22

Анонимен

преди 9 години

Не можеш да се обадиш на хижарите защото първо няма обхват на хижата, второ твояттелефон е с паднала батерия от минус 10 градусовия студ който с комбинация от 100 км вятър се усеща като минус 20, и трето, не можеш да извадиш телефона от раницата или якето си, лазейки в 130 сантиметровия нов сняг, с нула метра видимост, по тъмно. Наздраве на кибиците!

21

Ив

преди 9 години

Комуникация първо с хижарите по пътя, ако и това не помогне, псс-то. Но вярвам че хижарите са готови да помагат на загубени туристи ако са в околността на хижата. Записвайте си и вие номерата на хижите, за вас си най-вече!! Доста често това се пренебрегва да не кажа че въобще никой почти не го прави.

20

Ив

преди 9 години

Чела съм за случаи подобни на този, в чужбина. Спасителните екипи преценяват дали е твърде опасно за тях и не предприемат действия докато не се поуспокои времето, при по-добра видимост, проходимост, и т.н. Тук спасителите веднага скачат, евала, просто поклон до земята. Горките хора за малко да загубят живота си заради някакви тийнове. Когато ходя на планина, давам телефони на хижите през които ще мина на майка си. Хижарите за какво са там иначе? И те имат опит и могат да помогнат.

19

Р.МЕСНЕР

преди 9 години

До KrНЕ БОЙ СЕ , НА ТЕБ НИКОЙ НЯМА ДА ТИ ПОИСКА И ЕДНА СТОТИНКА .... АКО НЕ ЗНАЕШ , ТАКА СЕ ПРАВИ .... ТЕЗИ СЛУЖБИ РАБОТЯТ ЗАРАДИ ТАКИВА , ДЕТО ХОДЯТ ПО ПЛАНИНИТЕ ... АКО НЕ ТИ ХАРЕСВА , ПРЕДЛОЖИ ЗАКОН ДА СЕ ЗАБРАНИ ХОДЕНЕ ПО ПЛАНИНИ ЗА ДА НЯМА БЕДСТВАЩИ , НА МОРЕ , ЗА ДА НЯМА УДАВНИЦИ И Т.Н. И Т. Н. А , ТВОЕТО МНЕНИЕ , НИКОЙ НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА ... ПАНИМАЕШ ????

18

Kr

преди 9 години

Е сега като са ги намерили в хижата, бой, бой и пак бой! Хората си рискуват живота, а онея си седят на топло в хижата! А майката да плати сега глоба!

17

Р.МЕСНЕР

преди 9 години

До Анонимен 19 ...НАРКОМАНА СИ ТИ ..., ДЕТО СЕДИШ ДО Г*** НА МАЙКА СИ И ДРАСКАШ ГЛУПОСТИ ДОКАТО СИ ПРИГОТВЯШ НОВАТА ДОЗА ...*** И НАПРАВИ ТИ ТОЗИ ПРЕХОД ОТ 5-6 ЧАСА С ДЕНИВЕЛАЦИЯ ОТ 800- 1000 М. ПРИ ТИЯ УСЛОВИЯ . ИЗКАЧИ СЕ ДО Х. РИЛСКИ ЕЗЕРА , ПОЧИНИ СИ 1 ЧАС И ТРЪГНИ НА НОВ ПРЕХОД ...ДОБРЕ Е ЧЕ ГИ ИМА ТИЯ ПЛОВДИВСКИ МОМЧЕТА С БУЙНИ ГЛАВИ , ЗАЩОТО ТАКА СЕ РАЖДАТ ВЕЛИКИТЕ НЕЩА , А НЕ КОГАТО СЕДИШ ДО РАДИАТОРА И СИ ГРЕЕШ *** ...

16

Анонимен

преди 9 години

...да ги търси. На хижата има обхват на около100 метра НО не винаги и особено в гъста ниска облачност няма обхват...а и през нощта в мега снежна буря едва ли е имало желаещ да навлече скафандъра и да бие пъртина в 150 сантиметровия нов сняг. И в неделя хижаря като си слиза за София, на новата хижа разбира за паниката обхванала смешната ни държава...какво да правиш, неук народ слаба държава...

15

Анонимен

преди 9 години

Поредната партенка ала Сертов, следствие на пълната деградация на населението от постоянно насажданата паника и безпокойство. Момчетата са си ходили, и явно са били подготвени, едва ли има и дузина от пишещите тук които да могат да направят този преход, да не говорим при тези ужасни условия. Та хората са си стигнали до хижата към полунощ, с помощта на Джи Пи Еса който са си носили, и са легнали сладко да поспят, никой и хабер си няма че лудата майка на единия е вдигнала още по лудата ни държава

14

гост

преди 9 години

Поредната българска безотговорност,глупост,мания за доказване на величие и сила на духа.Същото важи и за шофьорите по пътищата,които ежедневно се избиват или убиват невинни.Ако някой не е разбрал-на българина му трябва финансово наказание ,за всички които се самозабравмят,пък ако да са млади и неопитни.Човек се възпитава дълго и за цял живот.

13

Анонимен

преди 9 години

Ко търсят в планината ???Заради тези спасителите лавина ги помля !!!Да се забранят разходки в планините зимата !!!

12

Анонимен

преди 9 години

Започваме да приличаме все повече на алпийска държава - с чести издирвателни операции на авантюристи. Това е добре.

11

Анонимен

преди 9 години

В лошо време хижата е трудна за намиране дори лято. Зимата понякога пада толкова сняг че се влиза през покрива въпреки 4-те метра височина на хижата.

10

Анонимен

преди 9 години

Радвам се, че са ги намерили. Най-вероятно не са съвсем лаици, защото лаиците при кофти условия обикновено ще останат на топло в хижата да пият ром с чай и да се греят. Тези, които поемат риск и тръгват в лоши условия обикновено са минали фазата на новобранците и са по-тренирани. Стари планинари също ще си направят сметката и няма да тръгнат в неподходящи условия - защото те отиват в планината за удоволствие, а не да се правят на мъже.

9

АТАКИСТ

преди 9 години

Муахахахахахахааахахахахаххаха...тия скалисти заснежени хребети да не би мозъците от антуража на офшорналийската *** на Тиквата да ви ги дадоха?

8

Ghost

преди 9 години

Щом са тръгнали за езерата и от там за вазов в това време трябва да са били подготвени добре иначе нямаше да оцелеят.сигурно виелицата ги е поизгубила малко но със сигурност не са били като ония миналата година с джапанките на райското пръскало!!!добре че са живи и здрави

7

Анонимен

преди 9 години

тоя Еверест що сте го сложили!? за майтап, нали, много сте съпричастни!?

6

Венелин

преди 9 години

Това като търсенето на Петко Сертов...

5

доброетова

преди 9 години

Браво, добра новина !

4

Да бе

преди 9 години

А цената на издирвания Сертов,дето така и не се разбра чий го е дирил в Гърция-каква ще е и кой ще я плати,а!?Всяко чудо за три дни-това е в Б-я!Ни се чу,ни се разбра каква стана тя със Сертов!

3

Кривондел

преди 9 години

На хижа Иван Вазов няма обхват - обхват има горе, на Отовица, или в един участък, който е на стотина метра от хижата.Честно казано - удивен съм. Ако аз съм звънял на майка си и съм обяснявал, че търся хижата, после ще си съдера ***, но ще намеря начин да й се обадя. Пак казвам - има откъде.Важното е, че са живи и здрави. Кога са стигнали на хижата, колко са я търсили, къде са спали - тези въпроси ще получат отговор. Важното е, че всичко е наред.