10

НаблюдателЕE

преди 9 години

....-- Samsung ще произвежда процесорите за Apple в САЩ, както досега с A7/A7X-- Apple A9/A9X няма да се произвеждат даже от Samsung, a в заводите на Global Foundries в САЩ, на когото Samsung Semiconductor продаде лиценз за технологията, по която ще се произвеждат A9/A9XМежду другого, слуховете са за това, че TSMC ще произвежда 30% от A9/A9X...Това е...

9

НаблюдателЕE

преди 9 години

....И тук въпросът за производителят на Apple A9/A9X (или както и да е наречен) се решава прагматично:- очевидно е, че Samsung Semiconductor, загубила поръчки на Apple за поне $1.5-$2 милиарда за миналото тримесечие (100 милиона x $15-$20 единична и консервативна цена на A8/A8X), е предложила ИЗГОДНИ цени- секретността (непредаване на информация на Samsung Mobile), за незнаещите, се решава по два начина:

8

НаблюдателЕE

преди 9 години

.....---- рязко увеличаване на печалбата на TSMC и Apple за последното тримесечиеОт няколко години Apple командва парада на производството си и сам решава кого да ВЪЗНАГРАДИ с производство на процесорите си, изборът му се базира основно на три фактора:- цена на услугата (предимство има този, който продава на Apple най-евтино)- технически възможности по отношение на технологията на производство (TSMC и Samsung са приблизително на едно и също ниво)- секретност (кой има предимство?)

7

НаблюдателЕE

преди 9 години

До Emo:И си прави и не си прав:- Apple се дистанцира от Samsung за процесорите Apple A8/A8X, които се влагат в iPhone 6/6+ и IPad Air 2- Дистанцирането се оказа МНОГО УСПЕШНО:-- с производството се занимава най-големият производител на микросхеми по поръчка, TSMC-- кооперацията между Apple и TSMC доведе до:---- до успешното производство на повече от 100 милиона бр. процесори Apple A8/A8X за три месеца. Процесорите Apple A8/A8X са най-произвежданите микросхеми в света (повече от Intel!)

6

Bg

преди 9 години

Apple са най-великите :)

5

Хммм

преди 9 години

До EmoМи то дизайна е основата на всеки продукт - при положение, че Епъл са проектирали всеки компонент, какво значение има кой ще го произведе? Значи всеки моден дизайнер е нищо, щото не е седнал лично да шие дрхите, които прави и пуска в продажба???

4

аз

преди 9 години

Къде е набухвателя да се обяснява как Епъл нямало да ползват Самсунг повече!

3

Emo

преди 9 години

До 1: И си прав и не си прав. Самсунг произвеждаха А4, А5, А6 (но не изцяло) и А7 (не изцяло). С А8 се опитаха да се дистанцират но се видя, че по-малките производители нямат капацитет и качество. Самият чип си е по дизайн на Епъл. Иначе е факт, че епъл са предимно дизайнерско бюро. Не произвеждат никакви компоненти. До iPhone 5s се справяха перфектно. iPhone6 е смешно грозен и доста нахално копие на HTC One.

2

zeus

преди 9 години

И кво стана, великата Ябълка правена в Китай с корейски чипове :)

1

Анонимен

преди 9 години

e che to bez drugo samsung e osnoven proizvoditel na IPHONE cpu-ta a display na LG taka che ........