10

??????????????

преди 9 години

Сигурно го слагат и в ракията бе,мааму стара,много ми се услажда!

9

мъничконазнайващ

преди 9 години

До ВанкатаМононатриевият глутамат се съдържа естествено в морски водорасли и ферментирали соеви продукти и особено в екстракти от дрожди. По-малки количества има и в доматите, гъбите и сиренето Пармезан,но сте в грешка че се е използвал преди 1000 години.Открит е едва през 1908 год. от Кикунае Икеда от Токийски университет.

8

Аз до 5

преди 9 години

А можеш ли да посочиш поне един продукт, който се произвежда промишлено несъдържащ поне няколко "Е"-та?

7

Анонимен

преди 9 години

Нали има световна здравна организация, защо не го забрани?Помня домашните суджуци, които правеше баба ми от провинцията, Бог да я прости. Значи може да бъде вкусно и без да се прибавят разни шменти капели!

6

Анонимен

преди 9 години

Въздухът, който дишаме 24 часа в големия град, е поне 1000 пъти по-вреден от всички Е-та !

5

Ванката

преди 9 години

Мононатриевия глутамат от хилядолетия се ползва в азиатската кухня, а няма статистика населението им да е по-боледуващо. Даже напротив - японците са с най-висока продължителност на живота.

4

Анонимен

преди 9 години

До HiterЧе контрол няма, вярно е, но и сами трябва да внимаваме. Да се четат етикетите, да не купуваме *** тъпкани с Е-та. По възможност да се готви повече храна в къщи, за децата сандвичи, вместо да се ядат полуфабрикати през деня и в училище. Да не се купуват пакетирани храни със завишена трайност. Веднага някой ще каже, че няма свободно време, не е само до това.

3

Коневъд

преди 9 години

Затова яжте само Биохрана, или както е позната на бабите ни "храна"!

2

g

преди 9 години

Мда, сетихте се, това се знае от много години, но не се знае например, че единственния безвреден глутамат се съдържа в специален вид кафеви водорасли...

1

Hiter

преди 9 години

В Б-я няма никакъв контрол по храните. Плъхове ядат толумбички вие за натриев глуатамат ще се притеснявате