33

Анонимен

преди 9 години

Драги властващи "понапънете се" да измислите как да решите демографските проблеми на България в дългосрочен план, а не как да закрепите бюджета /тоест заплатите си/ за следващите 15 г и принуждавате хората да ви работят до смърт

32

Анонимен

преди 9 години

Да то е защото от 2029 нататък българите ще живеят средно по 150 години нали господа и госпожи управници? На чужд гръб и 100 тояги са малко

31

Анонимен

преди 9 години

Не ви ли е срам!!!! Възрастни майки и бащи, баби и дядовци да принуждавате да се просят и търсят работа!!!! ПОЗОР България

30

стоян

преди 9 години

Калфин е умерен,с тотю младенов са с противни разбирания. този тотю толкоз комисионни взе,че другите след него да ги е срам да го повторят.управление държавен бюджет работеше за него,сякаш беше негово/на тотю/. бива бива наглост,ама и в светото писание го няма такова.наведнаж,шоково,пратиха в земята сума ти народ,за да угодят на новият световен ред-този няма това,другият онова и земята е сигурна.имаше на нои една митрева,тя пък се напъна да малтарисва свободните бедни професий-на вещите лица.

29

Anton

преди 9 години

Калфин предлага страхлива полуреформа. Та коя година НОИ ще върже баланса - 2030г или 3000г.? Какви разчети са правени?

28

rubibi

преди 9 години

hubavo e dotogava bg parlamentaristi i bg central admin da gi ostavim na mes. bg zaplata 170? :-) , za da sa stastlivi :-)

27

как е в Турция

преди 9 години

Най-ниската пенсия в Турция става 865 турски лири (411 евро) след преизчисляване, при което е било взето предвид нивото на инфлацията през втората половина на 2009 г. и повишаването на заплатите от януари 2010 Увеличението на пенсиите е с 2,6 процента.Пенсиониране 38г-жените,40г -мъжете.Безплатно лечение в общинските държавни болници.

26

Анонимен

преди 9 години

Първо изравнете заплатите с ЕС и после и възрастта с ЕС.

25

Анонимен

преди 9 години

До Тедиfme

24

демократ

преди 9 години

Защо агентите на дс-КГБ и хора работили в щаба на ДКМС,БКП и ЗКПЧ-а по предприятия и казарми получават максимални пенсии ?Трябва ли комунистически шумкари да взимат пенсия и да източват НОИ?

23

осигурен без прекъсв

преди 9 години

1. Никога няма да се пенсионираме. 2.Ако това стане ще е има жълти стотинки.3.няма пари , а искат да махнат тавана.Нали предполагате че пак политическата класа си вързва гащите за достойни старини?4.Задължително народа трябва да е информиран колко служители има в НОИ и какви заплати получават?Получават ли бонуси от нашите пари?

22

2

преди 9 години

- Полицаите като станат на 45, да отиват за 10 години на село и да пазят полските имоти на хората, а от 55 до 65 да работят в администрацията.- Парите от Сребърния фонд да се инвестират в изграждането на държавни предприятия, които да носят доходност на пенсионната система.Аз НЕ ЖЕЛАЯ да работя като роб докато съм жив, за да храня всичките *** в държавата, разбра ли, калфин ?!?!?!

21

от нета

преди 9 години

- Спиране на всякаква издръжка на милионната престъпна и паразитна *** ***, като същите бъдат заставени да полагат принудителен труд, внасяйки данъци и осигуровки;- Ревизия на инвалидните пенсии - лицата, които са си купили ТЕЛК, макар и здрави и прави, да връщат незаконно взетите пенсии с лихвите, ако не - конфискация на имуществото или принудителен труд;- Младите пенсионери от МВР и МНО, които работят, да избират - ИЛИ да им се спрат пенсиите, ИЛИ да освободят работните места;.....

20

Теди

преди 9 години

Ако въобще доживея до 65 год. да не решат ,че трябва да се пенсионираме на 70 год.

19

Анонимен

преди 9 години

Високи ЕС заплати -> повече население в България -> пълен с пари НОИ,

18

Анонимен

преди 9 години

Тея няма ли да направят една ревизия да се разбере кой открадна милиардите от НОИ ? Всеки внася по 100 - 200 хиляди за 40 години докато работи (лихвата не я коментирам) а се ползват средно 10 000 после , другите остават "дарение" ! Де га толкоз много пара бе мошеници .... ?

17

ази

преди 9 години

Ако има икономика/производство/, ще има пенсии, здравеопазване, добро обучение и най-важното - хляб. Така , че мислете как да се възстанови производството и селското стопанство, останалото ще се оправи. Стига внос на негодна продукция !!

16

Браво на ЕС

преди 9 години

Който иска да се пенсионира е комунист!

15

Анонимен

преди 9 години

До 2040 г. може никой да не остане в България.

14

АЗ

преди 9 години

ЕХХХ..ДОБРЕ СИ БЯХМЕ С ВИС И СИК ЕДНО ВРЕМЕ..ТЕ ВЗИМАХА САМО АКО ИМАШ...А ТЕЗИ И ДА НЯМАШ ПАК ВЗИМАТ..