90

ТЪРСЯ

преди 9 години

Търся името на един от десетте частни пенсионни фонда в България с нисък процент на притежавани държавни ценни книжа. Кой разбира и гледа напред ще разбере за какво иде реч.Още преди три месеца имаше коментари в днес.бг за следващата голяма машинация след КТБ. Става дума за пенсиите. Предупреждавах от много време насам. Скоро държавните ценни книжа ще се обезценят, така, че от сега Ви казвам. Търсет частен пенсионен фонд с минимално количество на притежавани ДЪРЖАВНИ ЦЕННИ КНИЖА.

89

Анонимен

преди 9 години

Имаше едни протестъри, млади, умни, интелегентни, честни и неподкупни, е, само 6.2 милиона лапнаха от Сорос, които протестираха срещу неправдите. Къде си Генов, къде сте останалите, откакто *** се върна започна унищожаването на България. Къде сте красавци, защо мълчите? *** сте вие, национални предатели начело с царвула които се прави на премиер.

88

Анонимен

преди 9 години

Ние от герб Ви взимаме парите от "зелени, сини зони за паркиране", обаче ни е малко, искаме и парите ви за пенсия. После и земедеските земи ще ви вземем.

87

Внимание

преди 9 години

За цялата дандания с НОЙ и вечно не стигащите и пари причината е в не работещи и пенсионирани още от пеленачета и не само ,ако всеки мине на самостоятелна осигурителна сметка цялата истина ще лъсне и за това са виновни всички управлявали до сега България и който се съгласи всички вноски да са в НОЙ се съгласява да бъде солидарен и да покрива пенсиите на всички безделници .............

86

Анонимен

преди 9 години

До реалиста Ама те са си комунисти . Нима 14 годишно членство на др. Борисов в БКП не означава -комунист?Да не говорим за Плевнилиев,Цачева(още в Общ. съвет в Плевен пазят ,топли спомени за нея като Партиен секретар)или физкултурника от ДС,др Цветанов.Топлата вода ли откриваме ?

85

1

преди 9 години

Ама те са едни 8 млрд., а като ги свършат откъде повече? Не се знае колко са сигурни пенсионните фондове, но поне са лични партиди, а в НОИ потъват и се не виждат. Като искат да са в НОИ да запазят партидите и хората няма да са против. Стига с тази уравниловка. То е обратното на социализъм - едни работяти внасят, но потребяват всички!

84

Teo

преди 9 години

Кое не е национализация бе тиквун - да вземеш пари от лична сметка от ЧАСТЕН ФОНД и да ги прехвърлиш в държавен в общата каца??? И за каква конкурентност и избор говориш - какво предлага НОИ изобщо??? :))) Как можеш да сравняваш 6% годишна доходност с 0% или дори с отрицателна ,защото е ясно ,че всичко ще изчезне??? Конкурентност има и сега между самите фондове и можеш да ги сменяш всяка година спрямо резултатите - това е пазарна икономика!

83

реалиста

преди 9 години

Комунистите не си позволяват такива неща, ГЕРБ ще се окажат по големи комунисти. Разсипници. И аз искам да харча пари, които някой друг е спечелил и спестил.

82

Българин1

преди 9 години

Национализация, помощ БСП къде сте, помощ Орешарски помагай, Борисов ни окради помощ!!! ГОЛЕМ СМЕХ ТИ КАЗВАМ

81

Анонимен

преди 9 години

До Анонименизвинявам се до 100 е отправено не до 101

80

Анонимен

преди 9 години

до 101Не разбираш ли , че си написал пълна глупост, да сравняваш 1997 със сега. Тогава се извърши деномиация, ама ти от къде да знеш кое как се казва и защо се прави. А че оттогава 1евро е 1,97 лв. това не е важно...гръмни се.

79

Българин

преди 9 години

Национализация! Каква сензация направиха някои медии на гърба на правителството. Същите тези медии ще извинят ли сега НЕ! Вие които сега разбрахте че няма национализация, сигурно ви е станало много тъжно, на Слави Трифонов също, ОРЕШАРСКИ ОРЕШАРСКИ

78

Анонимен

преди 9 години

Вижте какво пише в саитовете за т.нар. Сребърен фонд, създаден още 2008г. уж, за да се акумулирали пари за бъдещите пенсионери.

77

реалиста

преди 9 години

Изхарчиха 1,5 мрд от НЗОК, не им стигнаха, сега и 8 мрд няма да им стигнат от личните ни пари.

76

Анонимен

преди 9 години

Преди ограбиха, Здравната каса ,сега ще ограбят и и пенсионните фондове. Да не говорим за новите заеми . И стотинка от тях няма да бъдат дадени за развитие на някой отрасъл на икономиката, и откриване на нови работни места . Разчитат на тези дето са гласували ,за тях.И ще ги натътрузят. А те нали са ,ентелегентни! Колко му е, да ги метнат! И после рев, рев -комунистие !! Сякаш Тиквата и шайката му са членували в ,,легионите ,, а не в БКП. Егати лъжите , егати наглостта !

75

Анонимен

преди 9 години

Точно така Една, и затова искаме да си имаме нашенски си сметки, дето са си мои а не солидарни. Айде като защитавш Бойко да си на ясно, че той иска солидарно да ми взиме онова, което са си мои спестяванияза пенсия. Утре така ще ти вземе депозита, а по комунистически и къщата, колата, нивичката и всичко което се сети, щото има дупка в бюджета. Като си гласувала за дясно, защо защитаваш комунистически мерки? Налисте антикомунисти, защо го защитавате?

74

Анонимен

преди 9 години

Герб е новото БКП от 1945...честито

73

Осигурен

преди 9 години

След като ще дават възможност на хората сами да избират къде да се осигуряват допълнитено, защо не премахнатат задължителното осигуряване особено здравното. Аз например не желая да се осигурявам здравно защото така или иначе за да отидеш на специалист в повечето случаи плащаш, както и престой в болница. Нека направят и осигуряването пожелателно както е в чужбина всеки да се осигурява сам където и колкото поиска. Да ама не!

72

Една

преди 9 години

Някой пак е вдигнал мерника на Борисов! Не може така на едро да се говори и пише за национализация, конфискация и каквото се сетиш !Когато трябва да се възползва от общото, българинът е способен на чудеса, но когато другите погледнат на неговото, като на част от общото, тогава започва вой и кръв ще се лее.Не е ли видно за всички , че принципът на солидарност, залегнал в основата на пенсионната система, неизбежно води до такива катаклизми.

71

Инициативен комитет

преди 9 години

Правя инициатива да напишем официално писмо да партията на Меркел и отворени писма до немските медии с въпроса - мярката с национализацията на пенсионните фондове по заповед от Германия ли идва? Защото ако Меркел е съгласна, това значи чи ще го направи и в обичаната от мен Германия. Искам да знам какво милят консерваторите там. Да пишем на Меркел и немските медии, за да разберем това ли е консервативната политика, това ли е демокрацията и ако не, защо потупват Боко? Да го направим!