28

Народна поговорка

преди 9 години

В статията има два забавни момента:1.Това,че в Европа вятърната енергия е по-евтина от атомната.У нас как е?2.Това,че различните цени на газа за всяка страна от ЕС поотделно са обект на съдебен спор,дали няма да се спре кранчето на някои избрани богопомазани мародери у нас?Лошото разбира се е,че кучето("Икономист") си лае,керванът(енергийната мафия у нас) сивърви!

27

Анонимен

преди 9 години

ЕС е против националните интереси, но не на богатите държави ,а на такива като България! Не разрешиха Южен поток ,за да сме "независими от Русия", а разрешиха и построиха Северния поток до Германия! Сега САЩ ще ни "защитава" от Русия ,която няма намерение да ни напада,на американски газ ли ще получаваме или руски,на от Турция? А кой ще не защитава от САЩ?

26

Анонимен

преди 9 години

46.Стана ни ястно че всяка държава от ЕС си защитава нейните енергийни интереси . А България е жертва и на ЕС и САЩ в енергийните им интереси ! ( Но Германия не се самонаказва - ползва 2 тръби )САЩ ги наказва със санкций , и вече е сключил трансатлантическите договори с ЕС . И ще наказва Русия , за да я измести от Европейския пазар. За това даже се убиват хора ! Печели САЩ ,Камерън каза че и Англия печели ??

25

Анонимен

преди 9 години

Ако някои чете и разбира правилно прочетеното излиза че ЕС не мисли и прави нищо лошо към никои.Не знам защо тогава някои искат да сме разделени?Сетих се за румляните : разделяй и владей:Сега стана ли ви ясно кои има изгода от разногласия?!

24

Еврокомисар

преди 9 години

Eвропейската Комисия - срещу ВСИЧКИ национални правителства + Русия. (Представете си една зала хора -срещу всички хора живеещи между Атлантическия океан и Беринговия провлак.) Така излиза от въпросната статия. Само,дето ЕК била правата в цялата история! Националните правителства и Русия имат само не,кви си там национални "интереси"- пфу! Колко са нахални!

23

Poroshenko

преди 9 години

Омръзна ми вече от всички тези приказки за газ и петрол.В близкото минало България беше индустриална държава ,защото имаше евтина електроенергия.Сега е неизгодно за промишлеността с този скъп промишлен ток.Така ,че вместо за тръби е по-добре да помислим за ядрени реактори и по-евтин ток.Имаме и достатъчно ВЕЦ и ТЕЦ.Не газификация,а електрификация ни е нужна.

22

Anon

преди 9 години

ЕС не е цъфнал и вързал въобще, искат Русия да им купува храната сега: "Еврокомиссия просит Россельхознадзор возобновить торговлю на основе сертификата, действующего для ЕС, на ряд животноводческой продукции, а также продовольственного картофеля, сообщает Россельхознадзор.Соответствующая просьба содержится в письме исполняющего обязанности главы генерального директората по здравоохранению и пищевой безопасности ЕК Ладислава Мико."

21

Anon

преди 9 години

"не е разрешено една и съща компания да управлява газопровода и да притежава газа, който помпа."-Ок, значи сега всичко е наред - газта е на Турция, тръбопровода не и ЕС трябва сам да си го финансира. Ааа, "Интерконекторите се финансират трудно.." Значи нямат пари!Е, хитро беше да искат Газпром да тегли заеми от европейски банки и 100% да финансира инфраструктурата и после 50% да отстъпи на друг... сега са в нокаут какво да правят. БГ ще загуби при всички случаи.

20

Битка ?

преди 9 години

Франция има интерес да си запази Атомните Централи , Испания вятърните ,България какъв интерес има - какъвто е интереса на другите , все е съгласна ( най-скапаните управници -продажници ) няма друга по-скапана Европейска държава.ЕС е като орел, рак и щука !

19

Анонимен

преди 9 години

В знак на траур и мъка по очертаващата се липса на пазари за газ и нефт Русия започва да се лишава и от малкото,което изобщо произвежда: през гугъла :Россия продаст американской компании 60 ракетных двигателей РД-181

18

Анонимен

преди 9 години

До 39 Първо, Европа не купува газ от Турция. Второ, "руският" газ не винаги ще е руски.

17

me

преди 9 години

"По въпроса с Русия ЕС бележи напредък. Засега е избегнато прекъсване на газовите доставки тази зима." Ей това много ми харесва - ЕС бележи напредък, защото още не е спяна газта от Русия. Това може ли да бъде нормална философия - един вид, денят върви добре, защото все още сме живи. Просто не е истина колко е зле положението в енергийната политика на ЕК. Вчера бяха "удивени", че ЮП бил спрян наистина. Днес излиза статия, колко всъщност добре вървят нещата, щото все още сме живи. Пълен абсурд!

16

Анонимен

преди 9 години

Велика Русия. Българският народ ще бъде винаги с Русия, независимо от жалките продажни политици слугинаж на САЩ и Брюксел

15

дедо ПИЧ

преди 9 години

Който иска да храни Руските окупатори чемадан,вакзал и Масква.Няма ги вече колониите от источна Европа и *** да не пищят а на трастиката да копат евтин газ и петрол.

14

тангра

преди 9 години

Е чеда мои от април пак се гласят май да вдигат тока и парното!Но щом искате стойте на студено и пишете, пишете, пишете простотии!

13

дедо ПИЧ

преди 9 години

Ей така се защитават национални интереси ,а не като нашите ***:Турция не постигна споразумение с Газпром за цените на природния газ за 2015 г. Това заяви министърът на енергетиката на Турция Танер Йълдъз, цитиран от сайта world bulletin, цитиран от Монитор. Експерти от двете страни са провели две срещи за цената на природния газ през 2015 г., без да постигнат споразумение, обясни министърът на енергетиката и природните ресурси на Турция Танер Йълдъз.Според него, ниските цени на петрола отслабват преговорните позиции на страната му. Йълдъз съобщи, че заради студеното време през пос

12

Анонимен

преди 9 години

Язък, пфу!

11

Анонимен

преди 9 години

Де, де, кажи кво е станало със самолетоносача.

10

Анонимен

преди 9 години

Байко, последните словца ми преведи, моля!

9

Анонимен

преди 9 години

Къде продават Торове???