52

Анонимен

преди 9 години

И *** за зеле НЕ става от този комуносоцилистически ***,камо ли политик!

51

Нямам

преди 9 години

Господин министре, ако вдигнете възрастта за пенсиониране - трябва и да осигурите работа на тези предпенсионери, за които, за тяхно недобро, никой не се интересува. Омръзна ми, започнах да се повтарям ...

50

Анонимен

преди 9 години

Ами как да не са мизерни пенсиите бре, Калфа, как? Колко хора се осигуряват на реалните доходи? Какво е направено за да няма "сива" и "черна" икономика?

49

Анонимен

преди 9 години

До тя За калпавия и вълната го знаеш лаф-а....

48

тя

преди 9 години

Как ще има богати , ако няма бедни?Ограбили ограбените.

47

ЛУСТРАЦИЯ!

преди 9 години

Това мързеливо и крадливо ченге от дс,кгб е време да духа супата,а не винаги да е в управлението на клета България...Нали сме вече демократична държава,а само "бивши" *** са на хранилката...?! АБВ е поредния проект на ДС,КГБ и е пълна с мутри!ЛУСТРАЦИЯ!

46

Анонимен

преди 9 години

Тоя турчин Калфа е соц.*** и се пише за социален...Окраде България и още не е в затвора.Червен ***!

45

марш

преди 9 години

кой те бръсне тебе за слива, въздухар

44

турчин

преди 9 години

Много хипотези за големи пенсии това е чист популизъм. Няма специалисти и кураж за пенсионна реформа. Вноската за пенсия трябва да е лична,акумулира се и се ползва от пенсионния фонд като се влага в печеливши дейности. При навършване на определена възраст вноските севъзстановяват на вносителя и от натрупания капитал следствие на инвестицията се плаща на вносителя дивидденти. Но се питам има ли в държавата човек да го въведе.

43

Демос

преди 9 години

Пенсионната система гарантира мизерни пенсии поради некадърни управляващи.За 25 години "преход" по комунистически критерии парламента засмърдя от корупция и липса на държавници.Тия хамелеони затриват държава и народ.

42

изводи

преди 9 години

Простата истина е че който взема - все няма. А който дава - все има.Социализма е система предназначена да направи живота на мързеливите лесен.Солидарност за тях значи - вземи каквото можеш и нищо не давай.Затова всякакви социални придобивки трябва да бъдат забранени и който не работи - не трябва да яде както казва народната мъдрост.

41

от сидни австралия

преди 9 години

АЛООО чакайте бе!Защо гледате само държавата бе!ИМАТЕ СИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПЕНСИОНИ ФОНДОВЕ които са отделно то държавата. ЗАБРАВИХТЕ ЛИ???Получавате пенсия не само от държавата но и от ВАШИЯ ВТОРИ ПЕНСИОНЕН ФОНД!!! Пенсията ви се събира общо!А освен това всяка година получавате и премия по БОНОВИТЕ КНИЖКИ които сте вложили още от 1997. Големите компании печелят но и вие СЪЩО чрез боновите си книжки!!!Съберете си втория пенсионен фонд + боновите книжки+държавната пенсия и няма кво да се оплакват

40

vesko02

преди 9 години

Пенсионната система у нас няма шанс да оцелее.Шепа хора внасяха доскоро нещо ,докато държавата не реши да ги доиздои.Сега нещата лъснаха в целия си блясък.

39

Анонимен

преди 9 години

25 години ДЕГРАДАЦИЯ стигат!!!

38

anonimen

преди 9 години

u4itel sam s 30 g trudov staj,na kolko godini ste se pensioniram

37

Анонимен

преди 9 години

Калфин,не предвиждате ли заедно със синдикатите да принудите най-накрая работодателите да осигуряват работещите на реалните заплати? Щото и до сто години да се работи,при внасяне на осигуровки върху минималната заплата,пенсиите няма да са по-високи от досегашните!До кога ще изплащаме десетките хиляди фалшиви инвалидни пенсии?До кога ще мачкаме родното производство и ще толерираме мноса на европейски ***?Искам да ям криви краставици и яйца от не щастливи кокошки!!!

36

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 39Абе приятел,аз съм инвестирал в себе си толкова време и пари за образование,а ти искаш да ти подаря по-голяма част от тях,само заради това че те е мързяло или докато аз съм учил и като студент ми се е налагало да ям сух хляб със зелева чорба,ти си щракал с пръсти и си си правил кефа,без да мислиш за бъдещето!Солидарност за болните,за хората с увреждания,но не и за мързеливците и некъдърниците!

35

Nikolay

преди 9 години

Васил Василев ,Иван Нейков и Асен Агов са типичните български олигарси!

34

Анонимен

преди 9 години

Как искате да се крминализира не плащането на осигуровки, като най-големите нарушения правят фирмите близки до управниците. Това се оправя само с тояга.

33

оптимист

преди 9 години

Редно е ако внасям пари в пенсионната си сметка например върху 8000 лв/4000 евро/ а друг върху 400 лв .да получвам 20 пъти по голям пенсия.А не както е до сега разликата да е 4 пъти.Определящо трябва да е сумата внесена ,а не възрастта или точките.Аз за 1 месец ще внеса толкова пари колкото друг /с 400 лв заплата/ за 20месеца.Или аз за 2 г ще внеса същите пари като човека на минимална заплата за 40 г стаж. И накрая работи до 65г и получавай пенсия 3-4 г /статистика за мъжете/с разлика 4 пъти мак