42

Анонимен

преди 9 години

Какъв спрей другарю директорТова са тълпи хора,на които е позволено всичкоА наказанията са смешни

41

Анонимен

преди 9 години

До 35- НАПЪЛНО СЪГЛАСЕН !!! Преди година си счупих глезена и в любимия Пирогов ме посрещнаха в спешното с любезните думи:" Тука става само с кинти-ако не снесеш 800 лева, по-добре си тръгвай!"....Е как да не пребиеш такъв "лекар"

40

SILENCE

преди 9 години

25,голям ! Тогава сОвеЦкият болен беше най-здравия болен,а в България *** викаха на спешната помощ "бързата-бавна помощ". Пак почти не плащаха на докторите и те караха таксита. Нямаше много боища,защото парите ви ги вземаха на куп - и осигуровките влизаха в ДОД /данък общ доход/. Пак не ви излизаше никак евтино,но поне не знаехте колко всъщност струва здравето и затовасега хем пак ви грабят,хем ви кандърдисват,че,като набиете доктора,ще спрат да ви вземат парите... Ха-ха-ха!

39

Ванката

преди 9 години

Всичко е следствие на научения на безплатно здравеопазване и образование *** българин. За да те уважава нашенецът, трябва да го накараш да си плаща, иначе почва да се подиграва с теб. А лекарите са виновни, че продължават да раздават безплатно или за жълти стотинки знанията и труда си.

38

Продължение на 39

преди 9 години

На разговора присъстваше възрастна жена с основно образование, която започна да се смее високо и подигравателно. После обясни, че по онова време е работила като фрезистка - заплатата й била над 400 лв, като понякога достигала 700 лв.Моят баща се обади и каза, че по същото време той е бил вече главен инженер в печеливш завод, но заплатата му била 300 лв. Получавал е и премиални в края на годината, но най-много 500 лв и то в редки случаи.Да съпоставим отговорността на лекар, инженер и фрезистка.

37

До Всеки сам си знае

преди 9 години

Преди време присъствах на разговор на подобна тема. Лекар разказваше, че в не чак толкова далечното минало хирурзите у нас са имали нормата да направят определен брой операции на апандисит дневно и като се имала предвид тогавашната им заплата, излизало, че за всяка такава операция им се плащат по 30 стотинки. Не знам дали това е било по времето, когато висшистите са получавали заплата 105 лв или когато тя е станала 170 лв.Показателно е,че на разговора присъстваше и възрастна жена /продължавам/

36

Анонимен

преди 9 години

Абе видите ли луксозен джип - режете му гумите! Със сигурност е на някой корумпиран доктор. Ако се опита да ви попречи - теглете му един бой!

35

Анонимен

преди 9 години

До стелаабе и аз не мога да разбера, никой не те кара да ходиш на доктор

34

Ама че наглост!

преди 9 години

У кого липсва доверие и кой претендира за държавност?Нападения над медици имаме преди всичко в гета, чиито обитатели не зачитат никакви закони (основата на държавността), но редовно си получават социалните помощи, интеграционните и детските надбавки. Получават ги точно защото у нас държавността в настоящия момент е специфична - стриктно се спазват правата на онези, които не зачитат правото на неприкосновеност на частната собственост и на личността и усърдно пишат по стените "Мразя България"!

33

Анонимен

преди 9 години

Истината е че останаха твърде малко доктори, повечето са просто хитреци, които третират пациента като банкомат. От там иде и това отношение към цялото съсловие. И няма да се оправят нещата, без драстична реформа, електронни здравни картони, стриктен контрол на разходваните средства и персонална носене на отговорност за действия или бездействия. Защото така покрай тарикатите страдат и свестните доктори.

32

Анонимен

преди 9 години

Що ги ликуват тогаз,никъде в Хипократовата клетва не пише,че пациента ще се бие,а доктора ще го лекува,да си търсят доктори без граници,червен кръст,полумесец и ако щат червен буда,дали има такъв,ами да пообиколят,ако щат и да кихат,ама и докторите виновни тия дето викат,че били от атаката все в правителствената болница ги лекуват все едно че с нещо са помогнали на раждаемоста или намаляване на смъртноста от трибуната,освен торбалан да предупредят,агенция да им напише свестни закони ненамират,що

31

Анонимен

преди 9 години

Някой да е чул за набит депутат? Или за там мъжеството нещо не ни стига...

30

стела

преди 9 години

Не мога да разбера едно,никой никого не кара на сила да става лекар! Хем знаят че заплатите са малки у нас,хем драпат да стават лекари!? Така е и с много други професии. После реват малко взимаме! Ок ,но като си учил за доктор си знаеш,ву нас взимаш малка заплата,а не после целия свят им е крив и да си го изкарват на пациентите!

29

Анонимен

преди 9 години

mladite BG doktori byagat v chuzhbina ! sled 10 godini shte se stigne do tam,che ste vi lekuvat hora ot Afrika i shte si biete tupite kratuni ,ama shte e kusno :)

28

Всеки сам си знае

преди 9 години

И също така, докато всеки за гъзна пъпка иска да ходи при професор - ще плаща, та ще му свирят ушите. В Англия чакаш с месеци за преглед при някой индийски псевдодоктор, а тук от сега за преди малко и пак мрънкат, че чакат, че не знам си какво... Но с времето ще се научим да ценим това, което имаме. Ако все още ГИ имаме.

27

Анонимен

преди 9 години

До Всеки сам си знаеnapulno sum suglasen...a i parite za lekarstvata na pensionerite sushto idvat ot tezi osigurovki...

26

Всеки сам си знае

преди 9 години

Дано всеки от вас, който говори за лекарите със злоба, да си даде сметка колко години това съсловие е навирано в ъгъла. Шлосери, монтьори - всичко що е работник е получавало по-голяма заплата => по-голямо уважение от т.нар. държава. Да си говорим глупости е излишно. Това е хуманна професия, не е за всеки. Но и да скимтиш всеки път, когато си платил в болница - първо мисли. С 50 лв осигуровки не си покриваш лечение за хиляди. Още по-малко пък неосигурените (които влизат в твоите 50 лв).

25

Анонимен

преди 9 години

До Анонименchak da mre :D malko e prekaleno...da sedne da go ponauchi prosto :)

24

Анонимен

преди 9 години

Русия и Путин е виновна за ситуацията с медиците ! А бе по времето на комунизма е нямало май такива работи?

23

Анонимен

преди 9 години

До В.УзуновАко сме в Турция- да, прав си! Но тук все още е България и се говори на български. Който не го знае да мре!