274

Анонимен

преди 9 години

Не е истина колко сте ***. Ами направете си собствен пенсионен фонд. Внасяйте си всеки месец вноските в читава небългарска банка и след 20 г.можете да се пенсионирате спокойно..

273

Т

преди 9 години

Проблема е,че дори и да внасяш много, накрая пак ще си с мизерна пенсия, защото ще си отново солидарен с някой, който няма стаж, но ще получи пенсия за възраст например.А обикновено тези,които внасяме на повече не потребяваме нищо.То чисто можеш да вземаш и 2500 и да те осигуряват на всичко,но се питам,дали им минава през главите,че може да имаш кредит за жилище например и да не живееш с тези 2500, с които са те квалифицирали като богат.Пък и детето ти е богато, та и то няма детски.

272

Стария туч

преди 9 години

Неграмотен и нагъл - това е нашия Премиер!Интересно ти Бойко като си бил пожарникар и на други държавни служби, дали си платил и един лев от заплатата си , като осигуровки?Също е интересно , когато си бил с частната си фирма на тавана ли се осигуряваше или на минимума?Така че , не ми реди мъдрости , а погледни нещата в тяхната същност!Провери колко години в Япония след Втората Световна , всички в Япония са взимали еднаква пенсия !Защото скъпи ,това е соц.справедливост при бедност и недоимък!

271

Анонимен

преди 9 години

Ме може ли така Боко ? Да плащаш малко а да искаш много. Ами Боко може ли да крадеш и ограбваш? Да правиш далаверки със зелената енергия, с цветелинка и с какво ли още не? май може , нали ?

270

Dinosaurus

преди 9 години

325, не отива за ББ, а за социалните *** - сива икономика, работодатели, осигуряващи на минимална заплата, здравеопазване за неосигурени здравно, майчински за "многодетни", които започват да раждат докато те самите вземат детски

269

Анонимен

преди 9 години

*** тия пари които давам за тази държава ако ми бяха на влог щях да те купя. 30% от заплатата ми отива за вас хрантутници недни

268

PROSTO

преди 9 години

I DOHODNO- SPRETE DA RABOTITE I STE GIVEETE KATO TEZI KREZOVE, KOITO SAMO KRADAT !

267

странник

преди 9 години

Нормално е пичове....работя във Франция заплата та ми е 1800 евро от нея ми вземат 400 във вид на данъци , и осигуровки ...затова ползвам безплатно медицински услуги , а и котирам за пенсия , която с гаранция няма да е 160 лева ....а в БГ как е отдържат по 20 лева на месец и после искате 500 лева пенсия...няма как да стане....да все пак за по големи отдръжки трябват и по големи заплати ... борете се за заплатите си...

266

***

преди 9 години

Пак псевдореформи! Привилегированите категории си остават! Редовият данъкоплатец пак ще понесе тежестта! Властта в България обслужва хората с привилегии, които станаха половината от работещите в тая държава! Докога?!Няма в Света социална система, която да издържи на това безобразие!!!

265

Анонимен

преди 9 години

Пълни лицемери! По сегашното законодателство българите се осигуряват средно 36,5 години до 63 годишна възраст. Средна продължителност живот в България - 72,8 години. Всеки може да си направи сметката - колко плаща за 36 години, за да взима пенсия в най-добрия случай 10 години. Истината е в безпомощното състояние на управляващите да задържат младите в България. Държавата ни стана застаряваща нация с голяма част *** население, повечето от което не плащат нищо. Престъпниците са политиците!

264

Анонимен

преди 9 години

А какво ще каже Борисов за хората,които са осигурявани на максимален осигурителен доход и заради тавана на пенсиите няма да могат да мземат реалния размер на пенсията до края на живота си? Всеки ден бълва от медиите некомпетентни изказвания.

263

Анонимен

преди 9 години

Пенсионната система:Цял живот пестиш едни пари. Обаче едни хора ти ги държат, ти не може да ги контролираш. Ако преждевременно умреш преди 65 - парите изчезват. Така е сметнато, че да получиш най-много 1/4 от спестеното и то без лихви, даже ако доживееш до 85. Освен това тази система е задължителна.Накратко - това е много нагла измама с участието на държавата.

262

Тръба

преди 9 години

''И сега хлябът не е по 2 лева, а по 1,20.'' 1.20 за 600 грама. Нъл-тъй? Този ''хляб''... хех, не благодаря.

261

Анонимен

преди 9 години

До бокич,бокич Пак мантрите за "малкия и средния бизнес".... Какъв е тоя малък и среден бизнес? Кватрални бакалии, кафета и пунктове за дрехи втора ръка? Това ли е съсипал?

260

Шоп

преди 9 години

До Анонимен 313 Само че пенсиите при мрачния тоталитаризъм бяха не 90, а 50-60 лева. И сега хлябът не е по 2 лева, а по 1,20.

259

sasho

преди 9 години

Защо да не може? 45 години плащаш и после най много 5-6 получаваш или може би трябва 120 години да работиш за да живееш добре 4-5 години като пенсионер?

258

Анонимен

преди 9 години

Aaaaa аз такова,нещо лентички да *** има ли?

257

иво

преди 9 години

Всички криете данъци, кой ви е крив. 2 000000 работещи извън страната, 1 500000 в страната , останалите 4 000 000 са на техен гръб. Няма как да стане без да се работи. Криете данъци, инвестирайте, спестявайте, не чакайте висока пенсия.

256

Инж+

преди 9 години

Тези "реформи" обслужват бившите партийни кадри, военни и милиционери...Дето цял живот тормозиха хората и лежаха на гърба на трудещите се, а сега вземат най-високите пенсии. А колко им е приноса!?

255

Анонимен

преди 9 години

А знае ли някой дали Буда случайно намери ОНЯ договор за който се хвалеше,че бил подписал въпреки Брюксел и щял да осигури много работни места,че тръгнал сега и пенсиите да оправя?