77

АЗ

преди 9 години

имам една мечта-задължително гласуване и тогава много неща ще си дойдат на място.

76

seira

преди 9 години

КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ МИНАВА, ТОЛКОВА ПО-СЛОЖНИ И НЕРАЗРЕШИМИ СЕ ОКАЗВАТ НАТРУПАЛИТЕ СЕ ПРОБЛЕМИ, КОИТО СА РЕЗУЛТАТ ОТ АНТИНАРОДНИТЕ СЪЩНОСТ И ДЕЙСТВИЯ НА "ВЪРХУШКАТА" - "СТАДО ***", ВЗЕЛИ СЕ НА СЕРИОЗНО!ПРОТИВОРЕЧИЯТА В ЕДИН МОМЕНТ ЩЕ ЕСКАЛИРАТ, ОБСТАНОВКАТА ЩЕ СЕ РАДИКАЛИЗИРА И СБЛЪСЪКА МЕЖДУ НАРОДА И ГОСПОДА "ДРУГАРИТЕ" ЩЕ СЕ ОКАЖЕ НЕИЗБЕЖЕН!!!ИЗХОДЪТ Е ЕДИН:136 ГОДИНИ СТИГАТ!ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДА!!!

75

seira

преди 9 години

ТАА ... ЗА "УЖ ДЕМОКРАЦИЯТА"... ИЛИ С ДРУГИ ДУМИ "ДЕМОКРАЦИЯ ПО БЪЛГАРСКИ":ДЕМОКРАЦИЯ ИМАМЕ ТОГАВА, КОГАТО "НА ВЛАСТ" СА БОЛШИНСТВОТО ОТ ИМАЩИТЕ ПРАВО НА ГЛАС.РЕСПЕКТИВНО СЕГАШНИЯ ПАРЛАМЕНТ НА ПРАКТИКА НЯМА ПРЕДСТАВИТЕЛНИ ФУНКЦИИ, ТОЙ НЕ Е ЛЕГИТИМЕН.ЗА ДА БЪДЕ ЛЕГИТИМЕН, УПРАВЛЯВАЩОТО МНОЗИНСТВО, ФОРМИРАНО В НЕГО ТРЯБВА ДА ИМА МИНИМУМ 121 ГЛАСА, СЪОТВЕТСТВАЩИ НА МИНИМУМ 50 + 1% ОТ ИМАЩИТЕ ПРАВО НА ГЛАС!!!НАЗДРАВЕ!!!

74

да

преди 9 години

Електронното гласуване му е майката.

73

12

преди 9 години

Червените *** пощуряха. Задължителното гласуване ще ги прати на границата за влизане в парламента, заедно с турските им побратими. Това означава, че задължителното гласуване е добро.

72

Фен

преди 9 години

До оптимистНай важното е да се премахнат субсидиите и имунитета .Тогава няма да има желаещи за парламента.

71

До ИСТ

преди 9 години

Ти от небето ли падаш бе, майна?!Живеем в постСОЦИАЛИСТИЧЕСКИ период. Стереотипите, изградени по времето на соца, няма как да бъдат преодолени бързо и лесно. Все още много хора вярват, че колкото някой е по-*** и примитивен, толкова е по-благонадежден и правоимащ, а интелигентните са по презумпция виновни, непълноценни, неблагонадеждни!Иначе, подкрепям твоето предложение, ама кой да ни чуе? Малограмотният и зависим от социални помощи гласоподавател е най-удобен. Неудобни са мислещите!

70

До между другото

преди 9 години

Не си наясно - патриотизма и национализма винаги са били тайно или явно критикувани от комунистите. Сигурно си млад, но аз имам спомени. Те бяха и сега са за интернационализъм, общо световно правителство. Делят се на 2 вида - троцкисти и сталинисти. Сталинизма първо стои зад развитие и индустриялизация и после глобализиране на света. Троцкистите казват - направо от феодално общество може да се скочи, давайте да глобализираме. Последните отдавна победиха и у нас и на запад, затова се обединиха и се появи Горбачов. Затова Бокова е шеф на Юнеско, Сталинка еврокомисар и т.н. Сега се наричат демо

69

До ИСТ

преди 9 години

Ти от небето ли падаш, бе, майна?Стереотипи се създават и в привичките, и в мисленето. Живеем в постсоциалистически период- няма как да стане така, че изведнъж да се преодолеят стереотипите, изградени по времето на соца. Според тези стереотипи, колкото по-*** и примитивен е някой, толкова е по-благонадежден и ценен от интелигентния човек, който пък по презумпция се приема за неблагонадежден!И най-важното: Създадените блага някой ги преразпределя така, че примитивът да бъде облагодетелстван!

68

оптимист

преди 9 години

5 млн гласуват Х 1лв за глас =60 млн за год за партиите.=240 млн за 4 год После премахват задължителното гласуване и започват покупката на гласове и пак на власт.Умиране има отърване няма.Пак същите мутри в парламента..По справедливо е задължително +преференциално подреждане на листите.Пускаш глас ЗА...и Един глас Против някого които не искаш да бъде в парламента.Задължително само 21-65 г + мин средно образование +ел гласуване само в секция.в бг.Над 65г и 18-21г гласуване с предварителна регис

67

между другото

преди 9 години

А член 1 от КнРБ,кога ще връщате бе другари,не можахте да построите демокрацията,и затова пак ще връщате комунизма,да последното убежище скривалище на комунистите е в национализма-патриотизма,фактите го доказват,излиза че само дпс е с демократична насоченост,всички останали си искат комунизма какъв позор след 25г.,ужас...

66

Някой си

преди 9 години

Европа осигурява пари за гладните, за да мируват и да не се вдигат на бунт. По-добре би било да организира работа и смислено съществуване за повечето хора. Иначе, тези които дават всъщност от себе си и са повече, могат да се вдигнат на бунт.

65

Анонимен

преди 9 години

Има смисъл хората да гласуват понеже всички имат претенции, но не поемат отговорност! Освен с бюлетина, в едно гражданско общество, другият начин е сам да се кандидатираш.В БГ има какви ли не - националисти, които искат да дупчат Добруджа и да продават земя на чужденци и националисти които не искат. Има българи, има турци. Има про-ЕС има анти ЕС, има про НАТО има анти НАТО. Има ***, глобалисти, русофоби, русофили, зелени, монархисти, мутри, всякакви ..Ако нищо не се доближава до визията ти - направи си платформа за какво си и кандидатирай се сам! Поеми отговорност! Ако не искаш,

64

до 87

преди 9 години

Нищо не пречи и това да правим. Разсейваме се с важни неща, които не пречат на другите. Светът не спира да се върти само заради едно две неща.

63

do 77

преди 9 години

И в Швейцария е така- по пощата

62

мнение

преди 9 години

задължителното гласуване може да се въведе само за определен период, напр. 2-5 год., за изчистване на мъртвите души от списъците, а за това не е необходимо Велико народно събрание

61

vesko02

преди 9 години

Все пак с нещо трябва да се разсейваме,че току виж сме решили да возим политиците в кофи за ***.

60

Анонимен

преди 9 години

Това е абсурдно. Партиите, които толкова отвратиха избирателя, че го отказаха да гласува, сега искат да си решат проблема, като го накарат насила да гласува. Май не сме далече от времето, когато ще гласуват избирателите да се водят до урните с белезници.

59

До Анонимен 68

преди 9 години

Забравих да добява че, всеки има номер на гласоподавател, който трябва да впише във формуляра. Така че, никой няма да отвори плика и да прочете името му, но все, пак, специалната комисия, която брои гласувалите от къщи, маркира номера че е гласувал. Предполагам че са го организирали както трябва. Дори да има някакво изтичане на информация кой за кого е гласувал - голяма работа. тези които ходят да гласуват пък, даже не го правят в кабини, а в една голяма обща стая, рафт/дълга маса край всички стени, където често вместо химикалки има закачени моливи на връзка и никой не придиря и не прави въп

58

ИСТ

преди 9 години

Да добавя към точка 7Избирателните списъци да се правят от НОИ- да гласуват само здравно осигурените граждани на България. Неосигурените живеят на гърба на работещите, като им определят живота и бъдещето. Не е нормално неграмотните да имат глас като на лекари, инженери и икономисти.