97

Петър Петров

преди 9 години

Американците да го духат ако искат. На тях така им изнася. За всичко е виновна Русия. А това, че искат да отровят земята ни за тях е без значение. За това им казвам- духайте супата и си дупчете в Америка. Но на Добруджа не посягайте ако ви е мил живота!

96

Анонимен

преди 9 години

Анисия Иванова - долна американска подметка - платена с долари. Слугиня на американското посолство. Напишете - антишистаци колко рубли взехте за протестите? - Да се знае. Подметките, дето се имат за журналисти да разберат!

95

Българин

преди 9 години

АЗ съм против съсипването на природата ни са сметка на Американците...не стига, че съсипаха собствената си природа, сега гонят и нашата да съсипат.

94

Бесен

преди 9 години

И кои са тези ..."българи" - *** от НПО-тата ли ?!***, вие не сте българи !!!

93

До аз

преди 9 години

Много Ви моля запознайте се с водоподаването на гр Добрич и от къде идва(справка близо до гр. Шабла) После проверете дали по-малките селища нямат свои собствени водоизточници и къде искат да пробиват хората с шистовият газ. Аз може и да не съм се изразил много правилно или граматически коректно, но не смятам, че това значи, че когато водата е отдалеч то непременно трябва да дупчим там където хората сеят различни култури. А колко са напоителните площи и от къде идва тази вода и каква ще е ?

92

ЕВН

преди 9 години

отгоре на всичкото е и ДЪРЖАВНА АВСТРИЙСКА КОМПАНИЯза незапознатите :))

91

До Марк

преди 9 години

Когато имаш само един източник на газ в случая Русия могат да те клатят както си искат(да не говорим за това което говорят срещу Русия политиците ни) Ако България имаше връзки с другите съседни страни и минаващи газопроводи цената щеше да е доста по-ниска(Естествено ако политиците ни не се надупят за комисионни). Ние нямаме реална конкуренция от къде да купуваме а производството от шисти ще ни помогне вероятно за кратко време но в дългосрочен план ще ядем камъни вместо зърно.

90

Венелин

преди 9 години

Тия престъпници ББ и ЦЦ ще слугуват на американците и ще ни продават само и само да оттърват затвора.Колкото до шистовия газ - експертите са кагегорични. Шистовите находища се изчерпват бързо и след няколко години тази шумотевица ще приключи. Ще им остане само отровената земя и вода. Да не говорим, че в Румъния Шеврон не откриха нищо, въпреки големите надежди...

89

Марк

преди 9 години

Искам да обърна внимание на плебейте, които отричат факта, цче протестите против шистовия газ бяха очевАдно финансирани от Москва, че ГАЗПРОМ ни продава газта на цени 4 пъти над цената на газта в САЩ и 2 пъти над средната цена в ЕС! Проверете в Гугъл! Но е очевидно също, че и ББ е найголямата путинова ***, защото само 100 "зелени" /а отвътре червени/, като излязоха на Попа в София го накараха да хвърли пешкира! Отврат!!

88

тцттцтт

преди 9 години

Abe тия що не си гледат своите проблеми що се врът навсякъъде???

87

Той е

преди 9 години

За какво е борбата?Русия ни продава газ,добит в страната и,и гледа да спечели максимално от това.Друг е въпроса,че нямаме свестни управници,които,да договорят изгодна цена,но,един ден, и това ще стане!От другата страна е САЩ,които се стремят,да ни наложат добив на шистов газ - унищожаване на хиляди декари земя!Но,този газ,добит от US компания,вече ще е американски,и ще ни се продава от тях!Газ,добит в България!Като "бонус",ще имаме обаче,съсипана екология!Е, кое е по-изгодното?

86

Анонимен

преди 9 години

Не стига, че в района където искат да дупчат се плаща най-скъпата вода, защото е трудно добиването и и преноса и на километри ами те искат сега и да я отровят или да изчезне. НИЕ НЕ СМЕ САЩ хората тука си имат домове не живеят под наем и да си вземат багажа и да избягат някъде. Пак ни използват ресурсите както на много места (златото е само малка част) а накрая и ни се сърдят, че не сме били им давали. Лесно се манипулират хората. Ако ще и кладенец до кладенец да е ние няма да станем по-богати..

85

Анонимен

преди 9 години

Калифорния и Ню Йорк пропищяха от шеврон и сие И им забраниха да дупчат а нашите "мили политици" ни продават на парче на всеки, който им се скара.американци, руснаци, европейци-на никой не му пука за нас.за тях сме поредната безплатна баница. Отровят ли ни земята и водите. ........пази боже.

84

De Georgio

преди 9 години

Темата "Шеврон" и шистов газ е едната страна на нещата. България НЕ желае унищожението на житницата си. По този въпрос няма русофили/русофоби, има само българи!А че Путин протяга мечешката си ръка към България е вярно.И продажниците от Атака са факт,те са ахилесова пета.Симпатиите на българите към руския народ са традиционни, но ние не ги искаме тук , иначе ще сме втора Украйна. Волен е предател, алчен за пари. И неговата глашатайка М.Ташева да спре с простотиите си! Не пасем трева продажници!

83

Борислав Събев

преди 9 години

"1 седмица"?? ХаХа... Егати простотиите. Анти-шистовата кампания в България се води вече почти 4 години и тогава, през Януари 2012 беше една от малките ѝ кулминации! Да се говорят такива лъци е смешно! Гражданската инициатива за забрана проучването и добива на шистов газ по метода хидравлично разбиване, работеше и продължава да работи на много нива и само заради безкорисната работа на много Българи, тази варварска технология и съпътстващите я лъжи бяха спряни! А не "след само седмица протести".

82

смирете се политици

преди 9 години

Защо не разберете,че българската земя не е на Герб,на някое правителство,което иска да осребри бързо и богато управлението си, а на народа.Как така ще давате на чужди компании да дупчат земята ни,да тровят вода и почва,да грабят каквото могат и да ни го продават на високи цени.Хайде,смирете се ,разберете че в гроба няма да отнесете нищо,а хората ще ви проклинат,ако против волята им разрешите този добив на шистов газ,тогава ще мрем от глад и липса на вода

81

Анонимен

преди 9 години

Еврейските интереси над българските,гарантирано от Боко Тиквата

80

Щерев

преди 9 години

Е, разбира се, че американците трябва да добиват шистов газ в България и да ни го продават.Какво като унищожат водните ни запаси?! (Северна България е КАРСТОВ район и всяка намеса в баланса на водите - например чрез фракинг в дълбочинните пластове ще изсуши цялата територия ). Да не говориме и за потенциалната опасност от отровните химикали! Да не споменаваме, че разрушените пластове създават каверни и условия за земетресения!Защо продаваме Родината си глупашки и за жълти стотинки!?

79

Редактор

преди 9 години

"Файшеншъл таймс" - оправете си заглавието.

78

Гун

преди 9 години

Цветан Цветанов защо още не е в затвора, след като беше осъден? Ами си позволява да изказва мнение, а Financial times даже и го цитират...