182

СТРАНДЖАТА

преди 9 години

До ШопПри всички положения е бил по-голям специалист от теб.

181

Шоп

преди 9 години

До СТРАНДЖАТА Аз не знам Азимов да е бил някакъв специалист по икономика. Принципно смятам научната фантастика за булевардно четиво.

180

Анонимен

преди 9 години

До Шопда то така заработва фалирала фирма, е държавата ще ги подпре както 2009 спаси банките, но това означава нов дълг

179

Анонимен

преди 9 години

Някой много гениален човек подаде импулс на системата така, че сега имаме положителна обратна връзка.Съответно хамстерите-петролопроизводители ще тичкат все по-бързо в колелата си, докато на някой от по-важните не му изпушат лагерите.Чичо Сам отстрани с пръчката само дирижира процеса.Няколко шистови компании плюс или минус са му през оная работа..........Прав си!За днес стига,Лека нощ...

178

Шоп

преди 9 години

Имаме излишък в предлагането, имаме най-големите петролни резерви на САЩ, имаме забавяне на икономиките и имаме гладни за приходи производители. Сега ми кажи кой луд ще намали добива си с 10%, за да повлияе на тренда? В момента, в който го направи и цените минат 50-60 долара, шистовите компании пак ще заработят.

177

СТРАНДЖАТА

преди 9 години

До ШопАко си чел Фондацията на Азимов там пише че разпада на цивилизацията се дължи на подмяната на знания с догми. Е ти точно това символизираш в момента.

176

Шоп

преди 9 години

Някой много гениален човек подаде импулс на системата така, че сега имаме положителна обратна връзка. Съответно хамстерите-петролопроизводители ще тичкат все по-бързо в колелата си, докато на някой от по-важните не му изпушат лагерите. Чичо Сам отстрани с пръчката само дирижира процеса. Няколко шистови компании плюс или минус са му през оная работа.

175

до Шоп 180

преди 9 години

Краткосрочен период 3-12 месеца.Средносрочен период 12-50 месеца.Дългосрочен период-над 60 месеца.

174

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен НЕ БЕ КАК. ХИЧ НЯМА ЗА ТОВА ВСИЧКИ СЕ РЪГАТ ДА СА НА ДЪРЖАВНА РАБОТА ИЛИ НА ДЪРЖАВНИ ПРОЕКТИ.

173

до Шоп 180

преди 9 години

Първо не е краткосрочно, а става въпрос за фючърси - месец-два напред.Второ фалиралите шистови компании са съвсем малко - единици, никой не е казал, че фалират точно заради цените на нефта.Може да са фалирали по ред други причини, както се случва постоянно с най-различни фирми.Трето, излишъкът на пазара е доста голям, за да се повлияте от няколко хиляди барела на ден по-малко.......Хахахахаха разсмя е искрено!Виж какво се случва в Канада и шистите.Относно фючърсите-не ги схващаш изобщо!

172

СТРАНДЖАТА за 232

преди 9 години

До АнонименПредположението е майка на провала. Казват англичаните.

171

Шоп

преди 9 години

Освен елементарните зависимости, които сте назубрили в Икономическия, има и количествени измерения на нещата. За момента производителите се надпреварват за пазарен дял, при тия ниски цени никой не може да си позволи лукса да намали добива, защото и без това бюджетите им за годината са разстроени. Шистовият добив беше само детонатор, който да засили петролните износители да произвеждат повече, въпреки по-ниските цени. А тук вече се очертава и бум на икономични автомобили и ВЕИ.

170

свръх-умен атакист

преди 9 години

До СТРАНДЖАТА"В твоя случай е признак на хаотичност."И ти ли чуваш гласовете?1?!?

169

чугунислав

преди 9 години

До СТРАНДЖАТА"хахахахаххааа"наистина хахаха.

168

СТРАНДЖАТА

преди 9 години

До свръх-умен атакистДа се смееш на себе си е според някои признак на интелект. В твоя случай е признак на хаотичност.

167

СТРАНДЖАТА

преди 9 години

До ШопРазбира се, че не. Фалират заради цените на кока-колата хахахахаххааа

166

Шоп

преди 9 години

До до 180 Първо не е краткосрочно, а става въпрос за фючърси - месец-два напред. Второ фалиралите шистови компании са съвсем малко - единици, никой не е казал, че фалират точно заради цените на нефта. Може да са фалирали по ред други причини, както се случва постоянно с най-различни фирми. Трето, излишъкът на пазара е доста голям, за да се повлияте от няколко хиляди барела на ден по-малко.

165

свръх-умен атакист

преди 9 години

До СТРАНДЖАТАЧичовото, разплака ме с тоя виц. Е, има и още за четене, те руснаците не като да не са остроумни gazeta.ru/business/2015/01/13/6373849.shtml?p=article&r=0023#comments_formА иначе в Комсомолска правда (да, има още такъв вестник!) можеш да прочетеш как лошите американци са организирали парижките атентати.

164

Анонимен

преди 9 години

Големата Източна Бензиностанзия определено потъва,споко вода ще има за всички,дори и за нашите родни *** и източни държанки !

163

до 180

преди 9 години

Пич сега разбирам защо образованите българи емигрират,а които остават тук затуват в бедност и мизерия.Вместо да питаш що е така,попрочети малко нещо различно от РЕП издания.Така ще разбереш защо цената се качва и т.н.