44

Ясно като бял ден

преди 9 години

През 2007 г. в Гърция фалираха частните осигурителни фондове. Държавните и ведомствените бяха здрави. Тогава правителството извади пари от здравите държавни и ведомствени, увеличи пенсионната възраст и намали с 1/3 пенсионните суми, за да капитализара фалиралите частни фондове.Сега става ясно, че в България в 2014 е фалирал Държавния пенсионен фонд, правителството иска да изземе парите от частните и да капитализира държавния в съчетание с намаляване на пенсионните суми и увеличаване на възраста

43

Анонимен

преди 9 години

протестите са организиране от фондовете,за да не им секне печалбата и вероятно от тези с големите заплати,които се надяват от частния фонд да им се увеличи още повече и без това голямата пенсия......а защо питам аз,когато се индексират пенсиите....малките пенсии се вдигат с 3 лева ,а големите със 100 примерно и така се получават крайно несправедливи разлики....докато този маханизъм съществува,за мен България е държава собственост на шепа хора....и затова нека се краде и какво ли не още поголовно

42

койчо

преди 9 години

Защо, след като допълнителното осигуряване щеше да осигурява допълнителен доход над основната пенсия, сега се оказва че тя ще се намаля с "около 28 процента"? Втората пенсия вече не е допълнителен доход над основната а щяла да я допълва?!?!?! Преди време съвсем друго приказвахте ИЗМАМНИ НАГЛЕЦИ!!! НЕ ВИ ЛИ ПИСНА ДА НИ ПРАВИТЕ НА ***!!!

41

Анонимен

преди 9 години

ама защо плачете толкова форумници...никой не ви е сложил вилата на врата....стойте си в частните фондове като не ви изнася....само да не се случи така,че да ви оберат парите като в КТБ или пък да се случи така примерно ,че при равни условия други условия,този който взема пенсия само от НОИ да вземе по голяма пенсия от този,който си я допълва от частните фондове....при всички случаи фондовете са направени да печелят първо тези ,които са ги създали...а за вложителите там...каквото остане....

40

Анонимен

преди 9 години

Заявлението дойде, след като стана ясно, че по време на нейното управление в НАП - Пловдив е имало сигнали за данъчни нарушения от страна на Кирил Рашков, известен в България като Цар Киро, а в Катуница - като Киро ***.Не очаквайте от мен да си спомня за конкретни проверки или ревизии от 90-те години, каза Стоянова, която от 1991 до 2000-та е зам.-шеф на Данъчното в Пловдив.

39

Фридман

преди 9 години

До Какво казва дяснотоКакво е дясното. Отговорът го е дал идеолога на капитализма и монетаризма- Милтън Фридман.Прехвърлянето на социалното осигуряване върху държавата е дясна политика.Аспектите са много , но ще посоча един от тях. Безработните се конкурират на пазара на труда и така цената на труда пада.Но когато не плащаш за да издържаш безработните , а и по принцип за създаването на човешки ресурс се лишаваш и от това да се появят на пазара на труда и капитализмът рухва.

38

оптимист

преди 9 години

На дясното правителство трябва да му се обясни че ролята на държавата е да определя правилата ,а не да национализира здравните ни вноски,пенсионните ни вноски.Не може да има само 1 здр каса.1 пенсионен фонд без лични партиди.При десният модел хората работят за себе си и отделят за държавата данъци ,При левият работят за държавата и да ОТДЕЛЯТ за себе си нещо колкото да не пукнат от глад.Това е комунизъм.Сега държавата харчи по свое усмотрение 40% от БВП.До 01.06 работим за нея.ДОКОГА???

37

Путев

преди 9 години

Така се плашат фондовете, управлявани от бели фирми. Сега ще видите - по-сериозните от тях ще продадат фонда отново на някаква фиктивна фирмичка с гръмко име, управлявана от социално-слаб я в англия я в люксембург, обаче зад нея ще стои корпулентното тяло на ДП.Ето така се крадат пари.

36

оптимист

преди 9 години

В частния фонд имам партида.В НОИ не .Искат с моите пари да изплащат инвалидни пенсии.Пенсии на държавни служители които не внасят осигуровки..Докога някои ще паразитира върху нас работещите и ще ни казва че ние сме *** и не можем например да си открием сметка в някоя банка и там да внасяме парите си за старост.Ето това е реформа.Взеха ни парите за здраве,вземат ни парите за старост.Продължението-национализация на влоговете ни защото сме *** и спестяваме.а не ги превеждаме в бюджета

35

Анонимен

преди 9 години

sashtata gospoja s hilqdite dalaveri v NAP PLOVDIV, sashtata koqto e kriela dalaverite na CIGANINA KIRO OT KATUNICA !! SASHTATA TAZI SHTE MI PRAVI REFORMI !!BALGARI TOVA LI IZBRAHTE ????? KRADEC DA PRAVI REFORMI BRAVO !

34

Какво казва дясното

преди 9 години

Да има пенсионни осигуровки не е дясно! Какво дясно има в това държавата да ти събира парите, да борави с тях както си иска, а ти да не получиш накрая нищо? Що за дясно е това? Ако искаш да се осигуриш за пенсия, дясното казва осигурявай се ако искаш, ако не искаш недей. При това дясното казва - не в солидарен, а в личен фонд, с лично избрани дружества и в лична партида. Т.е. Менда говори лъжи и глупости.Къде са ни личните партиди? Къде ни е изборът на фондове, правото са се или не се осигурявам

33

Мендо са

преди 9 години

Кое е дясното?Да вземеш на хората парите от пенсии,здравни осигуровки,от влогове?А пък аз мислех че на това му се вика "обир"...

32

Анонимен

преди 9 години

искат да ни откраднат парите по личите сметки в пенсионните фондове

31

БГ

преди 9 години

Чакам решения,чувам само оправдания!

30

citizen

преди 9 години

Нещата са прости - в НОИ няма пари, ако не се вземат спешно няма да могат да се разплащат.И ако сега не успеят, то в близко бъдеще ще се пробват пак.

29

Анонимен

преди 9 години

"отсече Стоянова"НЯМА СТРАШНО - НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ !!!НЕ ВСИЧКИ СМЕ *** ЗА ДА НЕ ПРАВИМ РАЗЛИКА МЕЖДУ "ГОВОРИТЕЛИТЕ" И ТЕЗИ КОИТО НАИСТИНА РЕШАВАТ "НЕЩАТА" ...а за тъпанарите - решаващите не ги виждате В телевизора :)

28

Анонимен

преди 9 години

Значи частния фонд евентуално може да фалира и ти заминават парите на кино, а в НОИ няма лични партиди, всичко отива в общия кюп, откъдето се хранят разни *** ***, които стават все повече и дупката няма дъно... Пак ли трябва да се избира от две злини по-малката и коя е в случая тя?

27

още сме в БГ

преди 9 години

Ама хора, вие пак ли си мислите, че в България има разлика между частно и държавно и между дясно и ляво??!!Дали са в НОИ или са в частни фондове, резултата ще е един и същ - ще ви оберат!!Да не забравяме, че сме в България!

26

мм

преди 9 години

тази тетка не се спря да крадне, данък депозит, сега пенсиите в НО, защото съм имал право на демократичен избор. Аз ако имах право на избор, един лев нямаше да дам на държавните ***, да ме краднат ологарси, политици, военни и друга ***.

25

Анонимен

преди 9 години

До Бай Ставри, Ставри, като не си наясно, защо обиждаш Българите? Обиждай себе си, че не знаеш. Пенсионните фондове нито са частни, нито са на мафията а на вложителите в тях. Тоест на българския народ. Тия фондове носят дивиденти, тоест пари, тия фондове също така се онаследяват. Тоест умрял си, не си доживял за пенсия, но семейството ти ще получи парите. А парите в НОЙ, не носят дивиденти, тях инфлацията ги яде, спонсорират олигархични проекти и ако умреш никой от роднините ти нищо не наследява