8

king_for_a_day

преди 9 години

Авторката наистина е опреувеличила височината - този маршрут е около 1000 м, при това не 1000 отвесни метра, а дължината с траверсите. Примерно на този линк имка готина снимка/схема - nytimes/interactive/2015/01/09/sports/el-capitan-2d-image.html?_r=0 (или пишете в търсачката "dawn wall route el cap")3Ташунко, за едно не си прав - какво означава за теб "най-труден маршрут", че цитираш история? Нали се разработват постоянно нови, а този специално май беше комбинация от съществуващи маршрути.

7

BGL 36

преди 9 години

Точно така!! Бъди и ти жив и здрав!!

6

дедо Ташунко

преди 9 години

do BGL36- Развесели ме, момче с пресъхналото си гърло. Не само Augustinner, също така Spaten, Paulanner, Räuber Kneßel dunkel Bier...Всичко е отлично изстудено, няма менте. Да не би да си мюнхенчанин, като мен? Бъди здрав! За сведение на любителите на алпинизма. Ули Щек, швейцарец,катери при -20градуса без осигурително въже и прави смешни всички рекорди преди него. Матерхорн за 52 минути, Гран Жорас за 2 часа и нещо, северната стена на Айгер за 1 час и 50 мин..Невероятен и ненадминат!Бъди здрав!

5

BGL 36

преди 9 години

До дедо Ташунко: Ако сервират Augustiner ще взема и аз да прескоча някой ден до там!

4

дедо Ташунко

преди 9 години

до BLG36 - на 25 април 1945-та англичаните изпращат 318 тежки бомбардировача, всеки с по 6 тона бомби на борда си. Общо 1811 тона се изсипват върху "гнездото на адлера", но нито една не го уцелва. Разрушен е само отстоящия по-долу на 5-6 км Bauernhof на човека, който наричаш "наш". Kehlstein на 1837 м.н.в. си е надокоснат до ден днешен и е превърнат в кръчма, която я посещават поне 1 млн.туристи годишно. Няколко години поред най-редовно си пия по 2-3 бири. За мен най-голям алпинист е Ueli Steck!

3

BGL 36

преди 9 години

До дедо Ташунко: Бре дедо, в тоя балкан, дето викаш, нямаше ли и една резиденция на един наш човек, пък те после от страх я взривиха, да не е се скрил вътре, щото!!

2

дедо Ташунко

преди 9 години

Още преди 11 г. братята Ал. и Томас Хубер, германски катерачи от Berhtesgadenerland, изкачват Ел Капитано за 1 час и 52 минути по възможно най-трудния маршрут на име Zodiak. Нормално за това изкачване е необходим екип от 3 души и трае от 2 до 5 дни. Който се интересува от алпинизъм, нека да влезе в немската Wikipedia и да напише Alexander und Thomas Huber. Г-жа Драгоева е добре да проучи нещата, преди да твърди неверни неща.

1

vkjkj

преди 9 години

Respect!