40

Анонимен

преди 9 години

Това за 2те хиляди лева е измамно. Това са ПРИХОДИТЕ на GP-то. Те МИНУС РАЗХОДИТЕ дават ЗАПЛАТАТА . А разходите са- наем, ток, вода и парно на кабинет, заплата на сестрата, тонер, хартия, поддръжка на принтер, компютър, касов апарат и ЕКГ, данъци.

39

необходимо е

преди 9 години

Да има ясни правила!Необходимо е да се оцени ,че най- изгодно финансово е здраве3опазването в доболничната помощи след 14 години да се проумее че Джипитата не са диспечери, а това от лекарско съсловие с най- осъвременени знания

38

of 38 пост

преди 9 години

Категорично не си прав.Аз съм 2 група инвалид с онкологично страдание - никога личната ми лекарка не ми е взела такса за потребление ,а аз винаги питам дали дължа........Не приказвай на ангро!И не знам защо само джипитата обвиняваш , след като такава такса се заплаща при всички лекари.....да не си някое нещастно недооценено специалистче?

37

АНОНИМЕН

преди 9 години

ВМЕСТО БОНУСИ КУПЕТЕ НА ДЖИПИТАТА ПО ЕДИН КАСОВ АПАРАТ ЗАЩОТО САМО ТЕ НЕ ДАВАТ РАЗПИСКА ЗА ПЛАТЕНАТА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ТАКСА ОТ 2.90 ИЛИ 1 ЛВ ТА ДОРИ И НА БОЛНИ СЪС ВТОРА И ПЪРВА ГРУПА ИНВАЛИДНОСТ.ТАКА КАКТО ДЪРЖАВНИТЕ ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ ИЗДАВАТ ДОКУМЕНТ ТАКА И ДЖИПИТАТА ТРЯБВА ДА ИЗДАВАТ ТАКЪВ ЗАЩОТО ТОВА Е ПРИХОД ВЪРХУ КОЙТО НЕ СЕ УДЪРЖА НИКАКЪВ ДАНЪК. КАЖЕТЕ НЕ СЪМ ЛИ ПРАВ.

36

Анонимен

преди 9 години

До ПОСЛЕДНИ НOBINIPozorno e povedenieto na evropejskite litsemeri - na shestvieto v pochit na izbitite ot teroristi hora, te narediha na nai-golemija terorist v Evropa - Poroshenkut - ubiets na detsa, da pusne pak banderovskite fashisti da izbivat naselenieto na Donetsk. Eto koi sa teroristite. A SAZHTO IDVAT U NAS OT USA MR. KERI I MARKITANKATA NEULAND-MAJDANSKA, KAKVO ISKAT, DURZJI SE V PULNA TAJNA. KAKVO SHTE PRAVJAT ZAD GURBA NI? IMAME PRAVO DA ZNAEM - NALI SME SUVERENUT NA VLASTTA,ILI NE

35

Иван

преди 9 години

Направо превърнахте институциите в училища с тези бонуси, хора да ви обесня накратко, бонусите които се отпускат са специално за ГЕРБЕРИТЕ това са отличниците им, а всички останали в учреждението с пръст в уста

34

най- добре

преди 9 години

ги закрий !!1

33

СТРАНДЖАТА

преди 9 години

Моска как е? Оправи ли ***? хахаха ***.

32

тя

преди 9 години

Най- скъпо платените "диспечери" в България!

31

пациент

преди 9 години

РЯДКО СРЕЩАНО ЕДИНОДУШИЕ В КОМЕНТАРИТЕ!

30

лекар

преди 9 години

И ЧЕТИРИМАТА СА НЕЕСТЕСТВЕНО УСМИХНАТИ

29

пациент

преди 9 години

Ако правилно разбирам,то джипи,което е приело да обслужва лицета от снимката предварително знае,че няма да получи бонус,защото пациентите са му с психични отклонения.

28

реформатор

преди 9 години

Реформаторите под реформа разбират ликвидиране на добре действащото.Те са "реформирали",селското ни стопанство,чрез ликвидационни съвети,енергетиката,чрез американските централи,Кремиковци за 1$,БГА Балкан,на цената на един неголям апартамент и т.н. и т.н..Те стриктно спазват задълженията си.За пари продават майка си и бащаси.Днешните са по-алчни от предищните.

27

мед сестра

преди 9 години

До king_for_a_day Такова безконтролно подаряване на финанси създава така необходимата средна класа ,която е с друго мислене в обществото и подкрепяща управляващите работодотели(капиталисти),защото някои от тях лекари са вече едри собственици .Преди 89г лекарите не се водеха работническа класа а служащи и заплатата им не беше космическа но сега с "реформата "бяха обзаведени с пари накуп и то не малко така за лични нужди!

26

king_for_a_day

преди 9 години

23, Мед сестра, абсолютно вярно, благодаря за забележката! Нека перифразирам долния си призив и парите отиват за всички специалисти, които разботят за жълти стотинки в мизерията на държ. ни учреждения (болници, училища и т.н.) - лекари, мед. сестри, фелдшери, санитари. Наистина съжалявам, че ги пропуснах - надявам се когато се говори за лекари, се разбират всички мед. специалисти.

25

Анонимен

преди 9 години

тоя пич не спира да шмърка, чудно ми е как го направиха министърама той мутрата все такива по кръстовищата ги събира

24

турчин

преди 9 години

От 15 год. работят без критерии и им се плаща на калпак. Изписват лекарства с и пращат пациентите на определени аптеки и накрая на месеца въз основа на рецептите им плащат бонуси. Здравеопазването трябва да се управлява с повече държавна намеса. По високи вноски. По високи такси за неосигурените. Забрана на лекари да работят и в държавни и общински здравни заведения и в кабинети. Тотален контрол на разходитев самите болници.

23

пациент

преди 9 години

Ако някой си мисли,че личните лекари вършат нещо друго, освен да изписват рецепти на хронично болните,то се заблуждават твърде много.Много рядко тези "лекари" мерят кръвното налягане и това е всичко.Важното е да вземат потребителската такса без да дават касови бележки.

22

мед сестра

преди 9 години

До king_for_a_day Питам се, защо никъде след 2000г не се говори за мед сестри, а само за лекари,нима те работят сами в болниците,сами си правят назначените дейности и манипулации на болните? Финансовата част от НРД е чудовищно изкривена в частта си за разпределянето на т. нар, пътеки,защото не се спазва формулата 3:2:1, а е 1:1000 .Проверките на касата са за глупости и проформа-запетайки, подписи и други простотии.В крайна сметка всеки работи за пари а не за мерси с шоколадови бонбони.

21

Баш милиционера

преди 9 години

А за народната милиция,най важните у държавата нема ли да има бонусе?Ми кой ще ви варди от Народата либов бе нещастници?Милиционерето са с приоритед за бонуси и привилегии,и да не чувам некой да ми протестира!!!