76

Анонимен

преди 9 години

В разговора Новак е подчертал необходимостта българската страна да издаде в оптимални срокове всички необходими разрешителни за изграждане на морската част на газопровода "Южен поток".Не мисля че има какво още да се каже по въпроса искат ли руснаците да строят или не. Едва ли искат разрешение за строеж, само за да може Путин да си го окачи в рамка на стената.

75

из России

преди 9 години

Не знаю .... чтобы с Вами договориться по газу было время упущено.Хотя я всегда за Болгарию был ,а не за турцию

74

Анонимен

преди 9 години

Проверих в речника, думата хаб (енгл. hub) идва от "хабер си нямам"

73

Прозрял

преди 9 години

Газта ще мине през Гърция защото. първо гърците ще си изберат проруски президент. след това ще прекратят вноските по ЕС кредити. а накрая ще направят референдум и ще излезат от ЕС и евротоКакто каза Путин: гърците са приятели:-)

72

az

преди 9 години

Тая Теменужка от коя магистрала я доведоха?Какво нахалство да кани руския министжр на гости в България.По-добре да си стегне куфара и отлети веднага до Москва!Има ли представа от дипломация?Поредната герберова калинка!

71

Анонимен

преди 9 години

Турците не пропускайте своя независима държава , че не харесват някои

70

дим дири дам

преди 9 години

Дим диридам дам диридам дам дам дамАз ли полудявам или не рабирам ако греша поправете ме.Преди една седмица Не бешели цялото управление на Русия че Южен поток категорично няма да има и но обясняваха колко сме изгубили макар по договор да няма нищо??????????А сега са готови да разгледат връзка на БГ порт е нали тръбата категорично ще е от Турция ама май пак трябва и от там да се мине през България да се мине.Май май се бихме в гърдите та се разкашляхме .Сега май на нас ще ни се молят

69

Мирянин от 218

преди 9 години

Да, Да. Приказката за дядо поп и мандалото научихтели е.

68

Мирянин от 218

преди 9 години

Така е Бойко, като изпусна рибата, сега раци че ручиш.

67

турчин

преди 9 години

Популизям несигурност характерно за нашите политици. Още 25 години ще се влачим на опашката в ЕС.

66

Иван

преди 9 години

Русия няма да се откаже от проекта си с Турция, това е заковано ! Русия няма да харчи пари за втора тръба до Варна ! Следователно, може да се говори само за ХЪБ на база на турската тръба. Но Турция няма да отстъпи защото тя иска да бъде разпределителят, или по-скоро продавачът на газа ! Влакът замина ! Бойко остана на перона да маха с бяла кърпичка , ако има такава !

65

Анонимен

преди 9 години

Nali go biaha spriali, be?!?!

64

Анонимен

преди 9 години

Путин избърза като каза че няма да строи ЮП през България, поредния му провал А сега ще го строи просто защото от тук им е по евтино на руснаците

63

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 89Има и по - просто обяснение, ако са взели по някоя и друга рубла

62

do 83

преди 9 години

Както Стоичков казва, виж ся. Някои страни в ЕС са доста независими от горива като газ, понеже почти цялият им ток се генерира от алтернативни източници. Германия дори, която е огромна индустрия ползва едва 25% газ от Русия. Технологиите се менят и ако има правилните политици, които да ги въведат без просташки надценки, то тогава една страна става енергийно зависима само от слънце, вятър, вода, *** и прочие. Просто в България зелената енергия попадна в ръцете на мафията и за това е скъпа.

61

do 81

преди 9 години

Не съм сигурен, дали няма да има други доставчици. Както написах в 82 коментар, чрез фракинг технологията съм сигурен, че страни с по-големи територии извън ЕС (разбира се) ще се съгласят да го използват, което ще ги направи на доставчици на евтин газ. Дори сега Азербейджан е готова да внася газ.

60

do 74

преди 9 години

Прочети 70 и 71. Идеята на хъба е Русия да не върти просто ей така кранчето, защото ако го направим, няма да има влияние. Хъбът в дългосрочен план осигурява голяма независимост на България и колко по-бързо се реализира, толкова по-добре. Благодарение на фракинга до няколко години ще има много страни, които ще изнасят евтин газ. И целият този газ може да се влива в хъба ни. Не е задължително да е с траби. Може и с кораби. Хъбът просто е стратегически хитър проект за България

59

Анонимен

преди 9 години

Само дето няма други доставчици освен Русия и няма и да има. Което беше и причината за провала на Набуко-няма кой да доставя газ по него. Иначе отдавна щеше да е построен и ЕС да купува от други доставчици. Сега в интерес на САЩ е да прецака Русия като доставчик на ЕС, затова долетяха тримага сенатори. И българите играят важна мръснишка роля в тази игра. Иначе на всеки е ясно, че Русия няма алтернатива като доставчик на газ, освен шистов от Америка, но за това на е необходим газов хъб във Варна

58

do 76

преди 9 години

Да така е. Но Русия е икономически притисната и на нея и трябват пазари. Така че ще е изправена пред избора или да загуби европейският пазар, който изобщо не е малък или да се съгласи на междинен вариант, от който ще има икономическа полза, но няма да има геополитическа, разбира се. Всичко зависи от Русия, дали ще продължава да се дърпа или ще преговаря и тогава ще си спаси и рублата от катастрофа. Ще изчакаме, ще видим.

57

от 71

преди 9 години

С газовият хъб, Русия няма да има лост за политически натиск. Тя ще е само един от няколко доставчици и като такъв ще бъде принудена да е конкурентноспособна. *** пазарен принцип! Това е ествествено в интерес както на България, така и на ЕС. Русия също има интерес от този проект, защото както виждате руската икономика е клекнала и има нужда от купувачи на газ. По този начин ще може да си осигури европейски пазар без Южен Поток. Ако рашките включат разума си, то тогава ще се съгласят!