не знам, ама ще си купя Nokia 3310 за 10 лева от нета и толкова. За какво да вам 500 лева за смартфон. Няма смисъл.

18

Анонимен

преди 9 години

До НаблюдателЕEНе процесорите са им много производителни , ами операционната им система проста и извършва по-малко и по-прости процеси и подържа по-малко функции.

17

Анонимен

преди 9 години

не пишете глупостиНа Епъл пазарния дял е паднал още за последната година а на Андроид се е дигнал.В Китай Епъл са назад в класацията по пазарен дял също.Последното тримесечие просто Епъл пуснаха новия си айфон с голям екран който феновете им чакаха с години(щото нищо друго не можеха да предложат). Ами следващите тримесечия?

16

Поздрав за #5

преди 9 години

Какъв сноб и новобогаташ съм аз ? Тък в USA шестицата ми струва колкото правя за 4 дни! Какви богаташи какви пет лева??

15

До НаблюдателЕE

преди 9 години

е чак толкова промит мозък не бях виждал скоро. Ти в епъл на седмични промивки ли си?

14

НаблюдателЕE

преди 9 години

- средната продажна цена на iPhone НАРАСТНА- средната цена на Андроид телефона ОТНОВО СЕ НАМАЛИЗа умниците, дето не разбират от процесори:- двуядрените процесори Apple А8/A8X в iPhone 6/6+ са МНОГО ПО-БЪРЗИ/ПРОИЗВОДИТЕЛНИ от всички всички евтини и по-скъпи американски и китайски многоядрени (4-8 прости ядра) процесорчета, колкото и памет да им добавят! Справка: което и да е техническо издание...- активните (определящи качеството) компоненти в iPhone са американски, европейски и японск

13

НаблюдателЕE

преди 9 години

Ситуацията се обяснява просто:- потребителите на Android масово бягат от Android. Справка: 85% от купувачите на iPhone 6/6+ са бивши собственици на Android- защо бягат:-- най-напред защото считат Андроид за ***-- след това, защото считат евтините си Android телефони за ***. Справка: customer satisfaction изследванията-- евтиното излиза по-скъпо- сега собствениците на Android преживяват преход:-- по-умните пестят за iPhone-- по-бедните купуват още по-евтини Android, справка:

12

Re МОТО

преди 9 години

Преди продажбата МОТО G -1 се произвеждаше също в Китай , вероятно в заводите на Леново . В момента действително моделната гама си остава същата и дизайна е еволюция на предишните модели . Очевидно китайците не са купили марката само да я слагат като лого на чисто своите разработки( както стана с Алкател-TCL ) , а ще я развиват като отделен бранд . За сега се придържат и към процесорите на Qualcomm Snapdragon , Гугъл им даде да направят и Nexus 6 , който излезе много сполучлив модел .

11

И.

преди 9 години

"Харчете парите си за приключения, не за безсмислени вещи" - е казал един мъдър човек.Но ние нали сме си богати - хич не ни дреме. Готови сме да се лишим от почивка, за да си купим телефон или 10-годишна бричка. Евалата!