7

Православен

преди 9 години

Дионисий Мали, арменски монах от Мала Скития (Добруджа) е пределно точен. ХристовотоРождество е точно в началото на Новата ера. Ирод умира след това. Ами прочетете двата колосални научни труда на Константин Захарян. Има ги в Интернет. Това е научен подвиг на един арменски православен учен. ''Рождественская летопись'' и ''Дорога на Иордан'' - това саимената на двете възхитително точни произведения на родолюбивото сърце на арменеца.

6

Анонимен

преди 9 години

Ирод Велики е починал 4 години пр. н.е., а не 4 века преди това

5

Ошгелдим

преди 9 години

Нема значение кога е живял Ирод,важното е че е построил цял град,за разлика от днешните ,,плашипутаци''

4

Анонимен

преди 9 години

Ирод умира 4г. пр.н.е, по времето на Октавиан Август

3

Анонимен

преди 9 години

Ами има грешка. 4 век Пр.Хр Рим се е изявявал само във войни със съседите на Апенинскиая полуостров -гърци, етруски, семнити.

2

Анонимен

преди 9 години

До anonimenПич, за тия неща трябва да се чете история, а не само да се говори първосигнално. та тук е написано след битка с кого е построен двореца, кой е синът му и така нататък. та царе с име ирод е имало не един, просто в библията са забравили да напишат ;; и така нататък и от там ти идва объркването ама айде . та малко повече ограмотяване.

1

anonimen

преди 9 години

kak taka irod e jivial 400god. predi Hrista,a sina mu -sled rojdestvo Hristovo?ima greshka.Irod triabva da e jivial okolo rojdestvo Hristovo