52

Анонимен

преди 9 години

Тютюнът е вреден за здравето на хората и трябва да се третира като наркотиците. Най са странни протестите на оръжейниците и тютюнопроизводителите. И в двата случая става въпрос за неща които убиват. А колкото до плащането на осигуровки и данъци не може да не плащаш, а да искаш от държавата.

51

essed

преди 9 години

Абе хора недеите да спорите ,отглеждайте това което се търси ... а кое е то ? явно не е тютюна след като няма цена ,кое има цена ...? и да се пуши ;)

50

Земеделец

преди 9 години

Доста добре се аргументирах защо се дотира селското стопанство занимавам се и с рибарство така че не дудни и за това и да и македонците взимат солидни субсидии а за турците да не говорим .Не са ми малко субсидиите просто няма как дасъм конкурентен с гръцкия стопанин който с 5 пъти по малко стопанство взима същата субсидия .

49

До земеделца

преди 9 години

Да бе все субсидиите са проблема. И македонците и турците субсидии взимат нали. Хайде да признаем че гързите били с по големи субсидии. А защоо да не сравнявам строитеството сьс земеделието. И едното е бизнес и другото. Пазарна иконмика. по добрият оцелява. Само че не съм чул строител да реве за държавна помощ. А пък това земеделците само ред съзи ред сополи. Ами индустриалците да не би да имат субсидии и те не. Ами рибарите. Виж животновъдите дори са с по-малко субсидии.

48

Земеделец

преди 9 години

А и да сравняваш сроителство със земеделие е смехотворно освен това гърците изкарват по евтини зеленчуци понеже са субсидирани около 4 пъти по добре от нас тъжно но факт аз ако за моето стопанство получа 30 хил лева гръка взима 100 за подобно по размер стопанство

47

Анонимен

преди 9 години

До До Земеделацахах притрябвали са ми още кимизарници и кутийки в софия хахах строителче умряло от глад тръгнало в чуждата паничка да гледа не с мотика с трактор си ги гледам нивите а ти си гледай замразените пари в тухли и сънувай че продаваш кокошкарници за по 70-100 хил евра :)

46

До Земеделаца

преди 9 години

Ти ако 450 дка с мотика ги обработваш не знам за къде си мой човек. Затова продукцията от Турция, Гърция Полша и т.н.е о ефтина заедно с транспорта до тук. БГ Земеделаца само реве че няма субсидии и че на другите цените били по-ниски. Ами могат хората по ниски цени да докарат докарват ги. А БГ земеделаца и застраховки не си прави и кат падне градушка реве държавата да помогне. Ама мен лично не ме интересува това. На строителството държавата не помага. Ното като падне сняг нито като е 45 градуса

45

Земеделец

преди 9 години

Ей българина е голямо *** от всичко разбира вместо да се вслуша в това което говоря то *** едно си знае значи интересно ми е хора които мотика не са хващали как обясняват н ачовек като мен със 450 дка собствена земя занимаващ се от 15 години със земеделие за какво става на въпрос във бранша :)

44

До псевдо земеделаца

преди 9 години

Не знам с какво земеделие се занимаваш. Но мога да кажа само че замен всички които са в земеделието укриват данъци и надписват разходи. да не говорим за нелегалните бензиностанции, кражбите на ДДС и всичко останало. За голямо съжаление всичко в тази държава се креи на около 100-200хиляди човека които си плащат реалните осигуровки на пълен работен ден и реална заплата. Всички останали са крадливо племе. После обаче всички са готови да реват за болнична помощ полиция пожарна пътища и кво ли още не

43

fermer

преди 9 години

съгласен съм нека се произвежда нещо полезно но май някой иска да не се произвежда нищо ИСТИНАТА Е че трябва да се обединим срещу крадците а не те да ни разделят и да ни настройват едни срещу други.

42

fermer

преди 9 години

тази политика е грешна драги зрители тя няма да навреди на малцинствата занимаващи се с тютюн а ще им помогне да се ориентират в други сектори с по малко мизерия и повече париа България- ще загуби 1 ,2 милиарда , а докато ни занимават с тези и подобни щуротии някой пак ще е откраднал 2,3 милиарда от някоя банка но нищо важно е да си втълпим че сме победили нищо че сме паднали 5 на 0

41

дора

преди 9 години

тютюнът е вредно вещество. да се садят боб и картофи.

40

мишо

преди 9 години

Цигарите са вредни и тютюнопушенето ни трови.

39

Анонимен

преди 9 години

Голямо земеделие голямо нещо . В магазините всички плодове и зеленчуци са от чужбина .

38

Рали1

преди 9 години

До Анонимен 47,"Най-субсидираните производители на тютюн.В 20 компании,част от които свързани,са концентрирани 10% от държавните помощи за сектора.Повече от 15 г.държавният бюджет изплаща субсидии на тютюнопроизводителите,които трябваше да бъдат спрени с влизането на България в ЕС през 2007 г"Статията е от август 2014г.За такива"субсидии"иде реч,въпреки тях хляба не е евтин,плодове и зеленчуци са от внос!Земеделието ни вече е заличено-какво отглеждаме и къде е произведеното,а ние какво ядем!

37

fermer

преди 9 години

нека да пишем истината а не да се заяждаме само, Приходите от акциз от тютюневи изделия през 2012 г. са 1 803.1 млн.лева (6.5% ръст) и формират 44.5% от общите приходи от акцизи приблизително 2 млрд.На големите американски фирми не им се нрави да сме конкурент в производството на тютюн а пък герб си прави PR като казва вижте ние ще накажем дпс и малцинствата това не е ли геноцид срещу един народ да го подтискаш да се чудиш каква ли политика да измислиш за да го разориш.

36

anonimen

преди 9 години

kato ne im iznasia na tutundjiite-da seiat kartofi.

35

до 43

преди 9 години

стига с това лицемерие,безработните може да нямат заплата,но ДОХОДИ ИМАТ-получават наеми,получават пари от чужбина,получават ренти от земи и гори и още поне от 10 места имат доходи,така,че не ми реви за тези търтеи,нямали работа,ама не я и търсят

34

Рали1

преди 9 години

"Кметът на с.Долно Осеново Бисер Сегменов разказа,че още сега в договорите описват фирмите за 8.60 лв.за първо качество,второ качество 5.60 лв.и трето 2.20 лв.Въпреки ниската цена хората от региона продължават да отглеждат тютюн,тъй като не виждат друга алтернатива."БНТ,април 2014!Колко са сключили договори за ризкупуване на продукцията и на каква цена?ГЕРБ отстъпи пред корпорацията ДПС,не пред производителите!

33

Анонимен

преди 9 години

Гледай как издребнява въпроса е принципен навсякъде по света земеделието се субсидира и е облекчено и отново не се аргументираш освен това житни и технически култури основно се произвеждат в българия както много други хранителни продукти ако нашето земеделие бъде заличено ще се разчита на 100% внос което означава че мизерната ти заплата или печалбица няма да ти стигне да си купиш 15 хляба :)