40

оцеляваща българка

преди 9 години

1.ТЕЗИ МОМИЧЕТА ПОД ВЛИЯНИЕ НА АЛКОХОЛ ЛИ СА БИЛИ ИЛИ ДРУСАНИ?КАКВО БАЛАМОСВАТЕ ХОРАТА....ОТГОВОРНОСТТА НА РОДИТЕЛИТЕ КЪДЕ Е?2.ДА СИ ПЛАТЯТ СМЕТКАТА-КАК ,ТОВА ДА СЕ ИЗМИСЛИ!НО ДА СИ ПЛАТЯТ!ТАКА ТРЯБВА ДА СЕ ПРОЦЕДИРА!

39

Генерал-ефрейтор Али

преди 9 години

Когато племето стане народ, и бантустанът ще стане държава!

38

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 44Не ти е вярна сметката! Пропуснал си комисионната и затова цените ти стават като за внедрени космически технологии...

37

Бре

преди 9 години

И да не е работата в парите, не е ли по-страшен моралния разпад на хората?

36

Анонимен

преди 9 години

Сравнявам цените на уличните лампи и се оказва, че са БИ-ксенонови системи при това 2 пъти по-скъпи от тези на автомобил! Убеден съм че шофьорите понятие си нямат колко струват фаровете им, а там също трябва да са издържливи и на открито... Стъклото явно е Carl Zeiss или LEICA та прави работата, понеже ако 72 автомобила ми светнат, ще се видя като на рентген, но пък са 2 пъти по-евтини от цената на уличните лампи... Доматите или колците - кое да изям първо?

35

Анонимен

преди 9 години

Пълнолетната - в затвора, а на останалите бащите им да плащат щетите с месечни вноски десетилетия напред!

34

Анонимен

преди 9 години

До не сингорко на дъщеряти....дано нямаш такава

33

мда

преди 9 години

Пиша втори коментар относно цената на уличните осветители. Цената е реална и говоря за осветителното тяло само. Проектирали сме не едно улично осветление на много места. Относно коментарите че не са изкубнали кабелите и изпочупили стълбовете - тях не ги включвам в цената, както и труда за монтажа. Уличните осветители са по 70 вата до към 250 вата в зависимост от нуждите на мястото (не е нощна лампа). Рефлекторите и стъклото са специални. за електрониката в самото тяло няма да говоря. лещите също

32

Анонимен

преди 9 години

Да, уважаеми- така е! Тапицерията на седалките в градски транспорт е по 2000$ кв.м. понеже е обществено ползване и пак: слагане, амортизация, инвентаризация, та цената отива като масажно кресло Rexton! Пейките в парка и те са на цена водно легло, а светофарите- като "Сваровски"! Цветята по градинките са слагани от ландшафтни коафьори, а *** чистачки по улиците взимат заплата като депутати! Ако надраскам със спрей вратата - боядисвам сградата... Изпона$рате се!

31

Коко

преди 9 години

Мама и тате да платят!!!Ако НЕ, акт, НАП, съдия изпълнител, това е пътя да станем нормална държава! По другите държави са по-големи диваци от нас, но ги управляват умни хора и закона се прилага!!!

30

Анонимен

преди 9 години

По кое време на денонощието се е случило?Ако е било през нощта, са нужни и много строги санкции по отношение на родителите на 14-годишната.

29

do 31

преди 9 години

Добре, хайде вземи едно осветително тяло от магазина и го сложи на улицата и изчакай да се извъртят сезоните! После пак ще си говорим. 400 лева на лампа е реална цена! Това е УЛИЧНА ЛАМПА, не нощтна лампа от ИКЕА! Един полюлей струва над 100 лева. Ето един линк да сравниш цените lampi-osvetlenie/. Все пак крушката, която е вътре не е 40 или 60 вата, нали трябва да осветява улицата. Не разбирам, що за хора сте. Информирайте се!

28

Да платят щетите!

преди 9 години

Да не се размине само с порицание!Ако е нужно, дори да се направят промени в законодателството - това може да стане бързо.Щом като са непълнолетни, през ваканциите ще отработват определен брой часове дотогава, докато изплатят тези 30 000 плюс глобата за вандализъм и хулиганство. Хора на възраст 14-18 г. са вече достатъчно пораснали, за да метат алеите, да мият обществените тоалетни и подовете на обществени зали.Това ще има по-голям възпитателен ефект, отколкото ако родителите им платят щетите

27

Анонимен

преди 9 години

Транспорт и труд на хората е 20-30лв. надник и колкото сложат за 10 часов работен ден- не се издавайте, колко сте наивни! В тея фирми дето взимат общинските конкурси повече не дават и работниците са от близките села, където и без това няма работа, та са готови и **(? да правят на шефа си! КРУШКА И ГЛОБУС има да се потите да ги изкарате 400лв. сравнете ги с пералня, телевизор, готварска печка, а там транспорта е БЕЗПЛАТЕН!!! Престарахте се с фантазиите- сякаш няма магазини за осветителни тела...

26

до 25

преди 9 години

Българниът като цяло си е ***! Комунизъмът е виновен, че вкара селяните насилствено в градовете и ги натика в блокове. Сега се чудим как да санираме един блок и как да съберем асансьорните такси, понеже някои не ползват асансьор, а други нямат покриви.

25

do 25

преди 9 години

Прекалено близо са до Русия. Мйечещият им акцент го потвърждава.

24

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 3Nedej taka, otkoga majka ti i dushterja ti stanaha ruskini. Vsichki znajat, che i dvete - i durtata i puberkata sa pijanitsi i prostitutki, no che sa ruskini, nikoj ne znaeshe. Ai bashta ti ne znae, che ti puk si mangasur .

23

Анонимен

преди 9 години

17, и какво викаш - счупили крушките, отскубнали всички кабели и накрая пречупили и съборили всички стълбове. Ега.ти амазонките

22

do 7

преди 9 години

Това е улична лампа, колко искаш да струва? На кой свят живееш? Това да не са крушки вързани за жица?! Нали стъклото трябва да издържа на студ и на сняг и на жеги. Нали има и дизайн в тях, че да са хубави. 400 лв е нищо, защото една улична лампа в Германия струва над 2000 ЕВРО. Ама понякога не знам наистина на кой свят живеят хора като теб. Освен това в цената ще сметнат и трудът на хората, които ще ги монтират и техниката, която ще се използва.

21

Анонимен

преди 9 години

Еми ето го отговорът. Манталитет на дивак, ценностна система на кофа за ***.