11

бай Тъпчо

преди 9 години

Ееее право викаш синко,то един акъл за кво по-напреде бе-виж два повече работа вършат ама то снощи турих лимонада на виното,че много гъсто бе,та сигурно от нея ша е да съм забравил Антоновците ама айде дертовете да ги забравят дано,пък ако и друг съм забравил да са обади да припомни бе,ша го турим в списъкат да му напомним кога да черпи-айде със здраве и таз година добра ще бъде-да знайте!

10

перничанин

преди 9 години

Ех как ми се иска да вляза в парламента с една голяма пернишка сурвачка и да сурвакам всички депутати и то безплатно това заслужават.

9

Честито!

преди 9 години

Бай Тъпчооооо, пропусна Антоновците, бе! И те имат имен ден през януари!Да са живи и здрави всички именници, техните семейства и близките им!Пожелавам им здраве, много успехи, щастие, благополучие и любов, любов, любов!Да бъде наистина весела и благополучна за целия ни народ сурвата 2015 година!Наздраве!

8

Анонимен

преди 9 години

този обичай,както и коледарския ,вече не са същите. комерсиализация.

7

бай Тъпчо

преди 9 години

Айде честита нова година бе,здраве и живот да има,да живейте и остарейте,да гледате внуци и правнуци,да ги ожените,на сватбата хорото да водите и да са сетите,че кво съм ви пожелал-туй е станало а пък Васильовците да са готват и днеска гости да посрещат,да им минава редат,че да иде и на Йордановци,Андоновци и Ивановци пък после и Атанасовци та да речем -Танас гелди и яз гелди и земе та почне си тръгва зимата бе

6

Анонимен

преди 9 години

преди пеехме"Над смълчаните полета" и "Ой, Коледо" и хапвахме свински пържолки и боб с кървавица! а сега пеем джингълбелс и печем коледни пуйки....! егати и нацията! а и куклата барби открадна ролите на всички европейски приказни герои!

5

Васил

преди 9 години

Честит имен ден на всички адаши. Живи и здрави. Нека тази година за всички българи да е по-добра!

4

Анонимен

преди 9 години

Защо нашата църква изравни празниците с католическите, като не сме католици? Аз го знам Василовден след няколко дни...

3

Анонимен

преди 9 години

сурва е! *** сурвакари на всяка възраст на талази, тотално налазиха из града и с мощни ревове и думкане по вратите започнаха да сурвакат наред!

2

Анонимен

преди 9 години

Честито на всички Василовци и да се множи името и бъдете здрави . Сурва , сурва весела година .

1

Анонимен

преди 9 години

na gladen stomah surva godina ne stava