26

Анонимен

преди 9 години

ДО БЪР АРТИСТ БЕШЕ , НО КАТО ПЪРЦАЛЕВ НЯМАШЕ , НЕЗАМЕНИМ КОМИК , ЖАЛКО ЧЕ НИЩО НЕСЕ КАЗВА И СПОМИНАВА ЗА ТОЗИ ВЕЛИК КОМИК , Е ТОЙ НЯМА НАСЛЕДНИЦИ КОИТО ДА ПРИ АРТИСТИТЕ , ЖАЛКО ЗА БЪЛГАРСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ЧЕ ГО ЗАБРАВИХА

25

Жоро

преди 9 години

и аз съм на мнение че са много различни Парцалев и алоянчев, не могат да се сравняват. Калончев все играеше разни простаци, също като Гошо Русев, разни сноби, докато Парцалев го раздаваше благородник - я съветник на царя, а министър я нещо от тоя род.. парцалев го играеше повече като Ч.Чаплин - със забевени движения, с осанка, докато Калоянчев бих го сравнил с Бени Хил. Цели поколения разлика в мисленето.

24

Nexeus

преди 9 години

Мир на прахта му!Няма друг актьор, който да е оставил такава следа, каквато остави г-н Калоянчев при Шоуто на Слави. Намерете това видео! Дядо ми го познаваше и никога не съм чул лоша дума за него - нито в личен, нито в професионален план. Винаги беше на възхитен от отношението му. Лично на мен ми е любим (ест. има много велики БГ актьори), но за мен Калата беше нещо повече.из Бай ***: Българинът когато е гладен, е много зъл.Яжте, преди да коментирате зли коментари :>

23

чуй

преди 9 години

още като дойдоха в толбухин като млади актьори събудиха театъра!!!Браво досега!

22

Анонимен

преди 9 години

Абе не е редно да се говори за починали хора,особено на годишнина,ама Калоянчев беше и си остана един голям селянин.Естествено не че е роден на село.То всички големи таланти са родени на село,но Калата беше селянин по манталитет,***,нагъл селянин.В "Инспекторът и нощта"въобще не беше убедителен.В "Езоп"простееше.Не го сравнявайте с Парцалев,той беше висока класа.И не само той,всички актьори от това поколение бяха прекрасни.Сега също има големи български актьори.

21

Анонимен

преди 9 години

Истински талантлив актьор е този, който покорява публиката само с присъствието си на сцената, без да прави нищо друго. Калоянчев за мен не бе такъв. Има някаква предвзетост и театралничене, което е малко встрани от ролята и показва повече ,,Аз'', а не играният персонаж. Виж, Вачков, Лолова и Парцалев са нещо друго.

20

мнение

преди 9 години

Силните роли на Георги Калоянчев са много, останал е в спомените ни основно като комедиен актьор, но във филма "Инспекторът и нощта" се справя прекрасно с драматична роля. Изпълнението му в мюзикъла "Криворазбраната цивилизация" и днес е удоволствие да се гледа, там впрочем всички актьори са чудесни. Любим ми е и филмът "Кит", където той изиграва майсторски пародиен образ на типичния соц-началник. С Парцалев са много различни, не знам дали е коректно да ги сравняваме, да почиват в мир и двамата.

19

Анонимен

преди 9 години

Единствената му добра роля беше на Бай ***, защото напълно се влизаше в амплоато, не му трябваше много да се прави.Бог да му даде лек вечен сън, де ....

18

wtf

преди 9 години

До 16. Не мога да се съглася с теб. Все още имаме много добри актьори. Гледах прекрасни постновки в "Сатиричния" миналия сезон с "новото поколение" актьори. Няма да ги изброявам, за да не пропусна някого, но ги има. Просто трябва ние да повярваме в тях, за да им дадем подкрепа да продължат да се развиват.

17

до 14

преди 9 години

Аз съм 94 набор и трябва да ти кажа ,че и аз и съучениците и приятелите ми с удоволствие гледаме старите филми и слушаме старата музика.

16

Анонимен

преди 9 години

То и сега е удоволствие да гледаш само старите филми и постановки. Всичките стари артисти и певци бяха супер !

15

Долен сатрап

преди 9 години

До Театрал ТК е артист, колкото Сертов е разузнавач. Комунизма роди само фашкии.

14

Анонимен

преди 9 години

Имаше много на брой добри актьори като Григов Вачков,Тодор Колев,Наум Шопов и много други. Имаше и добри актьори като Анастасов и Парцалев,но имаше и добър актьор Георги Калоянчев. Лошото не е че еди-кой си бил по-добър от другия.Лошото е,че сега не виждам добри актьори. Едно време беше удоволствие да гледаш някои от избреените по-горе играещи заедно. Никой не се опитваше да блесне над другия,а се допълваха един друг с специфичните си качества. Например Тримата от запаса-кой запасняк е по-добър?

13

Горан

преди 9 години

До Естет: Ти, естете познаваше ли ги лично Калоянчев, Апостол Карамитев, и Георги Парцалев? Тук, мисля коментираме актьорите, не личните им животи... Аз, като не ги познавам, не мога да кажа: А, бе тоя беше такъв човек, оня беше онакъв... Та, така...

12

Анонимен

преди 9 години

Овчари артисти! Големи артисти! Само дето никой не ги е чувал по света. Незнам каква пътека са оставили , но скоро и тук никой няма да ги помни. Питайте някой от 90 ти набор нататък за тия ! Нищо няма да ви каже...

11

зрител

преди 9 години

До ГоранЕдинственият нормален коментар!

10

Горан

преди 9 години

Защо пък да не са сравними :))) Гледайте "Кит", там играят и двамата, и не мисля, че единия играе по-слабо, за сметка на другия :))) Именити са и двамата Георгиевци, големи!

9

Анонимен

преди 9 години

Наистина няма място за сранение - Калоянчев си беше нещо по-така. При Парцалев хумора беше малко изкуствен, заради начина му на говорене. Крещял бил Калоянчев ... аз бих казал, че говореше силно, както и трябва да бъде и всичко му се разбираше, докато примерно на сегашните "комици" нищо не им се разбира и едва се чуват. Въпрос на вкус - на теб може да ти харесва сегашното мрън-мтън-мрън-каза-ли-нещо..., но на мен ми харесват актьори с ясна дикция и силен глас.

8

Анонимен

преди 9 години

Калоянчев крещеше като селянин,а Парцалев ти стигаше само да го погледнеш- изобщо няма място за сравнение !

7

Анонимен

преди 9 години

Парцалев си имаше специфичен хумор, но Калоянчев беше по-интересен. При това на Парцалев не винаги му се разбираше какво говори, точно заради специфичния му начин на говорене, който предизвикваше смеха.