52

креслю

преди 9 години

Кво сте се разквичали да им спират помощите бе,***!?Десетки,стотици пъти ви се казва,че европата не дава,иска ги тук а не там,и амер.посланик-също,а вие като развалена латерна повтаряте едно и също!Кой и как ще спре помощите,а!?Ама дай да се праим на умни и големи!Д...ба!Ние сме най-скапаната държава,ако изобщо сме държава!

51

Анонимен

преди 9 години

За съжаление положението е неспасяемо. ДПС като много знаят да дадат акъл какво да се прави или да вземат те да си ги отглеждат

50

Анонимен

преди 9 години

О, не се тревожете! Тя природата си знае работата. В един момент като станат прекалено много, няма да можем да ги храним, няма да има кой да ги лекува и да ги дундурка и тогава ще започне масов мор, защото *** се плаши от едно, а именно работа. Та те може и да си раждат па 15, ама от тях я оцелеят 2-3, я не.

49

АНОНИМНА

преди 9 години

СТИГА С ТЕЗИ ИЗВИНЕНИЯ. ЕТНОСА ИМ БИЛ ТАКЪВ. Е...В. ДО 18 ГОДИ ГИ НАРОДЯТ ПО 3 НА КОИТО НЕ ЗНАЯТ ДОРИ РОЖДЕННИТЕ ДАТИ.НО.. ДЪРЖАВАТА ИМ ЗАПЛАЩА ВСИЧКО.ЗНАЯТ , ЧЕ 45 ДНИ ПРЕДИ РАЖДАНЕ ИМ СЕ ДАВАТ ПАРИ ОТ СОЦИАЛНИТЕ И ПИТАТ САМО ЗА" ДУКИМЕНТА" ЗА ПАРИТЕ.ПРИ ВЪПРОСА"КОЙ ЩЕ ГЛЕДА БЕБЕТО КАТО МАЙКАТА Е МАЛКА- БАБАТА ОТГОВАРЯ АЗ"БУЛКАТА НА 14 ГОДИНИ . БАБАТА НА 28.ОЩЕ НА 13 ГОДИНИ ИСКАТ БРЕМЕННОСТ ПРИ ДЕТЕ , КОЕТО ОЩЕ НЕ Е СТАНАЛО ЖЕНА. ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ДРУГИ ТЕХНИ"КАПРИЗИ".

48

Анонимен

преди 9 години

за съжаление като им спрем помощите, ще се юрнат да крадат. ние естествено няма да разчитаме на полицията да ни пази, а ще саморазправяме с крадците, много от които ще бъдат избити. Европа ще се намеси и пак ще се върнем отначало - пак на помощи.

47

Аззз

преди 9 години

1) Малолетни да не могат да взимат детски, ако ще да родят 15 деца2) Родители с минимален или никакъв доход да взимат детски само за първото дете. Презумпцията - като нямаш доходи, не прави деца, ами си оправи живота

46

До 53

преди 9 години

Само за едно не си прав - те също имат ценности,но различни от нашите.Вчера някой от коментаторите тук сподели, че майка му е учителка и се налага през 1-2 месеца да търси по домовете им момичета,спрели да идват на училище Майките на такива казвали:"Защо й е да учи? След година-две ще започне да ражда и държавата ще си я гледа."Ето,това са ценностите им - по-бързо да започне да ражда, та да се абонира за готови пари! Ежемесечно ще взима колкото млад висшист!А за повече деца - още повече пари!

45

Преди няколко години

преди 9 години

по телевизията,имаше интервю с лекар от Сливен. Той каза: "Нерядко, в моето отделение 15-16-годишни раждат своето трето или четвърто дете."Именно родителите продават малолетните си дъщери на някого, който плаща, за да прави секс с малката. Официален брак не се сключва (заради помощите). На юридически език, тази ситуация може да се окачестви като "продажба на човек в робство; предоставяне на дете за секс срещу пари". В нормална държава наказанията за такива деяния са страшни, а у нас - смешни!

44

1

преди 9 години

Вместо да дрънкат празни приказки и едни хора да взимат едни големи пари за "ромското включване" да се работи за грамотност, не само писмовна, но и полова! Каква майка е на 12 години и какво очакваме от нея в отглеждане и възпитание на нещастното същество, което е родила, като тя самата е дете и не е била възпитана в никакви ценности? И наистина трябва да има санкции и то големи, а не да се дава обаснение с манталитета на ***. Живеят тук и имат права, но и задължения. Да ги спазват!!!

43

...

преди 9 години

районен съд Севлиево, напр., наложи миналата седмица глоба, според предвиденото в закона, на такъв татко на бебе, което е с непълнолетна майка.

42

ДИМИ

преди 9 години

НЕ Е ЛОГИЧНО *** ДА СЕ ВОДИ САМОТНА МАЙКА АДА ИМА 6 ДЕЦА.В СЪЩОТО ВРЕМЕ ТЯ ЖИВЕЕ С МЪЖА ОТ КОЙТО СА ДЕЦАТА И НЕ СКЛЮЧВАТ БРАК.НЕ ПЛАЩА ОСИГУРОВКИ ВЗЕМА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ ,СТРОЙ СИ КЪЩА НА ЧАСТЕН ИЛИ ДЪРЖАВЕН ТЕРЕН -БЕЗ ДА ПЛАЩА, ТОК НЕ ПЛАЩА ИТ. Н.ТОВА НЕГО ЛИ ВИЖДАТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ,ЗАТОВА СЕ МРАЗИМ С ВЛАСТА И ***

41

Анонимен

преди 9 години

За педофилия-в затвора.

40

Решение

преди 9 години

За педофилия - изселване, така ще разкараме *** за 3-4 години.

39

дара

преди 9 години

Как ще им събирате глобите на тези? Решението да не им давате помощи...

38

??

преди 9 години

Не може по закон да има долна възрастова граница за сключване на брак на 16 години, а да се толерират публични женитби на 12 годишни деца по етно-фолклорни съображения.

37

Един Българин

преди 9 години

Никакви условни присъди!!! При бай Тошо нямаше чак такъв проблем защото имаше як бой. Сега като няма бой - затвор с принудителен труд и за бащата и за майката, глоба от над 10 000 особено за малолетните и никакви помощи до живот. Ако краднат като излезнат пак в дрънголника да си изплатят щетите.Крайно време е да се инвестира в повече затвори - фабрики, мини, заводи. Вижда се , че държавата има работна ръка за тях!

36

GODZY

преди 9 години

Сексуалния акт с лица под 18 години в законодателствоте се води за престъпление и е наказуемо със закон. Като роди под 18 това какво ли означава?????Пак двоен стандарт.Добре че в България не живеят канибали, че и те имат културно отличителни черти които явно се толерират в България.

35

Амон Гот

преди 9 години

Затова фюрера е бил ВЕЛИК.

34

666

преди 9 години

***, как така санкции??!! Аууу, каква расова дискриминация и незачитане на културните особености на малцинствата в расистка България! Вай-вай-вай...ред сълзи и сополи...А иначе, културните "ценности" много бързо влизат в релси със спирането на помощите "на калпак". Като са детски, да отиват в детските градини и училищата (онези в парламента най-сетне се сетиха), според нуждите да се отпуска безплатна храна на децата - но парите да са за децата, а не за пиячка. И да има детски и за работещите.

33

Анонимен

преди 9 години

Няма манталитети, няма традиции. В тази страна има закони на които трябва да се подчиняват всички. След като не му пасва на манталитета да заминава в Индия или другаде където закона се доближава до неговите традиции.