19

Анонимен

преди 9 години

Поздравления, отдавна не бях чел толкова смислен материал за БИ. Дано таекуондистите да продължават все така.

18

Конфуций

преди 9 години

Много хубава статия! Хареса ми! Дано всички практикуващи бойни изкуства,а те наистина не са малко в България,не забравят,че победата над врага в себе си не е еднократна победа в единична битка. Това е война,която се води всеки ден,всеки час,всяка минута... Изводът е ясен: постоянствайте! Бъдете упорити! Не се предавайте! Пък накрая,кой знае...може и да спечелите...войната!

17

Семпай

преди 9 години

Пък ние от киокушинкай закусваме с таекуондисти

16

Китаец

преди 9 години

Инструктор по таекуондо съм в Китай. Тук, заради Олимпиадата в Пекин, таекуондо стана най-популярното бойно изкуство и дори се тренира като част от програмата по физическо в училищата. Говорим за олимпийското таекуондо обаче, ITF не е позната като федерация. Ако федерациите се обединят, тогава ще може да говорим за Спортист на годината, но нека поне класираме таекуондист на Олимпийски игри и тогава.

15

Сандо

преди 9 години

тоя го пукаш на един празноглав ММА-ец и ще бъде отново трансформиран ... на създърма обаче

14

Анонимен

преди 9 години

ТРАЛАЛА,ДРЪН-ДРЪН,МНОГО ЯСНО Е ЧЕ 99% ОТ ТРНИРАЩИТЕ ТРЕНИРАТ ДА СЕ БИЯТ,ТОЗ ГИ ГОВОРИ ТЕЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРИКАЗКИ ЕЙ ТЪЙ,КОЛКОТО ДА НЕ ЗАСПИ

13

Mell

преди 9 години

Личи си колко сте на "ти" с бойните изкуства. Приветствам сабоним Красимир Гергинов и очаквам таекуон-до да добие все по-голяма популярност в България. Мога да кажа,че хората занимаващи се с бойни изкуства са съвсем друг клас хора - възпитани,уравновесени,целеустремени,честни,сдържани и успешни в живота. Дай боже повече такива личности в нашата държава!

12

Naaaaa

преди 9 години

platena statiq abc iskat da razvivat kick boksa sega kato precakaha taekwondoto)))))

11

Анонимен

преди 9 години

до 10Човече, не може да огряваш навсякъде колкото и да си добър за да защитаваш слабите(да не умрат от глад в случая). Точно това искаше да внуши и ИП МАН, когато каза на приятелят си да не се забърква в глупости за единият ориз....

10

Елемаг

преди 9 години

Абе ***?Вече и платените статии ли трябва да възхваляваме?Колко време си давате така?И що триете истини?

9

Анонимен

преди 9 години

до 8Ми той и бокса е изкуство. Братята Кличко са философи в мисленето си за бокса, за противниците. Никога не са подценявали съперник. НИКОГА!

8

бойното изкуство

преди 9 години

не спорт , не случайна е думата "Изкуство" !това е начин на мислене , състояние на Духа , това не е бой с юмруци и ритници!

7

Анонимен

преди 9 години

Агресията отшумява с течение на тренировките. Човек поумнява и започва да търси навътре .

6

Анонимен

преди 9 години

5,Ами този твой учител по Винг-чун значи няма нищо общо с идеята за този стил. По-добре да беше си наела Дони Йен в ролята на ИП МАН.))) Най-добрият учител, макар и актьор.

5

Всъщност,

преди 9 години

у мен се породи агресия, но аз учих вин-чун чрез доста агресивен треньор. Дали човен ще развие агресивност, зависи от самия него, това е личн избор. Учителят дава пример. Не всеки е подходящ за учител. Не съжалявам. Мога да се защитавам и това не един път ме е предпазвало от беди. От друга страна, аз излъчвах провокация. Сега бих учила друго бойно изкуство, и то не за самозащита, а за каляване на духа и мисълта. Самозащитата ства още с мисълта. Уважавам много идеята на таекуондото.

4

Шаран -БГ

преди 9 години

Дрън, дрън, ярина. Хубава статия за хубави, добри хора. НО...... едно голямо НО...и още едно !!Защо всички спецове се водят на списък и на отчет в МВР? Защо има операции на МВР, в които тези хора се използват? Защото те са потенциални убийци и могат да утрепят човека с два пръста , дето се казва ! Също са използвани и от разузнавателните служби. Борци, боксьори тоже. Това горе е нежно погалване на човешкото незнание и агитация за привличане на нови последователи!

3

Анонимен

преди 9 години

Г-н Гергинов, чест и почитания. Разсъждавате наистина като човек професионалист в областта. Докато ви четях се сетих за най-великият филм за бойни изкуства "ИП МАН" 2008-*** година и по-точно за философията за бойните изкуства на самият човек Ип Ман в ролята на Дони Йен.Който не го е гледал филма да го гледа още сега. Това е филм-шедьовър!

2

Каратека

преди 9 години

Хубав материал, за хубави хора с хубава цел. Поздрави и продължавайте!

1

СТРАНДЖАТА

преди 9 години

Не си прави враг в себе си и няма да ти се наложи да го побеждаваш. Всички духовни учения на това учат.