34

Анонимен

преди 9 години

До ПетърБуран беше изстрелян през 1986 или 1987 година. Летя около Земята в автоматичен режим без хора на борда. Приземи се сам на голяма писта, воден от бордовия си компютър. Глупостите май ги пишеш ти?

33

Петър

преди 9 години

До Илиан ДимитровЗащо пишеш глупости? "Буран" така и не е изстрелван НИКОГА! Само е пускан от самолет да се тества кацането на писта. После дойде перестройката... :-)

32

специалист

преди 9 години

Американската техника е ***! Съвсем скоро новият кораб ще гръмне заедно с хората на него.

31

Ghost

преди 9 години

Само на мен ли тая ракета ми прилича на летяща джамия :))))

30

бг

преди 9 години

"Орион"е обратно на земята (водата).

29

Анонимен

преди 9 години

Самия полет е по силно елиптична орбита, колкото да направи няколко обиколки и да се приземи. Само че приземяването даже няма да доближи евентуалните скорости за които се предполага че трябва да издържи. Цялата показна епопея, напомня на изстрелването на "новата" ракета Арес-1 отпреди 5-6 години, съшита от твърдогоривен ускорител останал от програмата за совалката и кух метален макет, вместо втора степен - отчаян опит на НАСА да покаже че "нещата вървят по план" преди да закрият програмата.

28

Анонимен

преди 9 години

Жалката истина, е че хамериканците напракитка изстреляха един полуготов макет, с липсващ приборен отсек, който по идея още се проектира от европейците. Набързо направиха един адаптер и го пуснаха с военната Делта-4, която струва 500 млн. $ и поначало не е предназначена за пилотирани полети. Полетът е чисто показно за пред конгреса, НАСА да си даде вид че "върви по план, дайде още пари".

27

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 37Не вярваме и за това писах, че за експедицията до Марс руснаците ще използват модифицирана "Енергия" с товароподемност около 150 тона. Няма да е 6-местния "Русь", а нещо много по-просторно.

26

Спас

преди 9 години

"А освен това първата степен на ракетата е с двигатели РД-180, които вече отказват да ползват от догодина."Тоест руската материална част си е свършила добре работата, сега остава да видим, какво са сътворили американците!

25

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 34Не. Казвам, че "Русь" ще се приземява точно по същия начин, по който руските станции се прилуняваха навремето.

24

Спас

преди 9 години

"Космическият апарат трябва да се приводни в Тихия океан, на 960 км югозападно от Сан Диего в Калифорния, където ще го чака кораб на американските ВМС, 4 часа и половина след старта."Обикновено го чака цял флот и го търсят 3 дена. Нека да изчакаме и този момент и тогава да тръбим!!!!! Току виж, нещо станало, както обикновено......... Добре е, че няма на борда дори и пес!:)) Иначе ще съжалявам за псето........:(

23

Анонимен

преди 9 години

До35 до 32А САЩ пускат не фишеци, а кьорфишеци, горят им като факли, но са нови модели!!!:)))))))).....и пак се връщат до изпитания, стар, древен, но руски двигател:))))))))

22

Анонимен

преди 9 години

29, двигателите РД-180 отказват не да ползват, а да купуват, защото са закупили вече десетки и имат за години напред.

21

до 32

преди 9 години

Русия изтрелва едни и същи фишеци цял живот. Надеждни, но тъпчат на едно място. Днес американците пуснаха чисто нов космическе кораб. За пореден път. А Делта 4 разцепи Флорида.

20

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 28Искаш да кажеш, че ще е като пускането на танковете при десант, нали. Докосват земята и в атака.......... не ги приводняват и после на сушата:)))

19

Илиан Димитров

преди 9 години

До един българинНе виждам нищо уникално и в опита на САЩ. Още преди години руснаците, каквито и да са иначе, показаха на света как се изстрелва космически кораб("Буран"), който след това се приземи (не приводни, разби и т.н) на указаното място на писта в автоматичен режим. Истината е(дори и на някого да не му харесва това), че при космическите полети руснаците все още са много напред. Може и да не е задълго, но поне засега е така.

18

Анонимен

преди 9 години

Второ изпитателно изстрелване на апарата в космоса е планирано след 4 години....muxaxaxxaaaa...Kum 2050 bi triabvalo da sa gotovi...;))

17

Анонимен

преди 9 години

До СпасСкоростта на приземяване на пилотируемия космически кораб "Русь" ще е = 0.*(Схванах майтапа, но аз да кажа за руската техника)

16

Спас

преди 9 години

Не се научиха да приземяват?????? Дано след 4 години кучето Рекс, да не го удавят в океана, а да го приземят!:))))))

15

Анонимен

преди 9 години

Angara shte hodi li do Mars ?===Не. За експедицията до Марс руснаците ще използват модифицирана "Енергия".