29

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 21A znaesh li, kolko leko sliza i izkachva stulbite na dosta dulbokija podlez vuzrasten chovek na 80 godini ????? Bez eskalator. Ta mozje bi zatova e i postavena peshehodnata pateka otgore. A kolko chesto asansjorite ne rabortjat, Vchera naprimer i az sportuvah s vuztorg, izkachvaiki na 75 godini 25-te stupala ot podleza na metrostantsija 'Kubrat' (prednata predi "Nadezjda"), zashtoto asansjorut ne raboteshe, koeto vprochem mu e obichajnoto sastojanie. Taka che...

28

Анонимен

преди 9 години

До до 21Ami takiva sa podlezite, i ti ne bi minal, ili pusnal majka si da mine v ekskrementite, koito takiva kato teb ostavjate tam.

27

Онанимен

преди 9 години

Наистина в България пешеходците пресичат като глухи и слепи. На червен светофар се стои, докато светне за теб зелено. Където и да пресича пешеходеца, ако шофьора кара с до 50 км., ще спре безпроблемно. От тук идва и проблема: шофьорите карат като обезумели по улиците. 70, 90 км./ч. и повече са нищо за тях, докато не се наложи да спрат внезапно. Тук отново вината е в шофьора и няма общо със заобикалящата го среда.

26

до веско

преди 9 години

A, посмали малко! какво убийство, какви права на пешеходец те гонят? Tова да не ти е учебна дискусия в час по философия? и какви са тези глупости, че в Eвропа всеки пресичал както му падне? То да не е наше село? Напротив, ЛИЧНО съм виждал в Швейцария как полицаи с АВТОМАТИ идват и те глобяват СОЛЕНО за неправилно пресичане, а хората стоят и чакат на червен светофар без да минава нито една кола! Дисциплина, ред и правила. Няма оправдаване, тук все едно някой да се сърди на гравитацията!

25

дамн

преди 9 години

"Пешеходец на 80 г. загина, блъсна кола на метри от пешеходна пътека" - това е реалното заглавие. Другото е пропаганда

24

Веско Топалов

преди 9 години

До Онанимен (коментар 26)Именно.А там дори има 2 метра велосипедна алея и пешеходецът първо нея е пресякъл, така че не се е появил "изведнъж" пред автомобила. Убиецът си е бъркал в дупките.

23

Веско Топалов

преди 9 години

25 коментара досега, от които половината, а именно коментари 3, 4, 7, 14, 16, 17, 18, 19, 22, 23, 24, 25, оправдават убийството и отнемането правата на пешеходеца...

22

Онанимен

преди 9 години

По европейското законодателство пешеходец може да пресече навсякъде. Именно за това идва и задължението, което всеки шофьор учи дори в България: когато пешеходец доближи края на тротоара, шофьофър е длъжен да намали с готовност да спре.Не търсете оправдание за селяка, който се е засилил и не е могъл да спре.

21

Анонимен

преди 9 години

не се научиха да пресичат овчата мисъл... после шофьорите все това онова.

20

до 21

преди 9 години

и какво като има подлез? бай *** ползва подлези само в крайна нужда..или за голяма и малка нужда..

19

Анонимен

преди 9 години

шофьор съм, но ходя и пеша. когато пресичам, винаги МИСЛЯ за поледица или сняг/дъжд, понеже се спира по-трудно, гледам за блондинки, говорещи по телефон, докато карат. когато съм в малка уличка АЗ давам път на шофьори, за да не правят задръстване при завиване, съобразявам се и с видимостта на микробуси, даващи на заден. не знам какви овце и *** живеят в градовете ни, от кои села се наблъскаха, но пътното платно не е селски мегдан до хоремага! а за съжаление същите *** се качват по колите!

18

Анонимен

преди 9 години

Колата е блъснала двамата на метри от пешеходна пътека...на метри означава незаконно, неправилно, неразрешено пресичане...тълкувайте го както си искате.

17

Анонимен

преди 9 години

до ss, и на ломско има подлез точно под въпросната пешеходна пътека на която блъснаха хората.

16

ss

преди 9 години

Пътен инцидент се случи и на бул. "Цариградско шосе". 54-годишен мъж е блъснат на бул. Цариградско шосе, докато се опитвал да пресече платното в района на хотел Плиска". от години съм извън София но там нямаше ли подлез и мрежа между платната против ***?

15

ОМГ

преди 9 години

Как всички смятате че се спира 1 тон желязо па макар и с 40 колкото е ограничението в зоната . По цялото ломско се пресича като все едно на са си на село . жалко за човека наистина , но за 5-10метра спестени пешне сизаслужава. и нз защо коментирате за пешеходна ,като става дума за до пшеходна пътека, там правилата са ясни ок

14

Анонимен

преди 9 години

Вдигането на ръка е елементарен жест, които привлича вниманието на шофьорите, които по някаква причина са се разсеяли. Не мога да разбера какво толкова им пречи на пешеходците да вдигнат ръка и да подскажат на шофьора, че искат да пресекат.Трябва да се направи акция "Вдигни ръка и чак след това пресечи". Тогава инцидентите с пешеходците ще намалеят 10-кратно.

13

ОМГ

преди 9 години

Жалко за човека, лека му пръст! Знам че за починалите хубаво или нищо но защо по дяволите е пресичал "на метри от пешеходна пътека" . На същото място преди година една бабка тъй тръгна да пресича , успях да спра навреме, но зад мен шофьорът не успя. Добре че бабата тъкмосе махна отпредницата ми. Докога пешеходците ще мислят, че са богопомазани и имат само права. Значи ок на пешеходната имат право пешеходцитено самов маркираната зона, обвиняватеводача но забележете пише наметри.

12

Анонимен

преди 9 години

Освен всичко пешеходните пътеки са ЕСТЕСТВЕНОПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ТРОТОАРИТЕ за онези шофьори, които не са прочели дефинициите. И отдруга страна на пешеходци, които пресичат като дивеч на околовръстното 20 лв глоба са им малко. Жалко, че колкото и време да имаме все бързаме за някъде...

11

Жорката

преди 9 години

Преди да навлезе на пътното платно пешеходецът ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да даде знак с напречно вдигната ръка. Няма значение дали е на пешеходна пътека или не. Освен това на пешеходна пътека се спира когато пешеходецът Е СТЪПИЛ НА НЕЯ, а не когато стои безучастно отстрани и си гледа в краката.

10

Монтана

преди 9 години

Тиа софета не разбраха ли ,че като се прибирам от Михайловград и като мина завоите преди Костинброд после гаааааазззз и така до кръговото след Надежда...*** софетата...