6

Анонимен

преди 9 години

Не един общ учебник по всичкология, г-н министре! А по един предмет - само един учебник по съответния предмет до осми клас. За да не пише в единия учебник, че в България е имало турско робство, а в другия - турско присъствие и пр.

5

миро

преди 9 години

поредния *** купен от частните издатели .а как ще ги контролираш бе ***.пак ли подигравка с българщината

4

ан

преди 9 години

не е в часхубаво е че пита учителите но се бави многомного е забатачено училището и този заедно с оная русата празноглава лобистка нищо няма да направят жалко че ще се загуби още време, а е спешно да се премахнат някои неща и се въведат правила и ако не се спазват да отпадат ученицитеза какво са ни дипломи без покритие и статистика колко сме образованиучебниците са страшни и всичко е смъкнато долу п ри малкитекак не ви е срам да се товарят толкова ,

3

Анонимен

преди 9 години

Какви учебници са ви в главите. Те са само източници, които остаряват, още като са под печат. Важна е програмата на учителя, а ресусите може да са цял списък - не само книги, а и сайтове. Разбира се говоря за ученици в по-горните класове. Още веднъж: Важна е програмата на учителя да е качествена, а не да карат учениците да зубрят от някакви учебници.

2

Шаран -БГ

преди 9 години

Каква е ползата от това, че начело на такова важно за обществото министерство се курдисват все многознайковциш с по дветри висши образования и всеки, за да покаже деятелност и колко голям капацитет е, веднага се юрва да прави някакви изменения да ги наречем "реформи". Ами разтворете един Буквар от 30те години за първо отделение. Колко пъти е покачествен, поблизък до детската психика и поприятен за четене е! Добре! Осъвременете го и го оставете поне 10 години един и същ! Плаща Ви се!

1

Дид

преди 9 години

Всеки ученик учи само с по един учебник за определен учебен предмет,избран от учителя му за учебната година.Целта беше да се създаде конкуренция,а оттам и по-високо качество.Това обаче не се получи по много причини,но главната е,че липсва конкуренция-пазарът е разпределен между отделните издателства като се започне от МОМН,РИО,ДИПКУ,общините,училищата.т.е.почти мафиотизиране.А и учебниците не са кой знае колко различни по качество-всички са еднакво сложни и обемни,децата не разбират написаното.