24

Анонимен

преди 9 години

Ми,много елементарно.Другаря крупен арендатор/феодала на селото/ е изхарчил 100 единици горива за сезон.След като се сложат измервателните уреди ще изхарчи примерно 70 единици.Разликата от 30 единици са били далавера,изхарчена за почивка с любовница на екзотичен остров,за джип по еврофондове за 1 млн /имаше такъв случай/ и т.н.

23

Калигула

преди 9 години

Тези земеделци само могат да реват като приклещени ярета,като ги гледам че най евините коли които карат са от 100000лв.трябва да си плащат акциза като всички нас а на да си карат личните коли с дизел без акциз!!!!!

22

Анонимен

преди 9 години

Този който е вкарал гориво по схемата посочена по долу от анонимен 17 и го продаде на някоя фирма имаща ведомствена бензиностанция, то тази фирма едва ли ще тръгне да го декларира в НАП. За това не ми стана ясно защо тръгнаха да проверяват фирми с ведомствени бензиностанции които са декларирали полученото гориво в НАП. Някой ако има идея моля да ми обясни.

21

Анонимен

преди 9 години

До CAЕ не отиват само за пътища (по точно най-малко), опашката за тия пари е дълга от София до Варна и крадците по пътя също.

20

CA

преди 9 години

В тоя ред на мисли, щом само от невнесените налози за дизел загубите са 1 милиард на година, колко ли са приходите от дизела, бензина, газта и метана на които надлежно се събират тези налози ? Върти ми се в главата поне едно 10 милиарда. След като е известен факта че изграждането на 1 км пътна настилка струва около 1 милион, чудя се какво ли е ставало с тия 10 тина милиарда на година събирани от 25 години насам ? Ако се водим от тази аритметика означава че трябва да си караме колите по огледало

19

турчин

преди 9 години

Ако се съмняват в земеделците може да ги проверят. Купили са 100 тона гориво, регистрирано в НАП. Прави се една ревизия и ще се види колко е използвано в производството, като се има предвид по норматив колко се полага и ще се установи има ли излъшък или недостиг. Някой иска да отклони вниманието на хората от некомпетентните действия на управляващите.

18

Кучешки живот у беге

преди 9 години

Български земеделци са пътници!Добре че гърците,турците и македонците работят и продават зеленчуци и плодове на ***.Иначе ако разчитате на българските земеделци ке умрете от глад.

17

историк-анализатор

преди 9 години

Другари няма да се тормозите , всеки ден искайте социални придобивки , но то става с пари . Това , че селяните наречени земеделци ще откраднат 1 милиард няма никакво значение . Защитавайте хората на селския труд те карат джипове за по 50 000 лв . , но това им се полага . И така както беше при овчаря Тодор Живков и сега е същото .

16

смешко

преди 9 години

"Дизелът без акциз ощетява бюджета с 1 млрд. лв. годишно".........статията би трябвало да е озаглавена така : "Борисов и компания ги е яд,че не могат да гепят ОЩЕ 1 млрд. лева годишно".....

15

Анонимен

преди 9 години

До Земеделец На вносното гориво при производителя ли ще хванеш акциза бе, гений? Ако тарикат купи гориво за износ, обаче не го изнесе а го пласира на някоя бензиностанция - пак ли при производителя ще хванеш акциза? Това са двете "схеми" по които се върти контрабандата с нафта - вкарва се цистерна 25 тона, на документи се води или газ за осветеление, или временен внос (за реекспорт) и не плащаш акциз и се пласира точно по ведомствени бензиностанции. А хвани да не казвам какво при производител

14

7

преди 9 години

1 милиард повече за *** и за крадливите управници

13

vesko02

преди 9 години

Някои си мислят ,че акциза е присадка за да може джипката да бяга повече.

12

Пловдив

преди 9 години

до 10аз закъсах на магистралата днес на обяд и с пътна помощ закарах колата на сервиз, казаха ми същото. Зареждах напоследък на ОМВ на Кукленско, че беше по евтина газта от другите и сега какво трябва да платя 300лв ремонт. Да им е.а м..... да гръмнат дано

11

До 9

преди 9 години

Кой ще има кураж да провери Лукяла;)Аз от тях не зареждам гориво вече втора година!

10

Реалист

преди 9 години

Трудно ще срещнете добър,точен и коректен човек в страната на чалгата.Бай *** не признава никакви закони и за това е последна дупка на кавала.

9

Стоян

преди 9 години

Вчера бях на ремонт запушени дюзи заради тъпата газ на ОМВ. Ремонта 270лв

8

Земеделец

преди 9 години

И познайте от къде купувме без акцизно гориво. От братушките от Лукойл, които пък от 7г работят на загуба и не са внесли един лев данък печалба.Акциза се лови при производителя, а не се обикалят 3000 обекта и да гадаем, колко гориво има в цистерните им

7

койчо-изнасиления

преди 9 години

ами с татко имаме две строшени Сканий ся кво ще правим

6

шофьор

преди 9 години

Червените *** веднага *** на умряло , защото в техните навици е да се краде от държавата. Значи покрай тракторите всички земеделци си карат колите с наполовина по евтино гориво от честните хора . Как не се наядохте как не се накрадохте достойни наследници на мандраджиите .

5

борислав

преди 9 години

Ами МФ да си купи устройствата и да си ги монтира.От реализираните приходи дано забогатеят .