36

калинко

преди 9 години

Радане,сляп ли си,че не виждаш,че мижитурката от герп клати не мнозинството,а държавата ни.Къде е отговорността на на реформаторите,май ви нахраниха подобаващо.

35

справедлив

преди 9 години

Обаче се дава правото на личен избор и това всъщност е демократичен подход.НОИ е с ясно поведение .От частните фондове все още няма плащания и никой не може да каже дали няма да абдикират с нелогични обяснения като дойде време да се отчитат.

34

Анонимен

преди 9 години

Ной (на иврит хакодеш נוֹחַ) e старозаветен патриарх, син на Ламех. На 25 годината от Прехода, описан в Библията и Корана е избран от Бога да спаси човечеството и животинския свят на построения по Божие откровение ноев ковчег. Един от великите пророци в исляма. Баща на пенсионната реформа. Осигурявал е само себе си и жената. Интелигентен е бил.

33

nik

преди 9 години

До АнонименАма че то и НОИ е пирамида. Няма лични партиди, а един голям скъсан чувал, в който кой ли не бърка.Аз на пенсия не се и надявам.

32

granatomet

преди 9 години

ало,***, като не искате да ви клатят изтеглете си министритеот правителството, но май не искате,а и господарите няма да позволят

31

Както в САЩ

преди 9 години

"Енрон" - завишаване на печалбите, извънбалансови партньорства и конфликт на интереси в ръководството, инвеститорите се отдръпнаха, акциите се сринаха на практика до нулата, а фирмата обяви най-големия фалит в историята на САЩ с активи от 49 млрд. долара и поне 16.8 млрд. долара задължения. Това унищожи и спестяванията на болшинството служители на компанията, чиито пенсионен фонд е инвестирал предимно в акции на "Енрон", докато ръководството успя да спаси част от средствата си чрез специални пенсионни схеми.

30

Анонимен

преди 9 години

Ами,ако частните фондове се окажат поредните пирамиди..Защо "ако"?

29

Анонимен

преди 9 години

Мента Стоянова да си размърда дебелия, а не само да дава акъл!Защо не оставят хората сами да решат, а ако не подадеш искане за пенсионен фонд, всичко отива в кюпа на фалиралият НОИ!Там ще имате ли партида, ще знаете ли колко пари са ви събрани?Държавата ще ви гарантира толкова колкото гаранциите за банките т.е. МИНИМУМА!!!!Къде изчезна "сребърният фонд", а 1,4 млрд. от резерва на НЗОК?А таван на пенсиите?Защо НОИ не направи отделен фонд за парите за "втора пенсия" , всичко отива в кюпа?

28

пълен ташак

преди 9 години

НОИ ще ни върне при НОЙ

27

ccc

преди 9 години

НОИ идва от Национален Осигурителен Институт, а НОЙ от къде?

26

Анонимен

преди 9 години

то и на телето Бойко мъдите се клатят ама не падат

25

не

преди 9 години

разбирам защо толкова шум за закон, който просто ти дава право на избор. Все едно да имаш нож на масата... от теб зависи дали ще се наръгаш...

24

ggf

преди 9 години

Голяяяма патардия пак. Както вървят нещата със заеми и доизцеждане от където се хване, след 20 години, я има пенсии, я няма.

23

nik

преди 9 години

Не разбирам защо е този вой. Който иска си ги оставя, който иска си ги мести. От цялата тая операция, би трябвало да се получи по голяма конкуренция между фондовете и да спечелим всички.Е, някои шефове на фондове ще им паднат доходите.

22

ЧПФ >50% с активи

преди 9 години

който и край да изберете пак сте прекарани.Важното е да не се стигне до избор (прокарване със закон тази машинация).Ако парите Ви са в НОЙ първо има лимит на сумата за получаване, което ще рече че много от Вас ще загубят. Освен това с парите Ви, сега НОЙ плаща на ромите социални осигуровки. Това е източвне.Ако пък решите да изберете частен фонд, след по-малко от година ще се обезпечат държавните ценни книжа. Тоест частните фондове ще фалират, защото по-закон фонда трябва да изкупува ДЦК.

21

Анонимен

преди 9 години

До 18PRED NARODNOTOA znaete li tochno kakvo iskate ?

20

18PRED NARODNOTO

преди 9 години

DNES 18H PRED NARDONOT SABRANIE DA POKAJEM 4E SME NAROD A NE STADO MARSHA

19

Анонимен

преди 9 години

Predpochitam chastnia pensionen fond. Kasa v koiato niama da barkat romite. v NOI vsichko se topi kato snega na prolet

18

Do Ramadan Kanev

преди 9 години

MNOZINSTVO KOETO E SMAZANO I RAZMAZANO NEMOJE DA BADE KLATENO.

17

Анонимен

преди 9 години

вместо да дрънкате глупости тука просто идете в някой пенсионен фонд и си оставете парите там . аз пък ще си преместя мойте в ной